Ellenzéki képviselők ellen indít eljárást az ügyészség az MTVA-nál történtek miatt

2019. január 21. 14:21

A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálata szerint jogosan léptek fel az MTVA őrei azok ellen az ellenzéki képviselők ellen, akik december 16-án és 17-én a köztelevízió székházában be akarták olvastatni ötpontos követelésüket. Hadházy Ákos szerint elképesztő az ügyészség indoklása.

A főügyészség hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem megjelenésükkel az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák.

A felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt, nem volt alap arra, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök az ingatlanba bemenjenek és intézkedést kezdeményezzenek – olvasható a közleményben. Ezek alapján a főügyészség elutasította a feljelentést, emellett a szervezet ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el, mert álláspontjuk szerint közérdekű üzem működése megzavarásának kísérlete és más bűncselekmények gyanúja állapítható meg.

Elképesztő indoklásról írt Hadházy

Facebook-bejegyzésben reagált az ellenzéki politikus az ügyészségi közleményre: szerinte a Polt Péter vezette ügyészség azért még mindig képes meglepetést okozni”. Hozzáteszi: „az indoklás egészen elképesztő: azért nem történt hivatalos személy elleni erőszak, mert mi, országgyűlési képviselők állítólag »nem hivatalos személyként« jártunk el az MTVA székházban, ugyanis – itt jön a legjobb rész – »hivatalos eljárást nem folytattunk«. Felteszi a kérdést: „ha jól értem, a képviselő megszűnik hivatalos személynek lenni, ha kilép az Országházból?”

A teljes bejegyzést elolvashatja itt.

Ellenzéki sajtótájékoztató: diktatúra van Magyarországon

Varju László DK-s országgyűlési képviselő – aki szintén ott volt az MTVA-székházban – ugyancsak a közösségi profilján kommentálta az ügyészségi határozatot. Szerinte az ügyészség ezzel megint a bűnözök oldalára állt, de mint hozzáteszi, ezt nem fogják annyiban hagyni,

Délután három órától sajtótájékoztatót tartott a DK a témában, ezen Varju László kijelentette, a történtek miatt hétfőtől hivatalosan is diktatúra lett Magyarországon. Vadai Ágnes pedig kijelentette, minden eszközzel a rendszer ellen fognak harcolni.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141823

Ajánljuk még a témában