Ma lenne 88 éves Horn Gyula, meghajtom a fejem az emléke előtt

2020. július 6. 17:43

Molnár Zsolt
Hírklikk
A Német Szövetségi Köztársaságban a legismertebb és a legnagyobb tiszteletnek örvendő magyar politikussá vált.

„Ezen a napon lenne 88 éves Horn Gyula, a magyar baloldal és a rendszerváltás ikonikus alakja, aki – nagy formátumú államférfiként – talán mindenkinél többet tett az ország nyugati orientációjáért, euroatlanti integrációjáért.

»Olyan Magyarországot kell teremteni, ahol nemcsak megszületni és meghalni lehet, hanem élni is érdemes« – vallotta Horn Gyula, aki munkáscsaládól jött, és egész életében igazi baloldali volt. Horn értette az emberek problémáját, pontosan tudta, milyen a keményen dolgozó kisember. Nem egy populista haszonleső volt, hanem a hosszú távú jólét érdekében, elfogadta a gazdasági racionalitásokat. Pontosan értette, hogy Magyarország egyetlen tisztességes fejlődési útja Nyugat-Európa felé vezet.

Legnagyobb emberi teljesítménye talán abban állt, hogy egy hétgyermekes munkáscsalád szegényes körülményei közül elindulva, felküzdötte magát a miniszterelnöki pozícióig, és Európa-szerte, elsősorban a Német Szövetségi Köztársaságban a legismertebb és a legnagyobb tiszteletnek örvendő magyar politikussá vált.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kommancs pufajkás, aki minden levegőnél nehezebbet elpattintott, főleg a német cégeknek.
Molnár Zsolt a maradék 3%-ával most is erre gyúr. Ezek az ejrópai értékek. A magyar értékeket vinnék. Ki.

Nem volt népszerű az elvtársai között sem. Féltek tőle, mint a tűztől.
A Bokros féle pénzügyi politikát nem lett volna szabad bevezetni.
A rabló privatizációt meg elnézni.
Érdekes, hogy Aranynál a legnagyobb büntetés az őrület. A lelkiismeret egyszer csak visszapuszil.
Kádár is, ő is küzd a démonaival odalenn.

Idézet Horn Gyula: Cölöpök, Kossuth kiadó, 1991, című önéletrajzi könyvéből:

A román katonák lompos öltözéke, fegyelmezetlen összevisszasága csak fokozta az ellenszenvet, amely ellenségeskedéssé fajult, mihelyt elkezdték a házakat járni, összeszedni mindazt, ami a kezük ügyébe került. Feltörték a bezárt üzleteket, az utcára dobálva a berendezést. Már az első éjszaka több százan megszállták a telepet, s házról-házra járva vadásztak az asszonyokra, lányokra. A szomszédunkban, a csinos huszonegy éves lányon egy szakaszra való román ment keresztül. Anyánk úgy védekezett ellenük, hogy rongyokba öltözött, valósággal elcsúfította magát. Amikor hosszas dörömbölés után kinyitotta az ajtót, vagy tízen szitkozódva betódultak, de amint meglátták a csúf öregasszonyt, dühükben elkezdték a konyha kövéhez csapkodni az edényeket. Csak akkor csillapodtak, amikor a szobába tódulva meglátták a kisgyerekeket. Valamelyikük ráordított a többire, erre eltakarodtak. (67-68.old.)

Horn aztán főszerepig csatlakozott az elvtársi "felszabadító" hatalomhoz.

Ő hozta a törvényt az MSZMP vagyonának atmenteserol. Bármikor kérte az MSZP, hogy térjen vissza a politikába, ezért nem vállalta. Tudta, hogy sáros. Nagyon.
Bocs.

Zsolti! Ha nem részegen szenved autóbalesetet és nem sugallja, hogy a jobboldal szervezte a balesetet és nincs koronaja, soha a büdös életben nem nyertek!

Volt 0,5 %-os nyugdíjemelés is!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés