Dzsungeltűz

Bolsonaro környezetvédőket okol az esőerdők tüze miatt

2019. augusztus 22. 8:15
A környezetvédők csípőből visszautasították a feltételezést.

A környezetvédő szervezeteket okolja az Amazonasban pusztító erdőtüzekért Brazília elnöke: az Euronews csütörtöki cikke szerint az államfő – aki hatalmas nemzetközi felháborodást váltott ki azzal, hogy nem védi meg a világ legnagyobb őserdejét a fakitermelőktől és a tüzektől – minden problémáért a környezetvédők tehetők felelőssé, akik szerinte le akarják járatni kormányát.

„Nekem úgy tűnik, hogy a civil szervezetek gyújthatták fel az Amazonast. Ők voltak azok, akik pénzt kértek. És mi a szándékuk? Problémákat okozni Brazília számára” – mondta az elnök.

A helyzet rendkívül súlyos, idén már hetvenkétezer tűz ütött ki a Föld tüdejének is nevezett esőerdőben, 84 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Egyes jelentések szerint a helyi farmereket felbátorította a brazil kormány hozzáállása, és ezért ők is gyújtogatnak, hogy helyet csináljanak a terményeiknek.

Válaszul erre, Brazília több pontján is tüntetésekkel tiltakoztak az elnök klímapolitikája ellen. „Bolsonaro nagyon felelőtlenül viselkedik. Bizonyítania is kellene azt az állítását, hogy a civil szervezetek gyújtották meg az esőerdő tüzeit” - mondta egy környezetvédő csoport munkatársa az Euronews beszámolója szerint.

Mint azt a páneurópai hírportál magyar nyelvű cikke kiemeli, Bolsonaro a gazdaság növekedésének gátját látja a környezetvédelemben, az őserdő pusztulása azonban az egész világra hatással van.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az erdő versenyt fut az emberiséggel. Az ember fog részgyőzelmet aratni, majd egymást "aratja".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés