Ha meg akarjuk újítani Budapestet, nem mondhatunk le a Fidesz-árvákról

2019. június 17. 19:12

Kerpel-Fronius Gábor
Facebook
Ők azok, akik örülni fognak akkor, ha nem a vállalhatatlanná vált Fidesz és az MSZP és Gyurcsány Ferenc jelöltjei között kell végre választaniuk.

„Szeretném felkérni jelölttársaimat és az őket támogató pártokat arra, hogy a helyzetnek megfelelő felelősséggel járjanak el, és inkább építsék, mintsem rombolják a bizalmat. Nagyon nem tesz jó szolgálatot az ellenzéki politika megújításának az, aki a szükséges bizalmat a támogatás elmaradásának lebegtetésével aláássa.

Másrészt egy nekem címzett oldalvágásban mondotta azt, hogy rossz helyen keresem a szavazókat, mert »olyan állatfaj nem létezik, hogy Fidesz-árva«. Itt nagyon nem értek egyet az MSZP jelöltjével.

Nagyon sokan vannak, akik a kilencvenes években polgári vagy éppen kereszténydemokrata pártot láttak a Fideszben. Ezeknek a szavazóknak egy része a Fidesszel együtt sodródott a szélsőjobbra, követte az oroszbarát fordulatukat is. Nem elhanyagolható részük azonban a konzervatív meggyőződéséhez ragaszkodott és ragaszkodik ma is. Ők azok, akik 2010-ben és 2014-ben az LMP-re adták a protest-szavazatukat, és ők azok, akik mára úgy látják, hogy a polgári Magyarország értékeit éppen a Momentum testesíti meg a leghitelesebben.

És ők azok, akik soha nem szavaznának az MSZP-re vagy Gyurcsány Ferenc pártjára.

Abban igaza van az MSZP jelöltjének, hogy ezeket az embereket nagyon nehéz lesz meggyőzni arról, hogy részt vegyenek azon az előválasztáson, amelyet eddig a baloldal belügyének tekintettek. De ők azok, akik a győzelem kulcsai lehetnek az őszi főpolgármester-választáson, akik boldogok lesznek, hogy nem a vállalhatatlanná vált Fidesz és az MSZP és Gyurcsány Ferenc jelöltjei között kell végre választaniuk.

Az előválasztás központi kérdése ez: sikerül-e a szokásos ellenzéki támogatók mellé felsorakoztatni ezeket a polgári szavazókat, sikerül-e új szövetséget létrehozni a mindent átható korrupció, a szervilizmus és a bornírtság ellen, hogy végre Budapest valódi problémáival foglalkozhassunk, például a lakhatás, a közlekedés és a környezetvédelem problémáival.

Ha meg akarjuk újítani Budapestet, nem mondhatunk le ezekről a polgárokról. Ki kell lépni a komfortzónákból és új emberekkel új típusú együttműködésekre van szükség.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs olyan, hogy Fidesz-árva. A halottaknak (vagy megszűnt pártoknak) vannak árváik.

Ez a Momentumos a legszürkébb, legjellegtelenebb a három politikai törpe között.

Most hagyjuk is, hogy mennyire reális "Fidesz-árvákról" beszélni (legalábbis nagy tömegben).

De könyörgöm, a Momentum éppen az önkormányzati választáson válik hivatalosan is a Kerpel-Fronius által emlegetett MSZP/DK tagozatává! EGYETLEN EGY HELY nem lesz jelen tudásunk szerint az országban, ahol az állítólagos "Fidesz-árva" tudna Momentum-jelöltre szavazni az MSZP/DK-s jelölt ellenében!

Mi a frászról hadovál ez a Kerpel-Fronius?

Vigyázz! Nagyon le fognak baltázni. Kifelejtetted az egészségügyet. Tessék a mantrát pontosan teljesíteni ejnye-bejnye, a hétszázát! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Vidéken dicsekszenek a teljes ellenzéki összefogással. Ott vállalható az MSZP és a DK?

Ez a Kerpen nem ért egyet azzal, hogy nincs olyan állatfaj, hogy fidesz-árva.
Tehát szerinte van!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés