A DK benyújtotta az NVI-nek az ingyenes tesztelésre irányuló népszavazási kezdeményezését

2020. szeptember 24. 13:32
„A baloldal a kamuhírek után kamunépszavazást akar!” – reagált a Fidesz.

Ahogy a hét elején Gyurcsány Ferenc bejelentette, a Demokratikus Koalíció népszavazást kezdeményez az ingyenes koronavírus-tesztelésért. Felháborítónak tartjuk, hogy amíg Európa legtöbb országában ingyen letesztelnek bárkit, addig nekünk, magyaroknak súlyos összegeket kell fizetnünk a koronavírus-tesztekért. Hisszük, hogy nem azért fizetjük egész életünkben a TB-t, és az állam sem azért vásárolt teszteket a mi pénzünkből a járvány alatt, hogy amikor nekünk kellene a tesztelés, akkor újra a zsebünkbe kelljen nyúlnunk.

A Demokratikus Koalíció ma hivatalosan is benyújtotta az ingyenes koronavírus-tesztelésre irányuló népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Irodának. Ezzel hivatalossá vált, hogy az Orbán-kormányt olyannyira nem érdekli a magyarok élete, biztonsága, egészsége és nyugalma, hogy az ország még egy ilyen sorsdöntő kérdésben is az ellenzék védelmére és segítségére szorul. Mi, európai magyarként, ellenzékiként tesszük a dolgunk, az ingyenes teszteléssel pedig minden ellenzéki párt egyetért. Kíváncsian várjuk annak a Nemzeti Választási Bizottságnak a döntését, amelyben  többségben vannak a fideszes pártkatonák” – olvasható Sebián-Petrovszki László, a pártigazgató Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében.

A kezdeményezésre reagált a kormánypárt is. „A baloldal a kamuhírek után kamunépszavazást akar!” – áll a Fidesz közleményében. „A baloldal a Gyurcsány-párttal az élen kamuhírek után most kamunépszavazást akar! A baloldal is pontosan tudja, hogyha a tesztelést háziorvos, kórház vagy hatóság rendeli el protokoll alapján, akkor továbbra sem kell majd fizetni érte. A mai napig több mint 650 ezer PCR-vizsgálatot végeztek el a laboratóriumok nemzetközi szabványok alapján, ezek elsöprő többsége teljesen ingyenes volt, az állam költségére. Úgy látszik, a baloldal nem tud leállni, ott folytatják, ahol a járvány első hullámakor abbahagyták. Továbbra sem akarnak részt venni a vírus elleni nemzeti összefogásban, inkább a védekezés akadályozásával, a járványügyi és egészségügyi szakemberek támadásával vannak elfoglalva. A Gyurcsány által vezetett baloldalnak most is a politikai haszonszerzés az első” – reagált a kormányzó párt.

(MTI-OS)

 

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kötve hiszem, hogy a DK meg tud szövegezni egy törvényileg is megfelelő szöveget.
Borítékolható, hogy az NVI megint el fogja utasítani.

Válaszok:
DrPepper | 2020. szeptember 24. 17:22

Privátbankár Wéber Balázs 2020. SZEPTEMBER 2. 06:06 írja:
"A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) ugyan felkínálja az ingyenes teszt lehetőségét, ezt azonban Magyarországhoz hasonlóan csak azok vehetik igénybe, akiknek tüneteik (láz, folyamatos köhögés, az ízlelés, szaglás eltűnése vagy megváltozása) vannak, vagy akiknek előírták a tesztet (például orvosok). "
Ezzel szemközt a
"Koronavírus: ingyenes tesztről kezdeményez népszavazást a DK"
A DK politikusa azt mondta: jogos az a követelése sokaknak, hogy
"lényegében korlátozás nélkül, bárki számára, ingyenesen hozzáférhető legyen a tesztelés. Nagyon sok ország ezt csinálja Európában. Nem a földtől elrugaszkodott igény ez. Önök ezt nem akarják megérteni."

Nagy Britannia is Európában található, nagyon erős és gazdag ország, mégis másképp látja a teendőket, mint a DK (meg a felelőtlen kibicek).

Wéber Balázs

Eszük ágában sincs törvényileg megfelelően megszövegezni. Épp azért adják be, hogy elutasítsák.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés