Megérkeztek a régi csibészek a fővárosi tulajdonú cégekhez

2019. november 7. 15:58

Szombathy Pál
Facebook
A főpolgármester-helyettesek száma 3-ról 5-re nőtt a Fidesz-érához képest: ilyen, amikor mindenkinek kell pozíciót juttatni

„első budapesti benyomások, ami nem tetszik:
– a főpolgármester-helyettesek száma 3-ról 5-re nőtt a Fidesz-érához képest: ilyen, amikor mindenkinek kell pozíciót juttatni, mellé természetesen öt szolgálati autót is a szerénységgel kampányolóknak; a probléma az, hogy ez a városvezetői osztozkodás így többe kerül az adófizetőknek, mint eddig a Fidesz alatt, márpedig az ellenzéki összefogás éppen az ellenkezőjét ígérte;
– megérkeztek a régi csibészek a fővárosi tulajdonú cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági pozícióiba, s rögvest megemelkedtek a tagsági díjazások is; márpedig az ellenzéki összefogás a közpénz takarékosabb felhasználását ígérte;

és ez itt a gond: lehet persze busszal menni kormányülésre, helyes, meg bringával városházára, tök jó, de ezek a látványos vizuális gesztusok kevésbé hitelesek, ha a névsorok melletti fizetési listákat, áremelkedéseket böngészi a választó;
nem elég takarékosnak lenni, annak is kell látszani, ha valaki arról akarja meggyőzni a választókat, hogy ő bizony különb a közpénzekkel való bánásmódban az ellenfelénél és elődjeinél (akik között persze részben maga is ott volt)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdemes ezen csodálkozni? Sok az éhes száj. Meg aztán az összefogásnak ára van. Amit persze a választó fizet. Egyelőre még jókedvvel, bőséggel. Amíg tart az orbántakarodj, rezsimdiktatúra varázsa.

Elmondom a különbséget. Mióta NER van, jelentősen emelkedett a fizetésem, és csökkentek a kiadásaim. A te barátaid idején 20-án fogyott el a fizetésem, most legalább a következőig kitart. Akkor is, most is a közszférában dolgoztam.

Az ország nem az IMF-Világbank hitelektől függ. A makrogazdasági mutatók stabilabbak, a foglalkoztatási szint ugyancsak. Csökkent az államadósság, csökkent a kitettség, nőttek a megtakarítások.

A baj az, hogy a tieidtől én még csak rombolást, lopást, eladósítást, pusztítást tapasztaltam kizárólag. A NER legalább eteti is a birkáit, nem csupán nyírja nyakló nélkül. A tieid szlogenekkel, szimbolikus tettekkel etetnek (karácsony bringázik a hivatalba, kurd zászlót tűz ki, satöbbi), de közben ellopnak mindent, amit lehet. És eközben SEMMI gyarapodás nincs a közösség javára, ha leszámítom a szabad PRIDE-okat.

Nem értem. Ez most egy verseny, hogy ki lop többet vagy kevesebbet? Ha valaki kéri a
kasszakulcsot azzal, hogy ő nem lop, és, ha az első napon ezt mégis megteszi, akkor
ügyesen megvezetett mindenkit, akit tudott.

Ilyen kérdésben nincs relatív igazság, ez egy igen-nem rendszer, tetszik érteni?

Nem. Amint az egyik olvtárs helyesen rámutatott, lopni senkinek sem szabad. Pontosabban: nem lenne szabad. De ha már a jelek szerint mindenki lop, akkor inkább olyan lopjon, aki emellett kormányozni is tud, eredményeket tud elérni, és nem jelent életveszélyt az ország működőképességére nézve. Természetesen az ideális az lenne, ha a hatalomhoz jutók nem lopnának. Ilyet én azonban sajnos ebben az országban még nem láttam. (44 éves vagyok) Szóval - bár erkölcsileg nem hiánytalanul pozitív álláspont, elismerem - de az legyen hatalmon, aki a jelek szerint elkerülhetetlen lopás mellet azért a közösségért is tesz valamit, a szimbolikus gesztusokon és a kommunikáción kívül is.

Ha kicsit figyelmesebben olvasnál, tudnád, hogy mi mellett teszem le a garast.

Mibe, hogy rájuk szavazott.

Ne terelj!
Lopásról, csalásról, korrupcióról akkor lehet beszélni, ha erre van jogerős bírósági határozat, vagy az érintett bevallja. A bevallásra lásd az öszödi beszédet. hol ilyen nincs az nem más, mint feltételezés, becsmérlés, piár tevékenység.

Van azonban egy dolog, amit össze lehet hasonlítani. Ez a költségvetés, a gazdaság helyzete, a nemzeti vagyon változása, a kormányzás.

Amennyiben ezt tekintjük összehasonlítási alapnak, akkor 2002-2008 és 2012-2018 időszakot kell összehasonlítani. Amennyiben ezt megtesszük, akkor azt tapasztaljuk, hogy 2002-2008 időszakában minden területen az ország helyzete a nullához konvergált, addig 2012-2018 időszakában pozitív tartományban folyamatosan növekedett. Ez igaz az önkormányzatokra is.

A 2008-2009 és a 2010-2012 egy másik téma lenne, de itt is az elözőekben általam írt lenne az eredmény.

Válaszok:
packó | 2019. november 7. 17:26

"Azért érdekes. hogy időnként megjelenik itt egy nick"

Ez egy régi nick nevű aki nevet váltott. Jelenleg 27 hozzászólása van.

"Ezt sose fogják elismerni, mert akkor az alaptétel bukik meg - vagyis az Orbán lop!!"

Ezért kell őket visszaterelni a számokhoz, az objektív tényekhez.

"mindazonáltal egyébként egy semleges rendszerben az amúgy egy abszolút valid érv, hogy az kell, aki a kevesebbet lopja."

Ezt csak te állítod. A valóság; azt választom, választjuk aki az ország szempontjából a jobb. Ez a racionalitás.

Te és a hozzád hasonlók pedig azt választják aki többet ígér, és a végén mindig kiderül, hogy válságba kerül az ország, a település.

Összezavarod a "keresztényt" az igazsággal.

DDD

Vedd már észre, hogy a Keresztény családapa egy egy modortalan proli DK-s troll.

Szombathy valóban a balliberális oldalhoz tartozó újságíró volt, s vélhetően nem adta fel elveit. Sokan felhorkantak, amikor annak idején, amikor Széles Gábor megvásárolta a Magyar Hírlapot, Szombathy alig árnyaltan nyilatkozott arról, hogy gojok kezébe nem való a média. Akkor a balliberális oldal jótékony paplana borult rá.

De miért baj az, ha egy felkészült, gondolkodó baloldali újságírónak elege lett saját oldala mérhetetlen hatalomvágyából, farkaséhségéből, az egykori hiteltelen balliberális politikusok visszatérésből, nyüzsgéséből, gusztustalan hatalom leosztásából.

Szombathy inkább elismerést érdemel, van egy határ, amin túl már az értékrendjére, s nem korábbi politikai elkötelezettségére hallgat.

Ahhoz képest, h. mennyit "lopnak" a szó szoros értelmében fölsorolhatatlan, h. mi épólt, csak a Fővárosban a Gül Baba türbe felújítástól az Eiffel házig.

A szívednek kedves, "kevesebbet lopók" alatt NEM volt ilyen valóban látványos fejlődés.

Eltekintve a kormány családpolitikai intézkedéseiről, a munka alapú társadalomról.

A jobbos közönség végre szabad levegőt kapott a 9 év alatt és kezd nagyon elege lenni, röpke néhány hét alatt a tieidből, nem beszélve arról, h. mégiscsak hajszállal győztetek ahhoz, h. mindent vigyetek. Nem nagy dicsőség, h. ennyi sem lenne a Facebook és a gugli, meg az itt lakó külföldiek nélkül, akik mégiscsak külföldi aktorok.

Debrecen és Székesfehérvár emlegetése bizarrnak tűnhet a szemetekben, de NAGYON sokan komolyan gondolják, h. mindazt, ami nektek nem kell a Fővárosban, vigye a kormány a vidéki nagyvárosokba.

A Liget projekt eddigi sikerei, a Millénium Ház, a játszótér, magáért beszél és NEM értetek. Az egyetlen, ami tényleg, a Szabolcs u.-i megépült raktár és restaurációs központ miatt, a Ligetben kéne, h. megépüljön, az az új Nemzeti Galéria. Éleslátástok következtében éppen az marad ki.

Nagyon is ráférne Magyarországra egy XXI. sz-i építészeti megfogalmazású, felszereltségű, nagy kórház. Az sem kell.

Jó.

Aki soknak találja Matolcsy fizetését, az csinálja utána a 2010-es csődből, a mostani, külföld által is elismert, gazdasági fellendüléshez vezető utat, közben leépítve a külföld felé eladósodottságunkat. Más ez a kamatszint annak, aki beruházni akar. A forint együtt mozog a volt blokkbeli országok valutáival, árnyalatnyi különbség van, amit az indulás szintje indokol.

Kiknek is "köszönhető" az indulás szintje?

Csak maradjunk a sportnál, abban is a fiutballnál:
Nagy baj, hogy Szombathyt az MLSZ nem csatornázta be a saját javára.
És Török Ferencet.
De aki ott van, Dunai Antal, Nyilasi Tibor, ők is nullák a nulla közepén.
Az, hogy van egy MLSZ, kreativitás, innováció nélküli emberekkel, Csányi háta mögött, az a futball halála, a bele öntött pénzek miatt késleltetett, de éppen ezért annál biztosabb halála.
Csányi abban, hogy ma is a Berzi Sándorok, a Sipos Jenők között él, önmagáról állítja ki a szegénységi bizonyítványt.
Egy marketing team, a fentiekkel, kiegészítve, pl. Farkas Norberttel, és hasonló valódi profikkal, nagyságrendileg javítaná az MLSZ munkájának hatásfokát.

"nullák a nulla közepén."
- mert láthatólag: NINCS SZAVUK.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés