Bölöni leoltotta egykori csapatát a magyargyűlölő hőbörgés miatt

2020. július 28. 10:34

Az elismert edzőnek nagyon nem tetszik, ami az ex-Steauánál zajlik – írta meg a Főtér.ro.

2020. július 28. 10:34
null

Kiverte a biztosítékot Bölöni Lászlónál, a ma edzőként tevékenykedő jeles egykori erdélyi labdarúgónál, hogy az egykori csapatából, a Bukaresti Steauából lett FCSB legutóbbi, Sepsi OSK elleni, amúgy megnyert kupadöntője után a szurkolók önfeledten gyalázni kezdték Magyarországot és a magyarokat, a kiscsoportos foglalkozáshoz pedig a játékosok egy része is lelkesen csatlakozott. Bölöni – aki elsőként ért el száz válogatottságot a román nemzeti tizenegy színeiben, és az 1986-ban a jelenlegi Bajnokok Ligája elődje, a BEK döntőjét is megnyerő Steaua játékosa volt – egy interjúban keményen nekiment a klubnak a minősíthetetlen gesztus miatt.

Két, a szívemhez közel álló csapat találkozott, és nagyon sajnálatosnak tartom azt az ostobaságot, ami a meccs után történt. Semmi köze sincs a futballhoz. Ami történt, az fényévekre van a civilizációtól. Az pedig, hogy játékosok is részt vettek benne, ellentétes egy olyan csapat elveivel, amelyben egy Duckadam, Belodedici, Lăcătuş, Tudorel Stoica, Bölöni vagy Piţurcă játszott” – jellemezte a helyzetet. Bölöni azt is elmondta, hogy az incidens után felhívta Răzvan Burleanut, a Román Labdarúgó-szövetség elnökét, hogy számon kérje, hogyan történhetett ilyesmi. Megjegyezte: persze a történtekért nem a szövetség elnöke a hibás, az viszont már az ő felelőssége lesz, ha az ügynek nem lesznek komoly következményei – és a komoly következmények azért súlyosabbak kellene hogy legyenek, mint egy öt- vagy tízezer eurós pénzbüntetés, amit a klub finanszírozója zsebből kipenget.

Hogy kellett-e hozzá Bölöni figyelmeztetése vagy sem, nem tudni, annyi azonban tény, hogy a szövetség vezetőse a fegyelmi bizottsághoz fordult a magyarellenes hőbörgés miatt. Nem ez az első alkalom, amikor Bölöni beszól a romániai lelátókon tomboló magyarellenesség miatt: tavaly arról beszélt, hogy többek között ezért tekintik a románokat „Európa cigányainak” – írta a Főtér.ro.

Kép forrása: MTI/EPA/KOEN VAN WEEL

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. július 29. 08:27
Bölöni László nemcsak nagyszerű sportember, de magyar ember is. És igenis szóvá kell tennie a gyalázatot amit a csürhe ott művelt. (Amit nem értek a nemzetközi szövetség kussolása ez ügyben)
Mich
2020. július 28. 20:18
Bravó, Bölöni!
Tiszafa
2020. július 28. 20:11
Szerintem Bölöni feljelentette az ördögöt az öregapjánál.
Shlomo Morel, egy igaz ember
2020. július 28. 13:00
A magyar naivitás... Sokan kihasználják. Balekok. Mi is gond nélkül kommunista rezsimet akaszthattunk a nyakukba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik