Tállai: A kormány mindent megtesz a vidéken élők életminőségének javításáért

2020. augusztus 2. 19:33
Az államtitkár ismertette, hogy a Magyar falu program fejlesztéseire 2020-ban már 219 milliárd forint, jövőre pedig 252 milliárd forint áll rendelkezésre.

A kormány mindent megtesz azért, hogy folyamatosan javuljon a vidéken élők életminősége – jelentette ki a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőbábán. Tállai András a Magyar falu program keretében megújult református gyülekezeti ház átadó ünnepségén azt mondta: a kormánynak fontosak a vidéken élők. Mindent megtesznek azért – tette hozzá –, hogy a vidéki települések ne néptelenedjenek el, és az ott élők életminősége folyamatosan javuljon.

Az államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője, ismertette: a Magyar falu program fejlesztéseire 2019-ben 150 milliárd forint állt rendelkezésre, 2020-ban már 219 milliárd forint, jövőre pedig 252 milliárd forintot lehet a vidéken élők életminőségének javítására fordítani.

Tállai András sikeresnek nevezte a Magyar falu programot. A tavalyival összevetve nagyjából ugyanannyi, 11 000 pályázat érkezhet be idén az önkormányzatokhoz a program forrásaira – mondta. Kiemelte, hogy tavaly az 5000-nél kevesebb lakosú települések 97 százaléka legalább egy pályázatot benyújtott. Hejőbábán 15 millió forintból újult meg a református gyülekezeti ház, amely így már közösségi térként is szerepet játszik a település életében, különböző foglalkozásoknak és gyermektáboroknak is helyet ad.

(MTI)

Fotó: Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a Magyar falu programban megújult református gyülekezeti ház átadóünnepségén Hejőbábán 2020. augusztus 2-án. Tizenötmillió forintból újult meg az épület, amely így már közösségi térként is szerepet játszik a település életében, különböző foglalkozásoknak és gyermektáboroknak is helyet ad.
MTI/Vajda János

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A közösségi ház egy szép gondolat, de a település igazi megtartó ereje az, ha van helyben vagy a közelben munkahely és erre a fiatalok is biztosan építhetnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés