Bölöni leoltotta egykori csapatát a magyargyűlölő hőbörgés miatt

2020. július 28. 10:34
Az elismert edzőnek nagyon nem tetszik, ami az ex-Steauánál zajlik – írta meg a Főtér.ro.

Kiverte a biztosítékot Bölöni Lászlónál, a ma edzőként tevékenykedő jeles egykori erdélyi labdarúgónál, hogy az egykori csapatából, a Bukaresti Steauából lett FCSB legutóbbi, Sepsi OSK elleni, amúgy megnyert kupadöntője után a szurkolók önfeledten gyalázni kezdték Magyarországot és a magyarokat, a kiscsoportos foglalkozáshoz pedig a játékosok egy része is lelkesen csatlakozott. Bölöni – aki elsőként ért el száz válogatottságot a román nemzeti tizenegy színeiben, és az 1986-ban a jelenlegi Bajnokok Ligája elődje, a BEK döntőjét is megnyerő Steaua játékosa volt – egy interjúban keményen nekiment a klubnak a minősíthetetlen gesztus miatt.

Két, a szívemhez közel álló csapat találkozott, és nagyon sajnálatosnak tartom azt az ostobaságot, ami a meccs után történt. Semmi köze sincs a futballhoz. Ami történt, az fényévekre van a civilizációtól. Az pedig, hogy játékosok is részt vettek benne, ellentétes egy olyan csapat elveivel, amelyben egy Duckadam, Belodedici, Lăcătuş, Tudorel Stoica, Bölöni vagy Piţurcă játszott” – jellemezte a helyzetet. Bölöni azt is elmondta, hogy az incidens után felhívta Răzvan Burleanut, a Román Labdarúgó-szövetség elnökét, hogy számon kérje, hogyan történhetett ilyesmi. Megjegyezte: persze a történtekért nem a szövetség elnöke a hibás, az viszont már az ő felelőssége lesz, ha az ügynek nem lesznek komoly következményei – és a komoly következmények azért súlyosabbak kellene hogy legyenek, mint egy öt- vagy tízezer eurós pénzbüntetés, amit a klub finanszírozója zsebből kipenget.

Hogy kellett-e hozzá Bölöni figyelmeztetése vagy sem, nem tudni, annyi azonban tény, hogy a szövetség vezetőse a fegyelmi bizottsághoz fordult a magyarellenes hőbörgés miatt. Nem ez az első alkalom, amikor Bölöni beszól a romániai lelátókon tomboló magyarellenesség miatt: tavaly arról beszélt, hogy többek között ezért tekintik a románokat „Európa cigányainak” – írta a Főtér.ro.

Kép forrása: MTI/EPA/KOEN VAN WEEL

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

35 táskányi készpénzt foglaltak le rendőrök a bukott maláj kormányfő gyerekeinek lakásaiban

Több mint 28 millió dollár (mintegy 7,3 milliárd forint) értékű készpénzt foglalt le a malajziai rendőrség három Kuala Lumpur-i lakásban, amelyek közül kettőben a korrupcióval vádolt Najib Razak volt miniszterelnök gyerekei laknak - közölték a hatóságok pénteken.

A 114 millió ringgitet (malajziai dollárt) 35 táskába tömve találták meg a rendőrök a házkutatások során a kormány ellenőrzése alatt álló 1Malaysia Development Berhad stratégiai fejlesztési alap (1MDB) ügyleteit vizsgáló korrupcióellenes nyomozás keretében. Találtak 37 ékszerekkel és karórákkal megpakolt táskát is, ezeknek az értékét még nem számolták ki.

Egy rendőri vezető, Amar Singh elmondta: az egyik átkutatott lakásban Najib Razak volt kormányfő fia, a másikban pedig a lánya lakott. A harmadikban épp nem lakott senki.

A The Wall Street Journal amerikai napilap és a Sarawak Report londoni székhelyű oknyomozó portál 2015-ben tárta fel, hogy Najib Razak kormányfőként 2,67 milliárd ringgitnek (jelenlegi árfolyamon több mint 180 milliárd forintnak) megfelelő összeget irányított át az 1MDB-től saját bankszámláira. Mind a volt kormányfő, mind az alap tagadta, hogy bűncselekmény történt volna.

A malajziai ügyészség vizsgálata 2016 januárjában felmentette a miniszterelnököt e vádak alól. Csakhogy Rakaz május közepén elvesztette a parlamenti választást, a 92 éves Mahathir Mohamed vezette ellenzéki tömörülés szerezte a legtöbb szavazatot.

A megválasztott miniszterelnök utasítására a hatóságok megtiltották Najib Razaknak, hogy elhagyja az országot, valamint leváltották a főügyészt, aki korábban elutasította a vádemelést a volt kormányfő ellen korrupció miatt. Az új hatalom elrendelte azt is, hogy az ügyészség oldja fel az 1MDB-ügyről szóló bűnügyi akták titkosságát.

Egy héttel ezelőtt a malajziai rendőrség 284 luxustáskákat tartalmazó dobozt, valamint tucatnyi, készpénzt és ékszert rejtő táskát foglalt le Razak egyik Kuala Lumpur-i ingatlanában.

Akinek nem inge....

A magyar politikai elit persze nem olyan korrupt disznó, mint a maláj.
Sőt a többségük még a magánvagyonából is ajánl fel közcélokra.
Pont mint Rákosi, aki nem vette fel a fizetését, mert ingyenbe' szeretett dógozni.

Hát persze!

pepu a számból vette ki a szót.
De: a magyar futball szégyene - MLSZ! - hogy Bölönit nem voltak képesek Magyarországon foglalkoztatni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés