Schmuck: A rabszolgatörvény miatt nem vett részt az ellenzék a decemberi klímaülésen

2019. szeptember 19. 12:16
Ez nem óvoda, ez nem úgy történik, hogy ha az egyik gyermek azt mondja, hogy ha te nem jöttél el múltkor, akkor most én sem megyek el – vélekedett az LMP képviselője.

Schmuck Erzsébet és Kendernay János arról beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy miért nem vett részt az ellenzék a decemberi klímaváltozással kapcsolatos rendkívüli ülésen, amit ők kezdeményeztek. Az LMP országgyűlési képviselője úgy vélekedett, hogy szerinte „ez nem óvoda, ez nem úgy történik, hogy ha az egyik gyermek azt mondja, hogy ha te nem jöttél el múltkor, akkor most én sem megyek el.

Az LMP országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy a decemberi klímaváltozással kapcsolatos rendkívüli üléstől azért maradt távol az ellenzék, mert aznap szavaztak a munka törvénykönyvének módosításáról – amit az ellenzék rabszolgatörvénynek titulált – és az ellenzéki pártok tüntetőleg maradtak távol az ülésnaptól.

Schmuck hozzátette, hogy jövőhét hétfőn az ENSZ-ben klímacsúcs lesz, amit a főtitkár hívott össze. A politikus azt mondta, hogy szerinte „látszik a világban, hogy szaporodnak a klíma-katasztrófahelyzetek”. Példaként az óceáni szigetországokat hozta fel, amelyek szerinte joggal félnek, hogy elsüllyedhetnek a szigeteik. A politikus úgy fogalmazott, hogy akkor „milliók indulhatnak útnak”.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés