Karácsony: A főváros a tönk szélén áll

2020. november 4. 11:58
A főpolgármester Dömötör Csaba szavaira reagált az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Ez nem az az időszak, amikor politikai vitákat le kell folytatni, főleg akkor, ha valaki baromságokat beszél” – fogalmazott a főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra reagálva, hogy Dömötör Csaba azt mondta a parlamentben, hogy a „főváros ül a százmilliárdjain és nem veszi ki a részét a járványügyi védekezésből”. Karácsony megismételte, hogy szerinte a főváros a tönk szélén áll, miközben olyan feladatokat lát el, ami nem az ő dolga lenne. Ilyen feladatnak mondta a saját munkatársaik tesztelését és a tanárok kötelező tesztelésének elindítását. 

A főpolgármester szerint a koronavírus azért harapózott el ennyire, és azért vannak ilyen drámai számok, mert a kormány nem bővitette megfelelően a tesztkapacitást. Ennek megerősítésére elmondta, hogy a főváros önerőből letesztelt egy fővárosi fenntartású idősotthont, és a teszteredmények csak kilenc nappal később érkeztek meg. Rónai Egon kérdésére viszont azt nem tudta elmondani, hogy pontosan melyik otthonról van szó. 

Elmondta azt is, hogy a fővárosi operatív törzs ülésén azt fontolgatták, hogy mindenkit le fognak tesztelni. A beszélgetésből később kiderült, hogy a mindenki alatt a főpolgármester a saját munkatársait és a fővárosi önkormányzat által foglalkoztatott embereket érti. A részletek iránt érdeklődve nem kapott egyértelmű választ a műsorvezető, ugyanis Karácsony Gergely nem tudta elmondani, hogy ebbe a körbe tartoznak-e a fővárosi pedagógusok is. Ugyanakkor a főpolgármester azt mondta: szerinte nagyon fontos lenne, hogy a fővárosi pedagógusokat teszteljék.

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Karácsony: A főváros a tönk szélén áll"
Máris? 2021 végére vártam. KamuGeri jobban teljesít!

Nem nyomtak neked a dékások Neandermüller Péter vezetésével?

Dolgoznak azon, hogy legyen:
Kovács Péter kertvárosi polgármester felhívta a figyelmet közösségi oldalán, a „Zöld Budapesttel” kampányoló baloldali városvezetés a XVI. kerületi önkormányzatot megkerülve igyekszik az egykori cinkotai strand területét átminősíteni építési területté, amelyen így akár egy pláza is felépülhetne – zöldfelületek kialakítása helyett. A Fővá­rosi Önkormányzat jelenleg végzi a Településszerkezeti Terv (TSZT) felülvizsgálatát, ennek kapcsán Karácsonyék kötelesek megküldeni véleményezésre a javaslatokat a kerületek részére. S bár tavasszal még nem szerepelt ezekben a dokumentumokban a rekreációs kerület átsorolása, őszre ez megváltozott: civil szervezetek véleménye között dugták el a terület tulajdonosának ezen kérelmét, amit a főváros elfogadásra javasol. A fideszes polgármester megjegyezte: Karácsony Gergely ezzel keresztbe tesz a M2-es metró és a gödöllői hév összekötésének is, mert az egykori cinkotai strand területének felhasználásával tervezik a jelenlegi HÉV-kereszteződés külön szintű csomópontjának kialakítását. Ha rekreációs területből vállalkozási területbe sorolja a főváros a telket, az tízszer annyit érhet.

https://www.magyarhirlap.hu/be..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés