Elítélte Romániát az Emberi Jogok Európai Bírósága, mert disznóhúst adtak a muszlim raboknak

2020. november 10. 18:45
Fejenként 5000 euró.

A történet két emberről szól – egyikük román, másikuk moldovai állampolgár. Mindketten elkövettek bizonyos bűncselekményeket Románia területén, amelyekért börtönbüntetést kaptak. Amikor bevonultak letölteni büntetésüket az intézetbe, még ortodox keresztényekként határozták meg magukat, ám közben áttértek a muszlim hitre.

Ettől a pillanattól kezdve pedig csak disznóhúsmentes ételt voltak hajlandóak fogyasztani, de mivel nem tudták papírral igazolni vallásukat, a román hatóságok kérésüket nem vették figyelembe – disznóhúsos ételeket is kaptak.

Innentől átadjuk a szót az esetről szintén beszámoló Főtérnek. „Az elítélt polgárok a törvény elé vitték a dolgot, ám a hazai bíróságok csak ingatták a fejüket, hogy fiúk, ez így nem fog menni. Erre a felperesek elküldték ügyüket az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elé. Ahol a taláros fők alaposan megvizsgálták a dolgot és azt mondták, a felpereseknek (vagyis a muszlimmá vált ortodox keresztény elítélteknek) igazságuk van” – írja az erdélyi magyar portál.

A bíróság ítélete szerint a román hatóságok megszegték az Emberi Jogok Európai Egyezményének 9. szakaszát (amely a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára vonatkozik), tehát kártérítést kell fizetnie a két elítéltnek: fejenként 5000 eurót, illetve az egyik esetben további 215 eurót, különféle költségek címszó alatt.

Nyitókép: MTI/EPA/AP pool/Jean-Francois Badias

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Trianont lezsírozták, s most a disznóhúson meg elhasalnak? Már a románok sem a régiek.

Dr Magyar György romániai turnén vett részt.

Remélem kinyírják őket a börtönben. Az EU-nak meg a kurva anyját már tényleg. Nevetséges, hogy onnan, hogy "a rabokat nem szabad kínozni", oda jutottunk emberjogilag, hogy a muszlim bűnözőknek jár a halal étel.

hat ne egyek meg, talan kotelezo?
aztan mikor jon a Ramadan, egy honapig ne kapjanak semmit! :)

Nem tudtátok, hogy a muzulmán határsértőknek wagyu steak jár kaviár ágyon?

Azt kaptuk a kommunizmus alatt a menzákon, a seregben, a vállalati étkezdékben.

Ez lesz az új bortonbiznisz.
Elég, ha azt mondja a delikvens, hogy áttért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés