Alex Soros kifakadt, szerinte elüldözték a CEU-t Budapestről

2019. június 24. 18:09
Nem George Soros, hanem a fia vett részt apja amerikai egyetemének idei – úgy tűnik, utolsó – budapesti diplomaosztóján.

Apja helyett Alex Soros vett részt a CEU idei diplomaosztó ünnepségén Budapesten, hogy személyesen tolmácsolja az egyetemalapító Soros György üdvözletét a végzős hallgatóknak – adta hírül az Euronews magyar kiadása. Mint az eseményen elmondott ünnepi beszédéből idézik, az ifjabbik Soros megtiszteltetésnek érzi, hogy Budapesten van, „a városban, amelyet szeretek, az országban, amelyet szeretek. Az országban, amelynek az állampolgára vagyok”.

Ezután arról beszélt az európai hírcsatorna digitális kiadása szerint, a hogy a lex CEU miatti zűrzavar közepette diplomát szerezni kiemelkedően nehéz feladat volt. „Bár a magyar kormány azt állította, a CEU döntése volt, hogy elköltözik Budapestről, de ez egyszerűen nem igaz! A CEU-t betiltották. S ennek következtében ténylegesen elüldözték Magyarországról” – folytatta.

Alex szerint ez az elüldözés része volt az akadémiai szabadság és más szabadságjogok megtörésére irányuló átfogó kampánynak, mely a Magyar Tudományos Akadémiát is érinti.

„Szégyen, hogy Európa többi országa szó nélkül tűri az eseményeket. Az Európai Unió történetében először fordult elő, hogy egy tagállamában betiltanak egy egyetemet. De szeretném biztosítani Önöket, a CEU-t nem győzték le. Valójában virágkorát éli majd Bécsben és szerte a világban” – jelentette ki. Majd arról beszélt, hogy ennek érdekében feltőkésítik az egyetem alapítványát.

Végül az ifjabbik Soros arról beszélt az Euronews szerint, hogy nem adták fel Magyarország, a magyar emberek érdekében folytatott tevékenységüket. „Hálásan köszönjük annak a sok magyarnak a támogatását, akik kiálltak a CEU mellett. Édesapám elmúlt évtizedekben kifejtett tevékenységéhez hasonlóan továbbra is megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy segítséget nyújtsunk Magyarországnak és a magyaroknak.”

Végezetül kijelentette: „Én már alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz.”

Összesen 153 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, nem örökölte a papa íkúját.
:-)

Ajjajjajj. Isten nem ver bottal.
Soros Gyuri bácsit pld. ezzel a döbbenetesen tehetségtelen, léhűtő, önazonosságának több szegmensében is megkeveredett fiúval. Seperc alatt elveri az apuka impériumát, hacsak nem távirányítja majd egy háttérben kialakított agytröszt.

Bye Alex, kívül tágasabb.

Szerencsére ez sokkal hülyébb, mint az apja.

"Ne gondold, hogy a papának olyan magas.
A már-már okkultizmusba hajló pénzügyi- és kombinatorikai zsenijét leszámítva tulajdonképpen buta, mint a segg."

Attól, mert beteg lelkű, még nem ostoba. Hiba lenne alábecsülni ezeket a gennyládákat.

Majd ha az apuka teljesíti a törvényben előírtakat, mint a többi külföldi egyetem, és nem akar külön jogokat, kiváltságokat, amit a ballib kormány fű alatt nyújtott neki, akkor majd nem kell telerinyálni a világot baromságokkal. Ilyen egyszerű.

Remélem a titkosszolgálatok teszik a dolgukat. Az a duma a végén: „Én már alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz.”- azért eléggé ráutaló magatartás...

"Az országban, amelynek az állampolgára vagyok”.

Sanyi is felvette a magyari állampolgárságot? Megvan még a benga nigger boyfriendje? Mert az is felveheti a könnyített állampolgárságot.

Frédi is leszállt és a zsinagóga látogatás után az elüldözött Soros egyetemre hajtatott és úgy ment fel a Várba a Főnöknek felolvasni Sorosék három ultimátumát. Simán elérte még a délutáni járatot.

Ungár önazonossága is ... összetett ... de nem aljas, és nem erőszakos.

És Ungár Péter rendelkezik egy alapműveltséggel, ami a Soros-gyerekből nyilvánvalóan hiányzik.

A kiosztott mareikai diploma magyar földön pörgő bisznisz. Az egyetemek versenyszférában működnek, és a versenynek vannak szabályai. Más EU.s országban sem igen működhetne ilyen feltételekkel.

A gagyi Alex ezzel a performánsszal túllőtt a célon, lassan mindenki számára nyilvánvaló, milyen irgalmatlan politikai szemfényvesztés a CEU sérelelme.

SZÉLHÁMIA.

mondjuk aki szerint nem üldözték el a ceu-t az vagy hazudik, vagy nincs képben

igen, szóval ha az ügyben valaki megpróbálja kettéválasztani a ceu két jogi entitását, akkor elég nehéz védeni, hogy az illető hazudik.

a ceu jogilag két egyetem összessége, a gyakorlatban egy egyetem. ha az egyik (ráadásul az eredeti és nagyobb) fele nem vehet fel diákokat, akkor az egyetem el van lehetetlenítve.

az meg különösen nevetséges, hogy ugyanazok, akik a lex ceu-nál elismerik, hogy annak a ceu elüldözése a célja (merthát máshogy nem is lehet indokolni a törvényt), most hirtelen azt magyarázzák, hogy semmi gáz nincs a helyzetben.

jó, lehet, hogy zárójeleznem kellett volna, de a jogilag a két egyetemre vonatkozott, nem pedig az összességre.

magyarul amikor az ember nemjogászként a ceu-ra hivatkozik, az egyszerre jelenti mindkét jogi entitást.

Bizony, a megélhetési askenázik - sok csodára képesek.

a ceu egy azaz 1 egyetem.
a jogi összetételén fennakadni az ügy szempontjából mellébeszélés.
olyan, mintha azon akadnál fenn, hogy a google.com címen miért érhető el a dublini és a mountainview-i google keresője is.

de hamár azt feszegeted, hogy a ceu nem felelt meg a lex ceunak:
mi szükség is volt arra a bizonyos törvénymódosításra? miben segítette az állampolgárokat a törvény? milyen problémát oldott meg? és miért volt ez probléma?

ezekre a kérdésekre senki nem adott még értelmezhető választ azon kívül, hogy a ceu ellehetetlenítése volt a cél.

igen, szóval ezen a szinten már jóindulattal is nagyon nehéz azt mondani, hogy tévedsz.

ha komolyan gondolnád, hogy lényeges különbség van a google és a ceu jogi helyzete között, akkor vagdalkozás helyett rámutatnál, hogy miért is egy cég az egyik és miért két egyetem a másik.

a fantomintézmények kiszűrése komolytalan érv. ha ez lett volna a cél, nem akadt volna fenn a rostán a ceu.
a tisztességes versenynek köze nincs a törvényhez, azzal kapcsolatban nem szabályoz semmit.
a többi külföldi egyetem pedig tök más helyzetben van, mint a ceu (pl. azok nem magyarországi intézmények), szóval irreleváns, hogy ők mennyire sivalkodnak.

ha nem a ceu ellehetetlenítése lett volna a törvény célja, akkor a ceu-nak kb semmi dolga nem lett volna a további működéshez.

látom most már teljesen feladtad, hogy érdemben reagálj a felvetéseimre.

pl. hogy jön ide, hogy hol vannak a google-nek dolgozói?
az a kérdésem, hogy miért hívod a google-t amerikai cégnek, ha te konkrétan az ír google-lel vagy szerződési viszonyban amikor használod őket.
ja hogy a kettő ugyanaz? na pont ugyanígy ugyanaz a ceu meg a kee. jogilag nem, praktikusan meg igen.

No igen, hiszen I.Viktor és csapata még marasztalta is a CEU-t, de azok a szemetek mégis elmentek!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés