Hírünk a világban

Magyarország egy virágzó állam Ausztrália vezető lapja szerint

2019. július 21. 14:51

Ausztrália legjelentősebb közéleti lapjában Greg Sheridan, az ország meghatározó véleményvezére elemezte hazánk helyzetét. Prosperáló gazdaság, csökkenő munkanélküliség, nyugati szellemiség, ahol nyoma sincs a fasizmusnak, amivel a nemzetközi baloldal riogat – így foglalhatóak össze a The Australian hasábjain publikált gondolatai.

A The Australian terjedelmes elemzést közölt néhány napja hazánk belpolitikai és gazdasági viszonyairól. A cikket jegyző Greg Sheridan a Mathias Corvinus Collegium meghívására járt Budapesten (lapunk interjúja itt olvasható vele), és írásában arról értekezik, hogy magasan kvalifikált, világlátott konzervatív fiatalokkal találkozott hazánkban. A szerző személyesen meggyőződött arról, hogy a

baloldali hisztériakeltés, miszerint Orbán fasisztoid rendszert építene, teljesen alaptalan.

Sheridan, aki az egyik legfontosabb ausztrál véleményvezér, rámutat arra is, hogy hazánk gazdasági fejlődése meghaladta az elmúlt évben az 5 százalékot is, miközben folyamatosan csökken a munkanélküliség.

Cikkében megemlíti Orbán Viktor konfrontálódását is a brüsszeli vezetéssel, ugyanis a magyar kormányfő és a V4-ek a cikkíró szerint: „Nem gondolják, hogy az EU-hoz tartozás a függetlenség, illetve a nemzeti politika feladását kellene, hogy jelentse."

A migrációs helyzetre is kitér a szerző, aki találkozott Orbán Balázs miniszterhelyettessel is. A cikkben hosszan ír erről a beszélgetésről, amelyben Orbán Balázs kifejti, hogy Magyarország nemzeti konzultáció útján elhatározta: fizikailag is megvédi határait. Sheridan párhuzamot von a szigorú ausztrál bevándorlási szabályokkal, amelyekhez képest

Magyarország bevándorlási politikája nem is tűnik olyan keménynek és főleg nem rasszistának,

ahogy azt a baloldal beállítja.

A szerző leírja találkozását Lánczi Andrással, a Corvinus egyetem rektorával és Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ vezetőjével is, aki számára világosan rámutat, hogy Magyarország migrációs politikájával és társadalompolitikájával egy új modellt állít Európa elé.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151934

Ajánljuk még a témában