Věra Jourová szerint a magyaroknak nincs saját véleménye

2020. szeptember 28. 16:01
Az Európai Bizottság liberális alelnöke szerint egy nyugati országban egy Orbán Viktor sosem tudna ilyen átfogó kontrollt szerezni a média felett.

A magyar médiában alig jelenik meg a kormánnyal kapcsolatos kritika, így a magyarok nagy része nem tud saját véleményt alkotni” – érékelte a magyarországi sajtóviszonyokat a Der Spiegelnek adott interjúban Věra Jourová. Az Európai Bizottság liberális alelnöke arra a kérdésre, hogy akkor az Európai Unió miért nem avatkozik be a versenyjog alapján, azt felelte, hogy riasztó a magyar médiakép állapota, azonban az unió versenyjogi szabályaival egyelőre nem tudnak fellépni „ez ellen a kartell ellen” – hozta le a Magyar Nemzet. Věra Jourová meggyőződésének adott hangot, hogy egy nyugati országban egy Orbán Viktor sosem tudna ilyen átfogó kontrollt szerezni a média felett.

A német magazin nyomtatott és online verziójában is megjelent interjúban Věra Jourová azt is kétségbe vonta, hogy a magyar kormányfő illiberális demokráciát építene. „Én azt mondanám: beteg demokráciát épít” – vélekedett. Egyben félelmét fejezte ki, hogy „a magyar emberek egy nap arra jönnek rá, hogy legutóbbi választásuk volt az utolsó szabad választásuk.” „Világosnak kell lennie, hogy ezt a hatalmi pozíciót nem szilárdíthatja meg örökre. Ha a polgárok egy nap azt akarják, hogy Orbán menjen, akkor mennie kell” – figyelmeztetett.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó lenne, ha sokan írnánk neki.

cab-jourova-contact@ec.europa.eu

Személyesen neki nincs elérhetősége, csak a csapatának. Írjunk neki:-)

Írtam neki. Nem lesz boldog, már ha egyáltalán a csapata a tudomására hozza. Lehet, hogy nem akarják idegesíteni ilyen aprósággal, mint egy uniós polgár véleménye.

Népszerűség az EU-ban?
Viccelsz, vagy valóban időnként bolond vagy?
A 600 fős EP-ben több mint 400 képviselő bal-lib-zöldek Soros embere.
Bizottság, bíróság, OLAF, minden Soros-megvettekkel van tele.
Te tényleg ennyire... vagy?
Itt akarsz népszerű lenni, most sírjunk, vagy nevessünk?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés