Ellenzéki képviselők ellen indít eljárást az ügyészség az MTVA-nál történtek miatt

2019. január 21. 14:21
A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálata szerint jogosan léptek fel az MTVA őrei azok ellen az ellenzéki képviselők ellen, akik december 16-án és 17-én a köztelevízió székházában be akarták olvastatni ötpontos követelésüket. Hadházy Ákos szerint elképesztő az ügyészség indoklása.

A főügyészség hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem megjelenésükkel az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák.

A felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt, nem volt alap arra, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök az ingatlanba bemenjenek és intézkedést kezdeményezzenek – olvasható a közleményben. Ezek alapján a főügyészség elutasította a feljelentést, emellett a szervezet ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el, mert álláspontjuk szerint közérdekű üzem működése megzavarásának kísérlete és más bűncselekmények gyanúja állapítható meg.

Elképesztő indoklásról írt Hadházy

Facebook-bejegyzésben reagált az ellenzéki politikus az ügyészségi közleményre: szerinte a Polt Péter vezette ügyészség azért még mindig képes meglepetést okozni”. Hozzáteszi: „az indoklás egészen elképesztő: azért nem történt hivatalos személy elleni erőszak, mert mi, országgyűlési képviselők állítólag »nem hivatalos személyként« jártunk el az MTVA székházban, ugyanis – itt jön a legjobb rész – »hivatalos eljárást nem folytattunk«. Felteszi a kérdést: „ha jól értem, a képviselő megszűnik hivatalos személynek lenni, ha kilép az Országházból?”

A teljes bejegyzést elolvashatja itt.

Ellenzéki sajtótájékoztató: diktatúra van Magyarországon

Varju László DK-s országgyűlési képviselő – aki szintén ott volt az MTVA-székházban – ugyancsak a közösségi profilján kommentálta az ügyészségi határozatot. Szerinte az ügyészség ezzel megint a bűnözök oldalára állt, de mint hozzáteszi, ezt nem fogják annyiban hagyni,

Délután három órától sajtótájékoztatót tartott a DK a témában, ezen Varju László kijelentette, a történtek miatt hétfőtől hivatalosan is diktatúra lett Magyarországon. Vadai Ágnes pedig kijelentette, minden eszközzel a rendszer ellen fognak harcolni.

Összesen 295 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes, pedig azt hittem, hogy nekünk mindent szabad.

Hétházi Mákos
Szeles Sebestyén

Szigorú ejnyebejnyét fognak kapni.

Felesleges ezekre a karaktert és az időt pocsékolni, az összes gyakorló elmebeteg!

Ki gondolta volna, hogy az országgyűlési képviselő nem áll a törvények fölött?

"közérdekű üzem működése megzavarásának kísérlete" . ez a minimum, de a Varjú rendesen fenyegetőzött is, hogy ő, mint országgyűlési kiskirály, majd jól elintézi őket.

Ha az ügyészség és a bíróság Hadházynak as igazat, akkor az ellenfél bűnhődjön. Ha nem Hadházynak adnak igazat, akkor korruptak, és nincs Magyarországon független igazságszolgáltatás...

"Nem volt jó, kibaszták, mint macskát szarni. Már csak LMP-snek jó."

Már annak sem..

"Tiborcz István mellett Polt Péter is börtönbe fog kerülni."
Jó, jó, rendben, csak azt felejtetted el megírni: mennyi lesz a büntetésük...
És, sajnos, emiatt hiteltelen a próféciád.
Egy ekkora nagy tudású embernek, mint amekkora te méltóztatol lennie, ezt kapásból kellene vágni...

Alaptörvény
c) cikk (2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.

Ha ma Magyarországon rákosi diktatúra lenne, akkor ezek a személyek egy hónapon belül lógnának. Ha az 1967-es kádár rendszer lenne, akkor 10 év fölötti börtönbüntetést kapnának, mellék büntetésként a közügyektől való eltiltást.

Mivel Magyarországon nincs diktatúra és az ügyészség vizsgál, felfed, vádat emel a bíróság pedig a törvények szerint ítélkezik, amennyiben megáll az ügyészség vádja a Btk. szerinti
323. § (1) Aki közérdekű üzem működését jelentős mértékben megzavarja, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt
a) csoportosan,
b) bűnszövetségben vagy
c) különösen nagy kárt okozva
követik el.
büntetés kiszabására van lehetőség.

igen, minden falunak megvan a maga bolondja. Mára ellenzéki pártokba törmörülnek.

Ti meg a gondolkodás? Na, ne röhögtess!

Nézzél már szét magatokon! Kábítószeres hippik és demens ávós nagymamák, kiegészülve néhány Hadházy féle elemroggyanttal!

Ocsmányságon kívül a fejetekben semmi sincs!

Ítélet egy "demokratától" 2006-ból

"Ha az embert megbántják, megsértik, rágalmakat szórnak rá, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, akkor erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat, a válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk, és telepre visszük, a városokat és az országot megvédjük"

(Veszprém, 2006. február 25.)

Meg kell szolgálni a megbízást...

Nem mehetnek be tetszőleges intézményekbe, tetszőleges időpontokban, tetszőleges helyekre? Nem kényszeríthetik az ott dolgozókat engedelmességre? Nem tehetnek meg akármit? Diktatúra!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés