Gulyás Gergely: November 15-ig döntsön a Fővárosi Közgyűlés a budapesti nagyberuházások sorsáról!

2019. október 31. 6:20
Önkormányzati választások, budapesti nagyberuházások, Tarlós István díszpolgári címe, Borkai-ügy és Vlagyimir Putyin látogatása – ezekről a témákról kérdeztük Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Interjúnk.

Gulyás Gergely elmondta: elvégezték a választások elemzését, ám nem mindegy, hogy az eredményt önmagában vagy valamely korábbi évhez viszonyítva szemléljük. A 2006-os eredmények után mindenki óriási győzelemről beszélt, ugyanakkor látni kell, hogy idén a 2006-os évihez közel hasonló eredmény született, mégis más a megítélés, hiszen 2010-hez, vagy '14-hez viszonyítva már egészen más a helyzet.

Budapest

A Fidesz a fővárosban és több nagyvárosban fájdalmas vereséget szenvedett, ugyanakkor összességében újra közel kétharmaduk lenne a parlamentben. A fővárosról a kormánypárt nem kíván lemondani – hangsúlyozza a miniszter. Budapest és a kormány viszonya kapcsán elmondta, hogy mindazokat a feltételeket, melyeket Tarlós Istvánnak biztosítottak, szeretnék Karácsony Gergelynek is biztosítani a továbbiakban. A kérdés inkább az, hogy az új vezetés miként áll a leendő és már megkezdett projektekhez és beruházásokhoz. A kormány arra kéri az új vezetőket, hogy november 15-ig jelezzék szándékaikat. Ha a válasz nemleges lesz, a kormány újragondolja a felszabaduló pénzek sorsát.

Gulyás személyes véleménye szerint az, hogy Karácsony Gergely díszpolgárnak javasolta Demszky Gábort és Tarlós Istvánt is, sértés Tarlósra nézve. „Másfelől egy olyan meghamisítása a múltnak, amelyre Budapestnek nincs szüksége” – véli.

A Borkai-ügy

A Borkai-ügy kapcsán elmondta, igaza van Orbán Viktornak abban: jó lenne már túl lenni ezen az ügyön. Borkai Zsoltnak kell megítélnie, hogy tudja-e folytatni a feladatát, a vezetést és az emberek képviseletét. „Én azt gondolom, hogy ez rendkívüli nehézségekbe ütközne” – mondja a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Azonban kiemeli: Borkainak kell levonnia a következtetéseket az ügyben.

Az orosz elnök látogatása

Putyin látogatása is szóba került, melynek egyik legfontosabb napirendi pontja az orosz és a magyar vezető között a Paksi Atomerőmű bővítésének ügye, ami megkerülhetetlen az uniós karbonsemlegességi ígéret érdekében. A másik fontos téma az orosz gázszállítás kérdése. Ukrajna kapcsán annyit mondott, hogy az ország EU-ba való belépési szándékának megvétózásában nincs semmi új, hiszen Magyarország a kisebbségi nyelvi jogok biztosításának kérdésében továbbra is következetes, ugyanakkor készek tárgyalni az ukrán elnökkel.

Röviden kitért még arra is, hogy az uniós biztosi munka nem lesz könnyű feladat Várhelyi Olivér számára. „De készek vagyunk a feladatainkat ellátni” –  hangsúlyozta Gulyás Gergely.

 

 

 

 

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A válaszásokat megint, mint 2002-ben a médiájuk nyerte meg a számukra, ezúttal vszg. nemcsak belföldi pénzből működtetve, nemcsak belföldi aktorokkal. A Facebook és a gugli segítsége nélkül nem jutottak volna el a cél rétegekig.

A kormányzásuktól pontosan azt lehet várni, amit 2002-től bemutattak. Keserű lesz az ébredés. Budapest mégiscsak a főváros.

Nyilván vannak helyek, a miénk is ilyen, ahol a már ciklusok óta önkormányzó fideszes vezetés megérdemelten bukott. Mi mindhárom szavazatunkat természetesen a Fideszre adtuk a hideg polgárháborús helyzetre való tekintettel, de a Momentum futott be, egy sem szakmai múltjával, sem megelőző tevékenységével nem sok bizalmat keltő jelölttel. A moslék és az impotencia közül lehetett választani. A Mi Hazánkkal együtt cca. egyenlő számó szavazat állt végül a Momentummal szemben, ezúttal a jobbos szavazatok oszlottak meg.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. október 31. 7:50

"A válaszásokat megint, mint 2002-ben a médiájuk nyerte meg a számukra, ezúttal vszg. nemcsak belföldi pénzből működtetve, nemcsak belföldi aktorokkal. A Facebook és a gugli segítsége nélkül nem jutottak volna el a cél rétegekig."

Csak részben értek ezzel egyet. A média csak közvetítő szereplő a kampányban. Azt közvetíti amit a pártok mondanak.
Röviden.

Az ellenzék a kampányának fő mondanivalója; Orbán Viktor diktátor, a Fideszes által jelölt polgármesterek Orbán Viktor csicskásai. Ugyanebből a forrásból ők sokkal jobban irányítanák az önkormányzatokat. Mindezt a választók egy része elhitte. Ez hasonlít a 2002 választás ígéret halmazához.

A FIDESZ/KDNP kampánya erre nem megfelelő, vagy nem adott választ. Estenként elbohóckodták (L. Fidelitasz, CÖF). A Fidelitasznak az lett volna a feladata, hogy a fiatalok, egyetemisták körében növelje a szervezettségét, a képviselet választ adva a Momentumosok felvetéseire. Ez azonban nem történt meg, vagy hiányos volt.

Szerintem ennek tudható be az eredmény.

Dirigálásról szó sincs. Csak tudni akarja, mi lesz a kampányígéretekben elhangzó blöffhalmaz kormányt is érintő részéről.

Karácsony most, hogy megválasztották, vállalja fel, valósítsa meg, amivel kampányolt. Ne sumákoljon, hogy ő nem úgy gondolta, vagy rájött, hogy izé... mégsem úgy van. Vállalja fel akkor is, ha az visszaüt Budapestre, az ő megítélésére, mert lehetőségektől fosztja meg Budapestet. Vállalja fel gyorsan, most legyen nagy pofája, amikor kiderülhet, nem fogja a kormány pénzén játszani a kormány ellenes faszagyereket.

És a te tartalmatlan beszólásaid? Félre ne érts, nem zavar, jogod van hozzá, csak egyszerűen nevetséges. Te emlegetsz folyamatos sivalkodást, te aki folyamatosan ugyanazt teszed?

Ez a beszédhibás hogyan kapott mikrofonengedélyt?

Tévedsz, mert az általad hivatkozott Mandiner riport is engem igazol.
A pártok mögött álló média a párt irányvonalát követi és azt jelenteti meg ami a párt véleménye. Legfeljebb kiszínezi, érveket gyárt hozzá.
Ennek a következménye az is amit így fogalmazol meg: "Aztán "közvéleménykutatások" jönnek, hogy ez a Zembereknek mennyire tetszik, a politikusok meg ennek megfelelően elkezdik ezeket a hülyeségeket hajtogatni, egyrészt mert elhiszik, hogy ez tényleg tetszik a Zembereknek és meg akarják választatni magukat, másrészt (és ez fontosabb) ugyanez a véleményterror média azonnal kicsinálja őket, ha nem azt szajkózzák, amit a média mond!."
Így amit megfogalmazol már nem más, mint következmény.

Az általad hivatkozott írásból ami kiemelhető és ami egyben tényszerű. Erről írtam a korábbi hozzászólásaimban.

" Nem volt értelmezhető főüzenet, nem volt tematika, nem volt ígéret és nem voltak a jelöltek fölépítve. Az egész egy céltalan lejáratókampány volt, valódi töltet nélkül."

Ebből lehet a következtetést levonni, amely miatt nem igazolódott be a közvélemény kutatók "jóslása". Illetve csak részben a megyei önkormányzatok - listás szavazásra - tekintetében.

Kósa Lajos volt a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnök. Így az ő munkáját kell nagyító alá tenni, megvizsgálva, hogy megfelelően irányította e a kampányt. Szerintem nem.
Szerintem a véleményemet az általad hivatkozott "Mi köze van a Brexitnek Karácsony kampányához?" c. írás is alátámasztja.

Szerintem is lesz döntés: érdekegyeztető tanácsot kell létrehozni, majd az dönt talán jövő év vége előtt.
Nem fognak se igent, se német mondani, mert egyiket sem merik felvállalni
Viszont addig húzzák az időt, amíg ellehetetlenül a határidő betartása mindkét sportcsarnok esetén.

Budapest Stop! Fejlődés stop!

Én nagyon várom a klíma vészhelyzet kikiáltását is már. Ha vészhelyzet van, mi ez a késlekedés?
A Duna apad, szmog van, kedd óta vége a vénasszonyok nyarának is, - klímaváltozás - bár itt Budán kellemesen süt a nap, így igen kellemes a 7C fok.

Meg legalább én megtudnám végre sto gyéláty ilyen rettenetes vészhelyzetben. Hogy lehet Pest-Budán Pannon medence, vagy egyenesen Pannon-tenger végre? People are dying, people are suffering. How dare you Geri?!

"" Ha a válasz nemleges lesz, a kormány újragondolja a felszabaduló pénzek sorsát.
"
Vagyis Budapest egy ganyit se kap a felszabaduló pénzből."

Hátha nem kell, akkor nincs pocsékolás!

Azért, mert ha megnézed, több helyen nyert a kormánypárt 40+valamennyi százalékkal. Tehát az ellenzéknek volt együtt 50+valamennyi százaléka. Ezeken a helyeken működött az összefogás.

"Az eu-s pénzekhez az önkormányzatoknak semmi közük. Nem ők az EU-tagok, hanem Mo."

Exactly! Nem Pest-Buda városállam az EU tagállam, hanem Magyarisztán a befizető.
Budapest ha be is fizetne EU tagállamként, fejlettsége okán nettó befizető lenne.

Geriék orrát minden nap bele kell verni abba amit összehablatyoltak! Klíma vészhelyzet van, erre Tarlós végkielégítésével van elfoglalva, meg öt eszdéeszes helyetessel. Mi tart olyan sokáig az ingyen BKV jegyen? Hol a stadionstop? Kórházstop készül helyette.
Mikor kiáltják már ki a klíma vészhelyzetet? Hadd tudjuk meg mi az!

"Ezek dönteni..? Maximum a fővárosi ingatlanok eladásáról és a BKV jegyáremelésekről fognak.."

Ami ingyen lesz ugye...

"Szóval, Gulyásék valójában 10 (tíz) napot adtak arra, hogy a fővárosi közgyűlés döntsön
a Gulyás által megnevezett 3 (három) ügyben: Liget projekt, új kézicsarnok, új atlétikai csarnok."

Az ígéret szent dolog. Egy nap is elég. Nyilván éveket készültek, számolgattak az ígéretek előtt, nem a levegőbe beszéltek. Nem olyanok.

Geri ígérte meg a kerületenkénti egy CT-t. Biztos kiszámolta miből.

Délelőtt a Klubrádióban egy korrupciós szakértő elemezte a hazai helyzetet. Természetesen kiegyensúlyozottan, tárgyilagosan, balliberálisan.

Hivatkozott egy felmérésre, amely szerint a Fidesz szavazók számára természetes az állami korrupció, még az ellenzéki választók azt elítélik. A korrupció geneziséhez a Borkai ügyet citálta, a tárgyilagosság, hitelesség jegyében egy árva szót nem ejtett a kispesti korrupcióról, a 4-es metró 167 milliárdos botrányáról, az Alstrom két milliárdos bizniszéről.

Szóval a szakértő bemutatta, hogy a korrupció jobboldal specifikus.

Biztosan ez ihlette meg Karácsonyt is, aki bejelentette, hogy a november 5-i alakuló ülésen nem tárgyalnak az Alstrom ügyről, magát a vizsgáló bizottságot is feloszlatják. Hiszen a korrupció jobboldal specifikus. Itt 167, ott két milliárd lopott pénz, de ugye mindezek aljas fideszes rágalmak.

Egyébként a 4-es metró, EU által jelzett korrupciós ügyét a Fidesz, a Főváros miért nem vizsgálta ki, miért volt ilyen tehetetlen a Fidesz? Esetleges áttétes érintettség a fideszes vállalkozói körből? Ki fog erre válaszolni Gulyás Úr?

Egyébként meg a Karácsonyék miatt felszabaduló forrásokat át kell irányítani a konzervatív vezetésű települések számára, azokban kell látványosan fejleszteni.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. október 31. 14:41

"EU által jelzett korrupciós ügyét a Fidesz, a Főváros miért nem vizsgálta ki"

Nem a Fidesz és nem a Főváros feladata, hanem az ügyészségé és a bíróságé, amely folyamatban van.


2019. április 10.
Vádemelés az ún. Alstom-ügyben

A Központi Nyomozó Főügyészség gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette miatt emelt vádat négy személy ellen a Fővárosi Törvényszéken.
http://ugyeszseg.hu/vademeles-..

Nem értek veled egyet. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen személyek vannak. 16 évesen kezdtem a hasonló szervezést. Tízen voltunk és fél év múlva százan lettünk egy év múlva pedig az összes fiatal csatlakozott hozzánk. Tíz évig csináltam és a falú életében döntő szavunk volt. Amikor abbahagytam és a aki átvette mident tönkrement és a közösség szétszéledt, az összegyűjtött vagyon eltünt.

Nálunk a településen nem volt polgári kör. Helyette volt egy baráti társaság, amely ma is működik.

Polgári Körök...kérdezd meg Orbán Viktort, miért verték szét......hol van a Fidesz mozgalmi háttere? Kiszorultak a Lugasba, az Üllői út végére, a CÖF már nem is mer szervezni semmit, félnek, hogy nagyon foghíjas lenne a tér......a Fidesz mozgalmi szinten teljesen magára hagyta a szavazót, míg a Momentum már elkezdett vidéken is szerveződni.

A fiúk meghíztak, elkényelmesedtek....hol van már az, amikor az utcán osztogatták a narancsot.......Minden korosztály belepuhul egyszer a hatalomba.

Nagyjából túl vagyok rajta, de tragédiának értékelem, mint 2002-t. Ez egy kicsit jobb, egyelőre.
Leginkább abban reménykedem, h. a várható "eredményeikkel" magukat fogják lehetetelenné tenni.

Amíg az internet, a tanári karok tekintélyes része az övék, addig sokmindent meg lehet etetni. Remélhetőleg NEM mindent.

Szerintem is, ezek eleve nem tárgyalóképesek.Nem ismernek más érdeket, igazságot, csak a sajátjukat.

Ezek a bosszú népe. Egyébként a mi nagyobbfajta falunkban is a Momentumos szivar első lépése az illetmények növelése volt.

Nehéz döntés, de a nem budapesti Fidesz szavazók biztosan egyetértenek. Mi is. Ezekbe kár, csak azért látni kell azt is, mennyire hajszállal nyertek nem egy helyen. Keserves.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés