Huszadik alkalommal javasoljuk az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát

2019. augusztus 23. 10:46

A Fidesz nem feltárni akarta a kommunista államgépezet működési mechanizmusait, hanem eltanulni.

2019. augusztus 23. 10:46
LMP parlamenti frakció
MTI-OS

„Augusztus 23. a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja. Politikai közösségünk tisztelettel emlékezik az áldozatokra és 20. alkalommal is benyújtjuk az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatunkat.

Az LMP politikai közössége főhajtással emlékezik arra a több száz millió emberre, akik meghaltak a náci és kommunista diktatúrákban, és azokra is, akiknek az életét megnyomorította az állami terror. Büszkén emlékezünk azokra is, akik nap mint nap küzdöttek az elnyomás ellen, bízva és reménykedve abban, hogy az egyszer véget ér. Küzdelmük nem volt hiábavaló és értelmetlen.

Éppen ezért ezen a napon különösen fontos fellépnünk: nyilvánosságra kell hozni a rendszerek működtetőinek neveit. Ezért 20. alkalommal is benyújtjuk az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatunkat. A Fidesz eddig nem feltárni akarta a kommunista államgépezet működési mechanizmusait, hanem eltanulni és újrahasznosítani. A jelek szerint eddig jó diáknak bizonyultak.”

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mia szösz
2019. augusztus 23. 19:21
"Éppen ezért ezen a napon különösen fontos fellépnünk: nyilvánosságra kell hozni a rendszerek működtetőinek neveit. Ezért 20. alkalommal is benyújtjuk az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatunkat." Most? 30 év eltelte után? Ezek hol éltek mostanáig? Mintha nem tudnák, hogy a rendszer üzemeltetői, akik hozzáférhettek, az anyagot már 1990 előtt elkezdték kimazsolázni. A maradékból - a működtetők nevei a.) már nyilvánosak b.) a tettesek legnagyobb része már odaát, remélhetőleg fő az ördögök bográcsában. A beszervezettek anyagait a tűzhöz közel ülő elvtársak - részben kilopták érintettség miatt, - részben kilopták mások megzsarolása céljából, - részben kilopták, mert jó lehet az még valamire, - részben meghamisították. Ami maradt = félinformáció. Félinformáció = hazugság. Kutatóknak egyébként hozzáférhető. Kónyáné dr. Kutrucz Katalin: Ügynöksorsok - Ügynök? Sorsok? Ld.: https://neb.hu/asset/phpPHBvzz.pdf
Pelso j.
2019. augusztus 23. 18:12
Árulja el már valaki a hozzáértő s persze jól értesült nertársak közül: miért is nem hajlandó a fidesz immár kilenc éve (sem) nyilvánosságra hozni az aktákat?
balbako_
2019. augusztus 23. 14:44
Amíg Kuncze belügyér alatt ki nem herélték az irattárat addig volt értelme. Most azok fiai unokái követelik akiknek az aktáit kilopták már régen.
Zsusztina
2019. augusztus 23. 12:59
Nem teljes ügynök-lista, de reprezentatív az van: A munkáspárt volt és jelenlegi tagjai és szimpatizánsai. Amúgy 4 év Horn-kormány és még két ciklus szoci kormány után nem lehetséges a teljes ügynöklista. Bezúzták, lenyelték, WC-be dobták, elégették ... Ennek kéne inkább utánanézni, kedves LMP. Idekapcsolódó kérdés: ügynöknek számít minden ÁVÓ-s és munkásőr??? Ha nem, akkor ez megint csak bökkenő. 30 év után egy megoldás maradt: beszélni, beszélni a bűnökről, főműsoridőben, újságok címoldalán, óriásplakátokon. Legalább volna valami értelme az óriásplakátoknak. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik