Ali Hamenei: George Floyd meggyilkolása megmutatta az Egyesült Államok vezetőinek valós arcát

2020. június 3. 17:21
Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője szerint „a fekete bőrű férfi ellen elkövetett bűncselekmény ugyanaz, mint amit az amerikai kormány a világgal művel”.

„Az afroamerikai George Floyd rendőrségi őrizetben történt meggyilkolása megmutatta az Egyesült Államok vezetőinek valós arcát” – jelentette ki szerdán Ali Hamenei, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője.

A fekete bőrű férfi ellen elkövetett bűncselekmény ugyanaz, mint amit az amerikai kormány a világgal művel” – hangoztatta Hamenei televíziós beszédében. „Ez az amerikai kormány igazi természete, amely mindenki számára láthatóvá vált ma” – tette hozzá. „Az amerikai kormány a lehető legrosszabb módon viselkedik állampolgáraival. Az Egyesült Államok népének minden joga megvan ahhoz, hogy szégyenkezzen a kormányai, különösen pedig a jelenlegi kormányzat miatt” – húzta alá Hamenei Donald Trump amerikai elnökre utalva.

Teherán és Washington között különösen feszült a viszony, mióta Trump 2018-ban egyoldalúan felmondta az iráni nukleáris program korlátozásáról szóló többhatalmi megállapodást, és szankciókkal sújtotta az iszlám köztársaságot. Az iráni állami sajtó széles körben tudósít az amerikai tüntetéshullámról. Ugyanakkor egyes iráni másként gondolkodók a közösségi médiában pellengérre állították a kormányzó vallási elitet, hangoztatva, hogy kettős mércét alkalmaz, amikor Washington tüntetőkkel szembeni fellépését bírálja.

Novemberben ugyanis ezreket vettek őrizetbe és százak vesztették életüket a benzináremelés miatt kitört iráni utcai megmozdulásokon.

Floyd május 25-én durva rendőri intézkedés következtében halt meg Minnesota államban. A 46 éves afroamerikai férfi halála nyomán helyenként erőszakba torkollt tiltakozóakciók törtek ki az Egyesült Államokban, de világszerte szimpátiatüntetések is zajlottak. George Floydra egyébként május 25-én azért hívták rá a rendőrséget, mert gyaníthatóan hamis pénzzel üzletelt. A rendőrök földre kényszerítették a férfit, majd egyikük perceken keresztül a nyakán térdelt, ketten pedig a hátán. Floyd ennek következtében vesztette életét. A négy rendőrt elbocsátották, egyiküket letartóztatták, és gyilkosság gyanúja miatt vádat emeltek ellene.

(MTI)

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fekete rendőrt öltek a tüntetők. Most akkor mi van?

"Ali Hamenei: George Floyd meggyilkolása megmutatta az Egyesült Államok vezetőinek valós arcát". Valahol van igaza ennek a Hameneinek, de, az igazság mégis csak ez:
A gyilkosság, de főként, ami rárakódott, megmutatja az Amerikai Mély Állam valós arcát

Ha a fehér boltost ölik meg, az sem rasszizmus.

csak 1500 perzsát ölt meg a muszlim diktátor beteg rendszere a legutóbbi tüntetésen, a kereszténységre áttért perzsákat is gyilkolják. aki ezt a rendszert üdvözli az a civilizációnk árulója.

Ilyen bűnözőt, mint ez a nigger, ti már rég kivégeztetek volna.

Haha, vicces. Az arabok nagyon rühellik a négereket. Feltételezem, a perzsák is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés