Drogozás közben beszél pénzek visszaosztásáról a kispesti szocialista képviselő

2019. október 4. 15:49
Karácsony Gergely és Gajda Péter kispesti szocialista polgármester képviselőjelöltje fehér por adagolása közben beszél korrupcióról és pénzek visszaosztásáról a Hír Tv birtokába jutott felvételen.

Korrupcióról, visszaosztásáról beszélgetnek fehér por adagolása közben a kispesti szocialisták a Hír TV Informátor című műsorához került felvételeken. AZ MSZP-s Gajda Péter kispesti polgármester emberei többórán keresztül beszélgetnek egy idén nyáron készült felvételen.

A Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott képi- és hangfelvételeken a közpénzek ellopásáról, az önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélt Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő. A politikus többek között olyan állításokat fogalmazott meg, hogy „aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye. És az is igaz, hogy aki jól csinálja az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza.”

Lackner a kerület 7. számú választókerületében indul az ellenzéki összefogás jelöltjeként, plakátján az MSZP logója mellett támogatóként ott van a DK, a Párbeszéd és a Momentum is. A politikus jelenleg a Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottság elnöke és a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke.

Az egyik videófelvételen az is látható, ahogy Lackner épp egy „kólának” nevezett fehér port tartalmazó zacskót tart egy ventilátor elé, hogy kiszárítsa az anyagot, amelyet később egy tányéron kezd el kiporciózni bankkártyája segítségével.

Az MSZP-s politikus meglepő állításokat tesz képviselőtársáról, Kránitz Krisztiánról is. „Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón keresztül ment, senki nem sajnálta tőle” – mondta Lackner, aki Kránitz vagyonát 200-250 millió forintra taksálta.

Lackner Csaba egyébként jó barátja Gajda Péternek. Gajda közösségi oldala szerint pár évvel ezelőtt még közös vadvízi evezésen is résztvettek, de a Hír Tv felvétele szerint rendszeresen fociznak is együtt.

Lackner ahogy idén, úgy tavaly is Karácsony Gergely mellett kampányolt közösségi oldalán.

Összesen 369 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne terelj! Ehhez a felvételhez szóljál hozzá, ha van mondanivalód. Ha nincs, akkor legalább gondolkozz el rajta szép csöndben.

Ha ez így megy október 13.-ig meglesz a teljes focicsapat.
Áder egy hónappal kitolhatná a választást, hogy legyen ingyen cirkusz a népnek.

Amennyit ezek diktafonoznak meg videóznak, inkább influenszereknek kellene lenniük.

Belenéztem a felvételbe. Ez nagyon nem tűnik rejtett kamerának.

Ezek tényleg ilyen hülyék, hogy önként felveszik az ilyen szövegeket?

"...felveszik, hogy sakkban tarthassák egymást."

De ezt nem értem. Látom, hogy XY kamerázik -> nem beszélek hülyeségeket. nem mondok kompromittáló dumákat, főleg nem szippantok narkót, miközben épp videón megörökítenek! Nem olyan bonyolult ez.

Én is kérek abból az anyagból, mert ez valami nagyon ütős cucc lehet.

http://kispest.info/

Baloldali szemfényvesztés
Csak összehasonlításképpen. Miközben az önfényezésre évről-évre egyre többet költ a Gajda Péter vezette baloldal – ebben az évben már több mint 200 millió forintot szavaztak meg kommunikációs célra a költségvetés tárgyalásakor, az Egészségügyi Intézet alapellátására szánt keretet 10 millió forinttal csökkentették a 2018-as évhez képest. Azt csak a jobboldali frakció javaslata után emelték vissza közel 110 millió forintra. 40 millió forintot sem szántak a szétesőben lévő, Berzsenyi utcai felnőttorvosi rendelő felújítására, ahogyan azt a Fidesz-KDNP frakció javasolta. A módosított költségvetésben 18 millió forintot különített el a baloldali városvezetés az épület külső felújítására.
– Felháborító, hogy az önkormányzati választás előtti kampányra, az önfényezésre 50 millió forintot szánnak –
mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, a kormánypártok polgármesterjelöltje, aki évek óta súlyosan eltúlzottnak tartja a kommunikációra fordított éves büdzsét.

http://kispest.info/?i=jobbold..

Szépülnek a lakótelepi kis parkok, hála a Fidesz-KDNP frakció tagjainak, akik az előző ciklusban már elkészítették a terveket öt helyszínre, és akik folyamatosan harcolnak azért, hogy megvalósuljanak ezek a fejlesztések is. Dódity Gabriella, a kormánypártok polgármesterjelöltje, fejlesztéspolitikai tanácsnok javaslatára a napokban megkezdődött a Széchenyi és Toldy, valamint az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletesei között is a munka az önkormányzat által átalakított tervekkel.
Letöredezett betonpadok és asztalok, kiálló vasdarabok, balesetveszélyes játszóterek, feltöredezett járdák és kietlen puszták szegélyezik Kispest nagy részén a lakótelepi területeket. Ezen szeretne évek óta változtatni a Fidesz-KDNP frakció, de a Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok által javasolt lakótelepi kis parkok rendbetételével éveken át nem foglalkozott a baloldali városvezetés. Pedig több helyszínre még az előző önkormányzati ciklusban, 2014 nyár végén elkészítették a terveket Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) akkori alpolgármester keretéből, ám azok a 2014-es önkormányzati választást és a baloldali többségű (MSZP-DK-Párbeszéd-Együtt) képviselő-testület megalakulását követően a fiókba kerültek.

Ez a másik kispesti újság, amit nem is értem, hogy miért nem linkeltél be. Na jó, csak vicceltem. Értem én. Kissé kínos lenne neked.
Ebből megtudhatod, hogy mit adott a Kispesti Önkormányzat és mit a Fővárosi Önkormányzat a felújításokhoz.

kispest.info

Csakis arra tudok gondolni, hogy valami trükkös rejtett kamerával vették fel ezt az egészet. Ingujjba vagy táskába rejtett kamerával.

Csak nem lehet valaki ennyire hülye, hogy látva az okostelót, amint épp felvétel üzemmódban van, elkezd ilyen okosakat mondani, hogy hogyan kell 100 milliót megkeresni visszaosztással.

Egy kis emlékeztető... hofyan is néz ki az MSZP-DK-stb., ha - akár csak egy fővárosi kerületben - hatalomra jutnak.

Ceterum censeo... SOHA TÖBBÉ MSZP-DK(-Momentum-stb.)-t!

A zindex írt egy cikket a miskolci választásról. A végén van, szépen elrejtve, hogy a Závecz (!!) reprezentatív felmérése szerint a fideszes polgármesterjelölt utcahosszal vezet! 38 vs 31 az összes választó között, 55% a tényleges szavazók körében. :)) Na most még egyszer, ez Miskolc, a Fidesz talán leggyengébb nagyvárosa, ahol a DK-tól a neoJobbikig mindenki összefogott, és ahol egyébként kivételesen egy jónak tűnő jelölt mögé bújt az összellenzék...

Ezen mi kell összeütni?
Itt aztán tényleg nyilvánvaló, hogy egymást (!) vették fel NYÍLTAN (!) az elvtársak...

Kiakadt az LMP Gajda Péterékre
Az LMP-s szavazatokat be akarja söpörni Gajda Péter (MSZP) a közelgő önkormányzati választáson, de a szocialista polgármester olyannyira nem tartja tényezőnek a zöldpártot, hogy a szivárványkoalíciójából is kihagyta őket, valamint a párt logóját sem tünteti fel a saját kampányanyagain, ezzel azt sugallva, hogy nem is számít neki az LMP. Ki is akadt a zöldpárt kerületi szervezete, amiért nem került fel a kampányanyagokra Gajda Péter polgármester neve mellé az ő logójuk is. Ennek Ferenczi István LMP-s képviselő hangot is adott a közösségi médiában az egyik poszt alatt.
A szocialista Gajda Péter – 2014-hez hasonlóan idén is – a hatalom megtartása érdekében beáldozta saját harcostársait a Gyurcsány-párt (DK) és a Momentum által diktált elvtelen politikai alkuk oltárán.
A májusi EP-választás eredménye után számolgatva világossá vált, hogy Gajda Péter (MSZP) csapatában nincs szükség az LMP-re, így szó nélkül kihagyták zöldpártot a 2019-ben újból összekovácsolt baloldali szivárványkoalícióból. Ám a megállapodások szerint az LMP nem indít polgármesterjelöltet, mert ezekre az LMP-s szavazatokra igényt tart Gajda Péter, de a szocialista polgármester nem adott biztos bejutó helyet az LMP-nek a közös listáján, ezzel a töredékszavazatok bizonytalanságára ítélet az ökopártot… Ennek ellenére a kispesti LMP valamiért nyíltan támogatta Gajda Pétert, bár elképzelhető, hogy csak mostanáig. Ferenczi István képviselő ugyanis egy, a közösségi médiában megjelent poszt alatt kiakadt, amiért nem került rá Gajda Péter egyik kampányanyagára a pártjuk logója.
„Na, nem csak a körzetekből golyózták ki a zöldeket, de a polgi mellé sem tették oda a támogató lmp logóját. Parádés!”
– kommentelte a hiányzó logót Ferenczi.
Az LMP egyébként csak a polgármestert támogatja, a képviselőjelöltjeit nem.
Elvtelen alkuk és hiteltelenség a balliberális szivárványkoalícióban
Az MSZP az európai parlamenti (EP-) választáson elszenvedett csúfos bukása indította be a lavinát országszerte és Kispesten is, felborítva az erőviszonyokat a baloldalon: Gajda Péter pártját ugyanis bedarálta Gyurcsány Ferenc pártja (DK) és a Momentum is, az MSZP pedig végleg elvesztette – vélt – vezető szerepét a baloldali térfélen. Ezzel felborultak az EP-választás előtt már megkötött paktumok, így Kispesten is új alkukat kötött a szocialista polgármester.
Ennek eredményeképpen Gajda Péter beáldozta saját szocialista harcostársait, hogy kedvezzen a tavaly decemberben az Országház előtti vandál tűntetésekben is résztvevő, valamint a rendőrökre füstgránátot dobó Momentumnak. Az – információink szerint – már a baloldalon is egyre népszerűtlenebb MSZP-s VAMÜSZ igazgató Kránitz Krisztián és Gajda Péter egyik legrégebbi harcostársa, Szujkó Szilvia is kikerült a csapatból, hogy legyen hely a Momentumos képviselőjelölteknek. Gajda Péter rájuk bízná a műemléki jellegű Wekerletelep képviseletét, noha egyik momentumos jelölt sem wekerlei, mindketten a lakótelepen laknak, egyikük ráadásul csupán néhány hónapja.

http://kispest.info/?i=kiakadt..

Válaszok:
ThunderDan | 2019. október 4. 20:27

Nem tudom sajnálni az Lmp-t.
Tudták, kikkel állnak össze.

Válaszok:
Sulammit | 2019. október 4. 21:26

Erre már persze nem kapsz választ my fairtól....koppanás után elhallgatnak.

Pont most megy a HÍRtv-ben a Informátor c. műsor Kispestről erről a buliról.

És a szavazókörökbe delegált ellenzékiek csukott szemmel nézik, ahogy a Fideszesek agyba-főbe csalnak? És mindegyik? Akkor megérdemlitek őket.

Mint ahogy Gyurcsány mondta: "Ez a Putyin már nem az a Putyin, akinek kutyust ajándékozott.
Ez akinek Orbán a pincsije az mát raszputyin. Akarom mondani, rossz Putyin! :))

Ráadásul hogy van az, hogy valaki mindig kiszivarogtatja?

Jaaaa...akkor béke poraira. Apropó! De akkor miért kell csalni? :DDD

Te hányat csináltál ennek a hazának?

Gergő reggel azt mondta a hvg-nek: valaki pofára fog esni:-))))
Gergő egy jós:-) estére pofára esett:-))))

Én már semmin nem csodálkozom. :)

Utána a Troll c. műsor ment a HÍRTV-n, és ők is ezzel foglalkoztak.
Valamint azzal, hogy megkérdezték Gajdát, aki azt mondta, hogy nem ismeri ezt a drogos krapekot. Azt aki a jobbkeze és bizalmasa, akivel együtt focizik.
Szóval letagadta ő is és Lackner is.

Annyit nevettem a múltkor Tunyán, amikor azt állította, hogy 28 éves, mert öregítettem. Na ilyen hiú a korára.
Ha 28, - persze, kétszer 28, akkor szülhet egy rakás gyereket az országnak. De csinálhat is, egye fenyő.

Most a szavazásnál, a lét a tét!

Pár éve sztorik? Mit nevezel pár éves sztoriknak?

Az Index tárgyilagosabb nálad.

"Ezen kívül biztosnak tűnik, hogy a hangfelvétel 2019-ben készült, a beszélgetés hátterében ugyanis Keanu Silva King of My Castle c. dala szól a rádióból Don Diablo remixében – ez a feldolgozás pedig idén januárban jött ki."

https://index.hu/belfold/2019/..

Szívesen (nem) tenném. Dehát tolvajokat tolnak az arcomba.

Téged kérdeztelek Tunya. Ne más .... kérkedjél!
Látom nagy hatással van rád ez a kép, mert mindenkinek ezt küldözgeted. Tetszik a pasi mi?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés