Pompeo: Jól haladnak a tárgyalások az EU-val az utazási korlátozások feloldásáról

2020. július 8. 20:33
Szerdán a diagnosztizált amerikai fertőzöttek száma már meghaladta a hárommilliót.

Jól haladnak a tárgyalások az Európai Unióval a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások feloldásáról – mondta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán. Az amerikai diplomácia irányítója sajtótájékoztatóján „valódi előrelépésről” beszélt, és hangsúlyozta, hogy „biztonságos rendszer” kialakítására van szükség az Egyesült Államok és Európa közötti utazások újraindításához.

Az Európai Unió nemrégiben jelentette be, hogy több ország felé ismét megnyitja határait, és szabaddá teszi az utazást, ám az Egyesült Államokat illetően továbbra is érvényben maradt a tiltás, miután ott ismét erőteljesen fellángolt a járvány. Szerdán a diagnosztizált amerikai fertőzöttek száma már meghaladta a hárommilliót.

Pompeo ismét bírálta Kínát, ezúttal az Indiával folytatott határvitája miatt. Mint fogalmazott: Peking „hihetetlenül agresszívan” cselekedett az előző hónapban a Galván-völgyben. A Himalája nyugati részén lévő Ladak régióban, az indiai-kínai határon fekvő Galván-folyó völgyében június végén véres összetűzések robbantak ki indiai és kínai katonák között.

Műholdfelvételek szerint a kínaiak valószínűsíthetően sátrakat húztak fel és bunkereket alakítottak ki a területen, amelyet mindkét ország magának követel. India erre válaszul több száz katonát küldött a határhoz. Mike Pompeo szerdán erre azt mondta: „az indiaiak a lehető legjobb választ adták a történtekre”.

(MTI)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés