Orbán Viktor: Az Európai Unió növekedési centruma Közép-Európa irányába tolódik

2020. október 14. 14:40
Ma Közép-Európa éppen a felértékelődése miatt geopolitikai játszmáknak is a színtere – fogalmazott a magyar kormányfő Szlovéniában.

Közép-Európa felértékelődik, felszálló ágban van, erősödik, a jelentősége nő, és az egész Európai Unió növekedési centruma keleti irányba tolódik, Közép-Európába – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a szlovéniai Kidricevóban, a Pince-Cirkovce elektromos távvezeték építésének alapkőletételi ünnepségén.

Kiemelte: ha egy térség felértékelődik, akkor ott a nagy és erős országok befolyást próbálnak szerezni, így a fontos országok és térségek geopolitikai játszmák színterévé is válnak. „Ilyenné lett a mi térségünk is” – tette hozzá. A kormányfő szerint ma Közép-Európa éppen a felértékelődése miatt geopolitikai játszmáknak is a színtere. Ezt természetesnek kell tekinteni, ez nem egy probléma, hanem egy jó jel, hogy ez a térség fontossá vált – vélekedett. Hangsúlyozta: a mostani vezeték-összeköttetés a legnagyobb szlovén-magyar projekt, amely az elmúlt évtizedekben történt, a szlovén-magyar barátság és bizalomépítés zászlóshajója.

Jansa: Húsz évet kellett várni a távvezeték megépítésre

Megkezdődik annak a távvezetéknek az építése, amelynek környezetbe és rendszerbe helyezésére húsz évet kellett várni – mondta Janez Jansa szlovén kormányfő. A tervezett 2 x 400 kilovoltos Cirkovce-Pince távvezeték, a Szlovénia-Magyarország-Horvátország összeköttetés része. A projektnek két éven belül kell elkészülnie. A szlovén kormányfő kiemelte: a projekt teljes előkészítése több mint tízszer annyi időbe telt, mint amennyibe az építése fog. A távvezeték a ljubljanai kormány egyik fő prioritása a szlovén energetikai infrastruktúra fejlesztésében – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Európai Unió korrupciós centruma Magyarországra tolódott.

1
@nick89
"Az Európai Unió korrupciós centruma Magyarországra tolódott."

Gyurcsány-Bajnai érában és a Nokiásdobozos, Bissau Guineai útleveles liberálbolsevik kormányok alatt igen. Orbán tesz róla, hogy ne lophassatok többet."

Kekeke!
Lölő, vej, sajátláb, Elios, Garancsi, Farkasflóri.....
Folytassam?

Kaya Ibrahim, Happy End, MOL, Szésel-szigetek, Svájc....
Akarod, hogy még folytassam?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés