Alex Soros kifakadt, szerinte elüldözték a CEU-t Budapestről

2019. június 24. 18:09

Nem George Soros, hanem a fia vett részt apja amerikai egyetemének idei – úgy tűnik, utolsó – budapesti diplomaosztóján.

Apja helyett Alex Soros vett részt a CEU idei diplomaosztó ünnepségén Budapesten, hogy személyesen tolmácsolja az egyetemalapító Soros György üdvözletét a végzős hallgatóknak – adta hírül az Euronews magyar kiadása. Mint az eseményen elmondott ünnepi beszédéből idézik, az ifjabbik Soros megtiszteltetésnek érzi, hogy Budapesten van, „a városban, amelyet szeretek, az országban, amelyet szeretek. Az országban, amelynek az állampolgára vagyok”.

Ezután arról beszélt az európai hírcsatorna digitális kiadása szerint, a hogy a lex CEU miatti zűrzavar közepette diplomát szerezni kiemelkedően nehéz feladat volt. „Bár a magyar kormány azt állította, a CEU döntése volt, hogy elköltözik Budapestről, de ez egyszerűen nem igaz! A CEU-t betiltották. S ennek következtében ténylegesen elüldözték Magyarországról” – folytatta.

Alex szerint ez az elüldözés része volt az akadémiai szabadság és más szabadságjogok megtörésére irányuló átfogó kampánynak, mely a Magyar Tudományos Akadémiát is érinti.

„Szégyen, hogy Európa többi országa szó nélkül tűri az eseményeket. Az Európai Unió történetében először fordult elő, hogy egy tagállamában betiltanak egy egyetemet. De szeretném biztosítani Önöket, a CEU-t nem győzték le. Valójában virágkorát éli majd Bécsben és szerte a világban” – jelentette ki. Majd arról beszélt, hogy ennek érdekében feltőkésítik az egyetem alapítványát.

Végül az ifjabbik Soros arról beszélt az Euronews szerint, hogy nem adták fel Magyarország, a magyar emberek érdekében folytatott tevékenységüket. „Hálásan köszönjük annak a sok magyarnak a támogatását, akik kiálltak a CEU mellett. Édesapám elmúlt évtizedekben kifejtett tevékenységéhez hasonlóan továbbra is megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy segítséget nyújtsunk Magyarországnak és a magyaroknak.”

Végezetül kijelentette: „Én már alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150587

Ajánljuk még a témában