Orbán Viktor: Május-július tájékán lehet vakcina a vírus ellen

2020. október 9. 7:36
A miniszterelnök elmondta, a jelek szerint a gyógyszerfejlesztésre adott magyar pénzek meghozták az eredményt, de végső mérleget csak a vírus leküzdése után lehet vonni – tette hozzá.

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy a jelek szerint a gyógyszerfejlesztésre adott magyar pénzek meghozták az eredményt, de végső mérleget csak a vírus leküzdése után lehet vonni. A magyar virológusok eddig is a legjobbak közé tartoztak –tette hozzá.

Orbán Viktor korábban megkérdezte az EB elnökétől, mikor lesz vakcina

A legnagyobb dolog az lenne, ha mi fedeztük volna fel a vakcinát – mondta a kormányfő. Orbán Viktor korábban megkérdezte az EB elnökétől, mikor lesz vakcina, mivel az unió több milliárd eurót tolt ebbe a projektbe. Az elnökasszony nem tudott választ adni, de a dolgok úgy állnak, hogy ez nem lesz hamarabb, mint a következő év első fele – mondta Orbán Viktor. Mostantól kifele megyünk ebből a helyzetből – tette hozzá. Orbán Viktor elmondta,

„május-július tájékán lehet vakcina a vírus ellen.”

A kormányfő szólt arról is, hogy ha a pénzügyminiszter arról beszél, hogy vannak biztató jelek, akkor az jó hír.

„Mi már tavasszal a második hullámra készültünk”

Folyamatosan nézzük, hogy melyik kormány milyen választ ad a járványra. Mi már tavasszal a második hullámra készültünk – mondta a kormányfő. Éppen ezért nyáron felkészültünk politikailag és gazdaságilag a második hullámra – fejtette ki Orbán Viktor. Sok országban propellerpénzt adtak, ami egy jó gondolat, de mi másik irányba indultunk – tette hozzá.

„Nekünk az volt a fontos, hogy legyen munka, és beruházás”

– fogalmazott a miniszterelnök. Orbán Viktor kifejtette, hogy nagyon fontos volt a vállalatoknak és a családoknak nyújtott  beruházásösztönzés. Az utóbbit szolgálja az 5 százalékos lakásáfa – tette hozzá. Most lehetőséget adunk a családoknak, hogy újabb kedvezményekkel segítsük a beruházásokat – mondta a kormányfő. Nálunk a legnagyobb veszély a kivárás, mert ha kivárnak a családok és a vállalkozások, akkor áll meg a gazdaság – tette hozzá.

„Magyarország a legjobban védekező országok között volt”

– fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette: egyelőre az előrejelező képességünk három hét. Mint fogalmazott: „ha az első hullámban tudtunk győzni, akkor a másodikban is sikerülni fog”.

„Ha az első hullámban tudtunk győzni, akkor a másodikban is sikerülni fog”

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy „egyes emberek szerint a világ a vesztébe rohan, és vannak olyanok akik szerint a világ egyre inkább fejlődik. Én az utóbbiak közé tartozom” – tette hozzá. Elmondta: „nem a leromlást, hanem a lehetőségeket kell látnom. Ha az első hullámban tudtunk győzni, akkor a másodikban is sikerülni fog” – mondta a kormányfő. Hozzátette, mindez azt jelenti, hogy

az egészségügyi rendszer bírni fogja a terhelést a járvány végéig.

A cél, hogy minél később álljon elő olyan helyzet, amikor a halasztható műtéteket halasztani kell. A következő három hétben nem kell számítani” – mondta Orbán Viktor.

A baloldalnak nem az országgal szemben kellene ellenzékben lennie

A miniszterelnök kifejtette, hogy az utóbbi néhány évben tűnik meglepőnek, hogy a parlament egységesen szavaz. „Nekünk mindennap gondot okoz, hogy a baloldal a védekezés ellen dolgozik” – mondta a kormányfő. Hozzátette: „nemcsak azt mondják, hogy lehetne jobban csinálni, hanem kamuvideókat gyártanak” – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

A baloldalnak nem az országgal szemben, hanem a kormánnyal szemben kell ellenzékben lenni”

– tette hozzá.

„Az elmúlt években nem dőlt el véglegesen, milyen egészségügyi rendszert akarunk”

A kormányfő közölte, hogy az elmúlt években nem dőlt el véglegesen, milyen egészségügyi rendszert akarunk. Tíz éve is az ápolónők hiánya volt a legnagyobb probléma – tette hozzá. Először döntöttek az ápolók bérének az emeléséről, ezt követően döntött a kormány a kórházak felújításáról – mondta a kormányfő. Szólt arról is, hogy zajlik a dél-budai centrumkórház építésének előkészítése – tette hozzá. Az orvosi kamara pedig ebben a helyzetben közölte, hogy változtatni kell. Mind a béremelést, mind a hálapénz tiltását befogadta a kormány. Persze vannak még részletkérdések, és ezeket az év végére rendezni fogjuk – mondta a kormányfő.

Ha a baloldal veszélyes embert lát, akkor le akarják vadászni

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a baloldal, ha veszélyes embert lát, akkor megpróbálja levadászni. 1989-ben vettem részt egy zalaegerszegi lakossági fórumon, és már akkor valótlanságot állítottak rólam. Ez azonban hatékony, mert a hatalom esetében feltételezik, hogy korrupció történhet. Ez egy jól bejáratott rendszer – tette hozzá.

A német nyelvterületen egyébként nagyobb a korrupció, mint nálunk, de az ottani sajtó tele van azzal a botránnyal, hogy van egy hatalmas pénzmosási botrány, míg skandináviában két nagyobb bank dőlt be pénzmosás. nem szeretem, ha a nyugatiak azt a pozíciót veszik fel, hogy ők hibátlanok.

„Amíg Soros Györgynek ekkora befolyása van az unióban, addig ki kell mondani, hogy az unió korrupt”

A nemzetközi támadások közös nevezője Soros György – mondta a kormányfő. Pénzt akar keresni, és befolyást akar szerezni, és ezért embereket vesz meg az uniós intézményekbe, na pontosan ez a korrupció. Amíg Soros Györgynek ekkora befolyása van az unióban, addig ki kell mondani, hogy az unió korrupt – mondta a kormányfő.

„Arról van szó, hogy

Soros György megveszi a nyugat-európai politikusokat”

– fogalmazott a miniszterelnök. Mint mondta, a baloldal örömét leli abban, hogy ha egy támadás esetén az idegeneknek ad igazat – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. „A baloldal a saját fajtája helyett a másik oldalra áll, nekünk magyaroknak ez jutott” – tette hozzá.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kínában már szigorú zárlat volt februárban, se ki se be senki.
Európából ki voltak tiltva a kínai repülőgépek.
Kivéve Magyarországot, ahova még márciusban is A-330-as óriásgépek hordták a kínaiakat.
Most már eső után köpönyeg a hősködés.

Vagy még mindig a tobzoskás-denevéres mesét kell elhinnünk?
Egyáltalán: Honnan ered a kínai vírus??????????????????

Kollektív IQ-teszt lesz 2022-ben.

Plusz a terjedés sebességét látva nagyjából le is cseng addigra a dolog, azaz kb. átmegy a világon a vírus...

Orbán Viktornak minden szava a valóságot jelenti. Persze azoknak, akik még a nagypapa ÁVH-s igazolványáról, a Péter Gáborral készített csoportképről, majd saját MDP, MSZMP tagkönyvükről, Szocialista Hazáért és egyéb kitüntetéseikről, okleveleikről, a Marxista Esti Egyetem vörös diplomájáról törölgetik a port, azoknak nem jut a tudatáig a Rembrandt-i mélyvörös színekben lefestett igazság. Ezekről Szergej Geraszimov, A kolhoz őre című festménye jut mindig az eszembe. Puskával a vállukon védik hazaáruló vezetőiket.

Igen, az itt élő baloldaliak, kommunisták, a családjaikból kisarjadzott liberálnácik mindig izgatnak, felforgatnak, nem fogadják meg az orosz főrabbi azon intését, hogy a zsidóságnak mindig lojálisnak kell lennie a befogadó nemzet iránt. Amit az országunkat hazájának érző többségi zsidóság magáénak is vall, s félelemmel szemléli a szűk, de Soros pénzén annál agresszívebb, hangosabb társaik Magyarország elleni tevékenységét, az antiszemitizmus szítását.

Tények bizonyítják Soros felforgató tevékenységét, hogy mindenféle módon miként destabilizál országokat, kontinenseket, s miként árulja el Izraelt. Miként irányítja Brüsszelt, a németeket, a médiát. Miként veri szét zsoldosai révén az egészséges társadalmi kötőszöveteket, a családot, a vallást, a kultúrát, a nemzeti-vallási identitást.

Az itt élő balliberálisok a Soros projekt aktorai, s hatékony médiájuk révén sajnos becsapják az egyébként tisztességes emberek nem kis hányadát. De mire futhat ki az egész, végig gondolta valaki?
Meg lehet Orbánt buktatni, de gondolt valaki komolyan ellenzéki oldalon, önkritikát tartva, hogy mi szakadna rá így az országra?

Idősebb baloldali barátaim egyre gyakrabban mondogatják, hogy vissza Kádárt és az oroszokat, mert pártjaik - MSZP, DK - a nemzetközi nagytőke kiszolgálóivá, a hagyományos baloldali értékek árulóivá váltak, mert Gyurcsány, majd Bajnai is a neoliberális gazdaságpolitikát tették magukévá.

A normálisan gondolkodók közös frontjára van szükség minden politikai oldalon, s a legkisebb politikai közös többszörös megtalálására, az egyéni egzisztenciális érdekek közösségi érdekek alá rendelésére, mert különben együtt borul fel velünk a csónak, s a cápák megeszik a liberálist és a konzervatívot is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés