Ma lenne 88 éves Horn Gyula, meghajtom a fejem az emléke előtt

2020. július 06. 17:43

A Német Szövetségi Köztársaságban a legismertebb és a legnagyobb tiszteletnek örvendő magyar politikussá vált.

2020. július 06. 17:43
Molnár Zsolt
Hírklikk

„Ezen a napon lenne 88 éves Horn Gyula, a magyar baloldal és a rendszerváltás ikonikus alakja, aki – nagy formátumú államférfiként – talán mindenkinél többet tett az ország nyugati orientációjáért, euroatlanti integrációjáért.

»Olyan Magyarországot kell teremteni, ahol nemcsak megszületni és meghalni lehet, hanem élni is érdemes« – vallotta Horn Gyula, aki munkáscsaládól jött, és egész életében igazi baloldali volt. Horn értette az emberek problémáját, pontosan tudta, milyen a keményen dolgozó kisember. Nem egy populista haszonleső volt, hanem a hosszú távú jólét érdekében, elfogadta a gazdasági racionalitásokat. Pontosan értette, hogy Magyarország egyetlen tisztességes fejlődési útja Nyugat-Európa felé vezet.

Legnagyobb emberi teljesítménye talán abban állt, hogy egy hétgyermekes munkáscsalád szegényes körülményei közül elindulva, felküzdötte magát a miniszterelnöki pozícióig, és Európa-szerte, elsősorban a Német Szövetségi Köztársaságban a legismertebb és a legnagyobb tiszteletnek örvendő magyar politikussá vált.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2020. július 08. 00:49
Elmentek ti a faszba!
egy genetikusanalattvaló
2020. július 07. 19:08
"A Német Szövetségi Köztársaságban a legismertebb és a legnagyobb tiszteletnek örvendő magyar politikussá vált." Igen, mert a németek nem tudják, hogy nem ő tőle függött a határnyitás, hanem Pozsgay Imre és Német Miklós volt az igazi támogatója az NDK állampolgárok előtt az osztrák-magyar határ megnyitásának. Horn csak külügyminiszterként végrehajtó volt. Az is igaz, hogy a maga egyszerűségében is úriember volt a mostani MSZP-s és DK-s utódokhoz képest.
1000bocs
2020. július 07. 18:53
Igen, a Kádár eggében kicsírázott balosnál is van rosszabb: a maiak például. Ezekhez képest Horn még valaki volt.
gyaloggos
2020. július 07. 16:37
TÁRGY és tényszerűen! AZÉRT vált Németországban olyan népszerűvé, mert elhintette, hogy Ő engedte át az NDKsokat! HOLOTT az kormányzati döntés volt, és Németh Miklós azt nyilatkozta később, a Gyula biztos akkor is részeg volt, amikor ezt úgy adta elő, ahogyan! A bátyjának hiányzott az egyik szeme, és a mai Örs Vezér terén kerékpárral történő kanyarodáskor egy orosz teherautó ütötte el, s nem 56-os hős volt! A 94-es választások előtti balesete is roppant gyanús! MIÉRT nem a felvezető autó haladt elöl? A szemtanúk, egy Opelban utazó idősebb házaspárt soha nem nyilatkozott - miért vajon - ama balesetről! Horn egy "szkafanderben" játszotta végig az akkori kampányt, azt sugallva, hogy merényletet követtek el ellene! MINISZTERELNÖKSÉGE idején ezermilliárdokért privatizáltak, többek között a kulcsfontosságú energia szektort is külföldi kézbe adták! ÍGY volt ez, és nem másképp!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik