Soros támogatja azt az intézetet, ahol Orbán Viktor kritikusa dolgozik

2019. február 18. 16:42

A brit Sarah Harper a BBC honlapján ment neki a családvédelmi akciótervnek.

Ha olvasónk közül még senki sem hallotta volna a nevét, akkor bemutatjuk Sarah Harpert: ő az az oxfordi professzor, aki napokkal ezelőtt úgy fogalmazott a BBC-n, hogy szerinte a magyar kormány családpolitikai intézkedései nem helyesek egy olyan világban, amiben vannak túlnépesedő térségek van.

Arról is beszélt, hogy nem szabad nyomás alá helyezni a nőket, hogy minél több gyereket vállaljanak, és hogy komolyan aggódni kell azon kormányok miatt, amelyek a gyerekvállalást bátorítják. Hozzátette: szerinte az a helyes út, ha bevándorlással állítják meg a népességfogyást.

Sarah Harper egyébként annak az Oxford Martin School-nak tagja és rendszeres előadója, amelyet Soros György amerikai milliárdos befektetési alapján keresztül nyíltan támogat. Ahogy a toborzófüzetüknek írt hozzászólásában az üzletember kijelenti: azért támogatja az oxfordi intézményt, mert az mindig új és kiváló ötleteket ad ahhoz, hogy hogyan lehet megfelelni a globális gazdaság kihívásainak és kezelni a válságokat.

Visszatérve Harperhez: egy érdekes cikket is írt a professzor a „Journal of Population Ageing” című folyóiratnak, „The Important Role of Migration for an Ageing Nation” (A migráció fontos szerepe egy elöregedő társadalomban) címmel. Az írásban részletesen kitér többek között a migráció – szerinte – pozitív hatásaira a hatékonyság, a foglalkoztatás, a gazdasági élet, illetve a jólét területén.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143409

Ajánljuk még a témában