Orbán Viktor és „bátor emberei” nem gondolnak a munka és bevétel nélkül maradt százezrekre

2020. május 26. 16:29

Szabó Tímea
Facebook
Álságos és embertelen álláspont ez egy önmagát keresztény-konzervatívként azonosító kormánytól.

„A koronavírus-járvány következtében 330 ezerre nőtt a hazai álláskeresők száma, és további tízezrek kényszerültek fizetés nélküli szabadságra vagy csökkentett fizetésre. A Párbeszéd válságkezelő alapjövedelem javaslata számukra nyújtott volna segítséget, a Fidesz-KDNP képviselői azonban tárgyalni sem voltak hajlandóak a törvényjavaslatot: a parlament Népjóléti bizottságában lesöpörték azt. A Párbeszéd újra benyújtja a javaslatot, hiszen a válságnak még közel sincs vége.

A kormánypárti képviselők »ez teljesen ellentétes azzal, amit mi a világról gondolunk« megjegyzéssel utasították el a magyarok százezreinek – sok esetben – az életben maradáshoz szükséges segítséget: állásukat vesztett dolgozók, kényszerszabadságra küldött édesanyák vagy éppen kórházból hazaküldött betegeket ápoló családtagok minimális megélhetését.

Álságos és embertelen álláspont ez egy önmagát keresztény-konzervatívként azonosító kormánytól. Ráadásul a válságkezelő alapjövedelem finanszírozása – szakértői számítások szerint 1200 milliárd forint – bőségesen átcsoportosítható lenne a költségvetésben, elég csak a NER-lovagoknak kiszignált, teljesen fölösleges beruházásokra gondolni. Nem kell Belgrád–Budapest vasútvonal! Stop Paks2!

A Párbeszéd – amely 2015-től, a magyar pártok közül egyedüliként szorgalmazza az alapjövedelem bevezetését – felháborítónak tartja, hogy Orbán Viktor és »bátor emberei« nem gondolnak a munka és bevétel nélkül maradt százezrekre. Ők a kormánytól a válság idejére egy fillért sem kaptak, miközben a világon – a koronavírus-járvány nyomán különösképpen – szinte mozgalom bontakozott ki a talajvesztett embereknek nyújtandó alapvető segítség megteremtésére: Ferenc pápától a spanyol kormányon át Elon Muskig megannyian érvelnek az alap- vagy minimáljövedelem szükségessége mellett.

A Párbeszéd továbbra is azért dolgozik, hogy senki se maradjon az út szélén, ezért újra benyújtjuk a javaslatot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tímeának mindig IS igaza van! Mi az hogy! Nagyon IS!

Ha van fedél a fejed felett, ha van saját ágyad, és mindemellett napi 3x ételhez jutsz, már gazdagabb vagy, mint az emberek 95%-a. Szóval hajrá, osszuk szét a vagyont igazságosan, és beköltözik hozzád 20 "csonttá soványodott bérrabszolga", és csak napi 1x jutsz élelemhez.

A lumpen réteg szavazatára játszik. Rájöttek, hogy a bűnözők, drogosok, aberráltak, prolik szavazatával biztosan összejön az 5%, ami nekik megélhetési kérdés. Ezért a fő üzenet: drogliberalizáció, LMBTQWERTZ jogok, alapjövedelem, vesszen a zorbán.

Bocs, de nagyon hitelesen adtad a belpesti anarchistát.

A munkások érdekvédelmi szervezete a szakszervezet. Velük foglalkozz, ha nem jó az érdekvédelmük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés