Spiegel: Sok minden utal arra, hogy Orbán Viktor valóban nagy győzelmet ért el

2020. július 21. 13:34
Ahogy egy jó kompromisszumhoz illik, a megállapodásnak főleg győztesei vannak.

Nagy engedményeket tettek a takarékos négyek elnevezésű országcsoportnak és Orbán Viktor magyar kormányfőnek az Európai Tanácsban a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozását szolgáló helyreállítási alapról és a 2021-ben kezdődő hétéves időszakra szóló keretköltségvetésről folytatott tárgyaláson – írta a Der Spiegel című német hírmagazin hírportálján az Európai Unió tagországainak kormány-, illetve államfőit összefogó testület kedd hajnalban véget ért négynapos értekezletén kötött megállapodásról. 

Kiemelték: „ahogy egy jó kompromisszumhoz illik”, a megállapodásnak főleg győztesei vannak. Így Angela Merkel német kancellár fel tudja mutatni, hogy a német soros EU-elnökség alatt sikerült megegyezésre jutni, és neki ez volt a legfontosabb. Az EU déli tagállamai megkapják a pénzüket, az északi tagállamok jelentős befizetési kedvezményekhez jutottak, Orbán Viktornak pedig „egyelőre nemigen kell aggódnia a jogállamiság ügyében” – írta a lap. A jogállamiság elveinek védelmére tervezett mechanizmust darabokra szedték a brüsszeli csúcson. A tanácskozás záródokumentumában már egy szó sincs róla. A mechanizmussal szembeni ellenállást vezető magyar kormányfő még az Európai Tanács elnöke, Charles Michel által javasolt „gyengített változatnak” sem kegyelmezett. Így sok minden utal arra, hogy Orbán Viktor valóban elérte azt a „nagy győzelmet”, amelyért a magyar sajtóban ünneplik – áll a lapban.

A többi között hozzátették, hogy Angela Merkel is közeledett Orbán Viktorhoz, a tanácskozás utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a német soros elnökség támogatja azt a törekvését, hogy zárják le az Európai Parlament előterjesztésére Magyarország ellen indított, úgynevezett hetes cikk szerinti eljárást.

(MTI)

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már a Spiegel is átment ,,fasisztába,,?

Mi lesz a DK-ás markotányos nőkkel?

De hát... itt is megmondták a ballib trollok, hogy nem úgy van az...

Zagyvaság.
Azt hiszed, hogy a paraméter szót - ami ugyebár matematikai fogalom és ne jogi, befirkálod a szövegbe attól már tudományos lesz?

,,Feriné kezdheti visszalapátolni a szart a lóba! Feri meg félrészegen ,, dúdolja: Én elszabtam, te elszabtad, Ő elszabta, mi elszabtuk, Ha elszabtuk, hát elszabtuk, Utólag már ...

Megértelek, hogy valamilyen módon vigasztalod magadat, de senki nem állítja, hogy Orbán egy világhatalom vezetője. Azt sem állította senki, hogy Magyarország globális mércével mérve hatalmas összegeket kaphat az EU költségvetésből. A dolog ennél sokkal egyszerűbb, Orbán igen jó hatásfokkal elérte, ami akart.

Te pedig képtelen összehasonlításokkal próbálod ezt értelmezni.

Én is úgy gondolom, azt leírni, hogy Orbán győzött, hatalmas fake news.
Meg lehet nézni, 2-3 napon belül az egész média azzal lesz tele: Orbánt elverték, mint a kétfenekű dobot Brüsszelben, sőt, lefogadom:
az ATV ma estére már megtalálja a helyes utat:
és lerántja a leplet A Nap hírében a brüsszeli demokrácia-központba betevő Orbán lábáról...
Bizony a leplet a lábáról...

Egy kurva erős képet kérnénk Bingónétól.

Már megvan a válasz: 16:22
Ellenzéki össztűz az uniós megállapodásra
https://infostart.hu/belfold/2..

Ezeknek nem szólt az Újhelyi, hogy 4:0-ra kiütötték a Zorbánt?

Neked ez ajándék? Nem hallottad még, hogy nincs ingyenebéd? Mert valóban nincs, a nyugati "ajándékozó" államoknak nagyon is megéri "nagylelkűsködni, Ha tanultál volna történelmet, akkor tudnád. Ezek kalózok, gyarmatosítók és konkvisztádorok, akik nem munkával szerezték a vagyonukat. A németek pedig az Euro-val véreztetik ki a gyengébb gazdaságú országokat. Nem véletlen, hogy egy okos ember nem követeli a belépést az eurozónába...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés