Karácsony egy német lapnak: Ne a kormány kapja az uniós forrásokat

2020. július 5. 17:28
Esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is beszélt a főpolgármester a Südwest Pressének.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Südwest Pressének adott interjújában arról beszélt, hogy azért nyerhette meg az októberi választást, mert ő a 21. század jelöltje volt, míg ellenfele, a fővárost 10 éven át vezető Tarlós István a múlt századot képviselte. A főpolgármester elmondta, hogy Budapest mindig is liberálisabb volt, mint az ország nagy többsége, többek között ezzel magyarázható, hogy megnyerte a választást, valamint megemlítette, hogy az ellenzéki összefogás sikeres tudott lenni más városokban is. Kitért arra, hogy szerinte a nagyvárosi emberek tájékozottabbak, míg vidéken inkább erőskezű vezetőre vágynak. 

Karácsony szerint a nacionalizmus azért veszélyes, mert aláássa az országok közötti szolidaritást. Számos olyan globális kihívással állunk szemben, ahol nem lehet pusztán nemzetállami szinten kezelni a problémákat, ilyen ügyekben pedig az Európai Uniónak kell irányt mutatnia. Ugyanakkor kritkusan beszélt arról, hogy a baloldal folyamatosan nemzetközi szankciókat kért Magyarország ellen. A főpolgármester véleménye szerint ez káros a magyar emberek számára, nem őket kell büntetni Orbán politikája miatt.

A főpolgármester úgy véli, hogy a fiatalok között indentitásuk részévé vált az európaiság, azonban az idősek körében ez nem teljesen van így és bár a magyarok többsége uniópárti, de a kormányt is támogatja. Ez egy paradox helyzet, hiszen ha az Unió támadja Magyarországot, azzal csak a kormánypártok felé sodorja őket, viszont ha Brüsszelben a kormánynak van igaza, az szintén őket erősíti. Karácsony Gergely szerint az Uniónak úgy kell cselekdnie, hogy a magyarok ne érezzék büntetésnek azt.

Ebből következően az uniós forrásokat úgy kell szétosztani, hogy azok fölött ne a magyar kormány rendelkezzen, hanem egyes városok közvetlenül kapják meg a pénzeket. Kérdésre válaszolva Karácsony kifejtette, hogy nem kíván miniszterelnök-jelölt lenni, a főpolgármesterségnél magasabb posztra nem vágyik.

(Mandiner)

Összesen 291 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Karácsony szerint a nacionalizmus azért veszélyes, mert aláássa az országok közötti szolidaritást."
Ezt nem Károlyi Mihály mondta? Trianon felé, félúton?
Jászi Oszkár, Kohn Béla heves bólogatása közepette?
De, és mennyire, de mennyire igaza volt?
Mint Karácsonynak, ennek a szemüveges patkánynak most.

Mar nemcsak jeloltje, de gyoztese is a sajat semmittevesenek. Nyilatkozgat, facebookozgat, de semmi konkretat nem tesz. Kiveve: biciklisavok, amik a dugot garantalhatjak.
Videki gyerek, aki jatsza a nagy budapestit!

Minden Soros-terrorcsoport most ezerrel a "Ne a magyar kormány kapjon uniós támogatásokat, hanem az önkormányzatok"! címmel varázsol, Brüsszeltől, Uz-völgye La Monde-től, Budapestig-
Karácsony egy a megszámlálhatatlan Soros-robotok közül.
Nem Magyarországot, nem Budapestet szolgálja, hanem Soros Györgyöt.

Ja, persze, a legutóbbi választás MSZP-s miniszterelnökjelöltje nem akar miniszterelnök-jelölt lenni, á, dehogy...

Nyilván ezért az a cikk címe is, hogy "Orbans Gegenspieler"...

Így sem tudja Brüsszel ellenőrizni a pénzeket, egy városokra szétforgácsolt elosztás pedig még tovább nehezítené azt. Továbbá: az Unió országok szövetsége, nem városoké.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés