A belga király unokaöccse is elkapta a koronavírust

2020. május 30. 18:21

Az nem derült ki, hogy a herceg hol kaphatta el a vírust.

2020. május 30. 18:21

Elkapta a koronavírust Joachim herceg, Fülöp belga király unokaöccse. A spanyol sajtó szerint a herceg egy nappal azelőtt, hogy jelentkeztek nála a tünetek, még egy családi ünnepségen vett részt Spanyolországban. A spanyol sajtó szerint a rendezvényen a Spanyolországban jelenleg megengedett 15 ember helyett jóval többen, 27-en vettek részt. Ennek a brüsszeli udvar közleménye ellentmond, aszerint ugyanis csak 12-en voltak az ünnepségen. A spanyol hatóságok vizsgálják az ügyet.

A 28 éves Joachim herceg a király testvérének, Asztrid hercegnőnek a legkisebb fia. A Belga belga hírügynökség jelentése szerint május 24-én utazott Madridba, onnan Córdobába ment tovább, ahol 26-án vett részt az ünnepségen. Másnap jelentkeztek nála a tünetek, és 28-án a tesztje is pozitív lett. A brüsszeli udvar hangsúlyozta, hogy Joachim szolgálati úton volt Spanyolországban, de egy magánjellegű összejövetelen is részt vett. Az nem derült ki, hogy a herceg hol kaphatta el a vírust.

(MTI)

Címlapfotó: elpais.com

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2020. május 31. 14:36
Rettenetes hír! Belga monarchia S.O.S! A belga balga király Öccse, balfasz Mihály, Kinek pöcse negyed fertály, Púpos, kajla, csupa zsír s háj, Belga Kongó csak te rád vár, Neked, balfék, korona jár!
Gyéressy Károly
2020. május 31. 02:57
Kell a pánikkeltés, fontos, mert kellenek a klikkelések.
Akitlosz
2020. május 31. 01:07
"Joachim szolgálati úton volt Spanyolországban" Rájuk nem vonatkozik a maradjál már otthon te szabály, tojnak a saját szabályaikra, mert egyenlőbbek.
Akitlosz
2020. május 31. 01:06
És ez a belga király legjelentősebb uralkodói ténykedése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik