Mi az: 500 milliárd forintos kínai hitel és 2400 év alatt térül meg?

2019. április 13. 14:53

Lehet Más a Politika
MTI-OS
A gigahitel, amely Paks 2 után az évszázad második legrosszabb üzlete.

„Hamarosan aláírhatják a Budapest-Belgrád-vasútvonal korszerűsítésére vonatkozó építési szerződéseket a miniszterelnök szerint. A több mint 500 milliárd forintos felújítás kínai hitelből valósul meg, és szakértők szerint 2400 év alatt térül meg. Az LMP szerint ez Paks 2 után az évszázad második legrosszabb üzlete, amellyel a hazai vállalkozások és a magyar vidék helyett megint Orbán oligarchái járnak jól. Történelmi bűn a szerződés aláírása és a hazai közlekedés nagyszabású fejlesztésére van szükség inkább.

Ha a szakmai szempontokat nézzük, a projekttel szemben csak ellenérveket lehet felsorakoztatni: várhatóan soha nem fog megtérülni, így a fenntarthatósága is több mint kétséges. A kormány ismételten eladósítja a magyar embereket, ráadásul a gigaprojekt miatt évtizedek óta elmaradó fejlesztésekről kell lemondania a mély gazdasági válságban lévő magyar vidéknek. A projekt az előzetes egyeztetések alapján ráadásul 100 % made in China lesz.

A gigahitel, amely Paks 2 után az évszázad második legrosszabb üzlete, egy valamire megfelelő: újfent eladósítja a magyar családokat.  A teljesen felesleges beruházás helyett a hazai vasúti közlekedés érdemi és valódi fejlesztésére van szükség, mert az ma az összeomlás szélén áll.”

Összesen 210 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A motorizáció jelenlegi szintjét nem bírja el a Föld. A jövő a vasúté, áruszállításban azután biztosan. Ezért is bűn volt a MÁV-Cargo botrányos elkótyavetyélése.

Kezdetnek jó ez a Budapest -Belgrád, azután remélhetőleg minél hamarabb jöhet a Budapest-Varsó. Örülök, ha a belgrádit megérem.

Paksot MUSZÁJ bővíteni. MIndenki más tulajdonrészt kért, az oroszok felépítették az előzőket és hitelt ajánlottak. Nem igazán volt más választás. Egyébként mindenki, aki teheti, üzletel velük.

Vicces, h. az a társaság hiányolja a szakértelmet, amelyik csődközeli helyzetbe lavírozta 3 ciklus "kormányzással" az országot. Semmivel sem jobb az LMP az MSZP-SZDSZ-nél.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés