Migrációs hátterűek körében terjed a koronavírus Göttingenben

2020. június 3. 16:53
A ramadánt lezáró cukorünnepet követően a migrációs háttérrel rendelkező nagycsaládokban jelentősen megnőtt a koronavírussal fertőzött személyek száma.

Az alsó-szászországi Göttingen városában és környékén a ramadánt lezáró cukorünnepet követően a migrációs háttérrel rendelkező nagycsaládokban jelentősen megnőtt a koronavírussal fertőzött személyek száma, a település rendkívüli intézkedésekkel igyekszik visszaszorítani a fertőzés terjedését. 

Göttingen járásában jelenleg 230, míg a környező területeken további 140 személynél rendeltek el karantént, jelenleg 80 fertőzöttet tartanak nyilván (közülük 24 gyermek), azonban a folyamatosan végzett tesztek eredményének függvényében további megbetegedésekre számítanak. 

A fertőzések gócpontja a belváros északi részén található lakótömb, itt mind a 700 lakó tesztelését tervezi a göttingeni válságcsoport. Rolf-Georg Köhler polgármester szerint május 23-án megszegték a távolságtartási és higiéniai szabályokat – de az SPD színeiben indult városvezető igyekezett hozzátenni, hogy nem a mecsetekben, hanem magánrendezvényeken, ahova számos vendég is érkezett külföldről. A megjelent tudósítások szerint egy shisha-bár „nem jelentéktelen szerepet játszott” a fertőzés rapid terjedésében, ahol ugyanazt a szipkát adták körbe. 

A városvezetés június 2-i bejelentése alapján a település valamennyi iskoláját bezárják, továbbá Göttingen öt bölcsőde-óvodáját (KITA), illetve a környező településeken is számos iskolát – egyelőre a hét végéig, ezzel időt adva a tesztek elvégzésére, a fertőzésláncok felderítésére és a szükséges karanténintézkedések megtételére. Az iskolák újranyitását követően két hétig kötelezővé tennék a maszkok viselését.   

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Svéd haverom néha jelent. Nincs nagy gond, az öregotthonok és a migránstanyák szállítják az eseteket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés