Szocialistának vallja magát a Demokrata Párt latinó sztárja

2018. november 8. 07:38

Vincze Viktor Attila
888

A progresszív baloldal hirtelen felfedezett húzóembere egészen hajmeresztő kijelentéseket tett a választási kampányban.

„A pincérnőből lett politikus, a 29 éves amerikai szocialista-demokrata, a »baloldal Sarah Palinja«, a »progresszív baloldal« hirtelen felfedezett húzóembere egészen hajmeresztő kijelentéseket tett a választási kampányban. Érdekes elképzelései vannak a liberális kapitalizmus értékeit őrző Demokrata Párt frissen megválasztott kongresszusi képviselőjének. A spanyol anyanyelvű hölgy választási ígéretei között szerepelt a határőrizet eltörlése, a migránsok korlátozások nélküli beengedése, valamint a diákhitel-adósságok eltörlése. 

A globalista balliberális világnézet legfőbb nemzetközi őreként fellépő Demokrata Párt fiatal politikusnője többek között például azt mondta, hogy Trump elnöksége ideje alatt csak azért csökkent a munkanélküliség, mert mindenkinek kettő vagy három állása van azért, hogy meg tudjon élni. De Ocasio-Cortez arról is beszélt a kampányban, hogy a világban voltak már kapitalizmus nélküli korszakok, és biztos, hogy lesznek is. Sőt, amikor megszületett Amerika, akkor nem kapitalista nemzetként alakult meg – tette hozzá képviselő asszony.

A pincérnőből lett politikusnő a Demokrata Párt hivatalos álláspontjától elég távol álló nézetként emellett még a kampányban beszélt arról is, hogy szerinte Palesztinát nem megengedhető módon megszállás alatt tartja Izrael. 

De a szocialista meggyőződésű demokrata politikus azt is kifejezte a választási küzdelemben, hogy szerinte mostanra megszűnt, tehát már nem létezik az Egyesült Államokban a felső középosztály, így már csak egy nagyon vékony középosztály van és legfőképpen a munkásosztály adja a társadalom alapját.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138279

Ajánljuk még a témában