Ne álljunk a közös megoldás útjába

2018. április 27. 9:59

Schiffer András
Facebook
Saját hazáját is veszélybe sodorja az a kormány, amely külpolitikáját a belföldi kommunikációnak rendeli alá.

„A magyar kormánynak abban természetesen igaza van, hogy élesen el akarja választani az európai menekültügyet a bevándorláspolitikától és nem pozitív jelenségként, hanem megállítandó folyamatként tekint az illegális migrációra.

Az EU-Afrika megállapodás ellen emelt magyar vétóra azonban nincsen épeszű magyarázat. Nem érdektelen felidézni, hogy a szuverenitásunkra és életminőségünkre közvetlen és azonnali veszélyt jelentő szabadkereskedelmi paktumoknál a magyar kormány eddig még soha nem emelt vétót.

Három évvel ezelőtt is azt képviseltem: a kerítéssel kizárólag a magyar határon kialakult akut válsághelyzetet lehet kezelni. Igen, a globális migrációs krízis megoldása nem képzelhető el közös európai megoldás nélkül. Jelentsen ez közös határvédelmet, titkosszolgálati együttműködést, közös nemzetközi fejlesztési politikát, közös diplomáciai lépéseket. Amíg viszont Magyarország ezt blokkolja, a közös gazdasági teret, a schengeni övezetet folyamatosan árasztják el a szélrózsa minden irányából ellenőrizetlenül érkező tömegek.

Legyen világos: ha Magyarország miatt nem jön létre az EU-Afrika közötti megállapodás, úgy onnantól kezdve minden egyes, a kontinensünkre érkező lélekvesztőért nem Soros György, nem Angela Merkel, hanem Orbán Viktor lesz a felelős. S ha Európa integrációs kapacitásai kimerülnek, a probléma – a közös gazdasági tér és a schengeni övezet részeként – akkor is a nyakunkba szakad, ha még magasabb kerítést építünk és évente rendezünk népszavazást a kvóták elutasításáról.

Saját hazáját is veszélybe sodorja az a kormány, amely külpolitikáját a belföldi kommunikációnak rendeli alá.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igaza van.
Csak magunkra haragítjuk a fél világot,eredménye semmi.
Okosan meg kell válogatni, mikor legyünk kemények és mikor kompromisszumkészek.

Schiffer téved , mert azt állítja , hogy a kormány csak befelé irányuló kommunikációs alapon politizál , és nem elvi alapon . Holott neki is csak meg kellene néznie a szerződés tartalmát és célkitűzését , és abból kiolvashatná , miért vétózott a magyar kormány .

Akkor nézz utána, hogy miről beszél Schiffer.
Lassan már tényleg nem lesz egyetlen barátunk sem az EU-ban.

https://444.hu/2018/04/26/magy..

Érdemes elolvasni, mert ezek tények és nem vélemény.
Viktor egyre jobban belenyomja az országot a fekáliába...

Hát, mondjuk ez a "magyaroknak már nincs igazi szövetségesük az EU-ban"-duma így eléggé vágyakat kifejező duma.

De egyebekben tényleg nem érthető, miért kell egy megállapodást így fölrúgni.

Schiffer András csúsztat, márpedig a csúsztatás is a tények megváltoztatása.

A magyar kormány két fő ok miatt emelt vétót.

Az egyik; a megállapodás összemossa a migrációt a menekült kérdéssel.

A másik; A megállapodás szerint a résztvevő országnak pénz adnak és rábízzák ennek felhasználását a résztvevő afrikai országra. Az elmúlt időszak történései azonban azt bizonyítják, hogy ezek a pénzbeni és természetbeni segítségek eltűnnek és nem a célnak megfelelően kerülnek felhasználásra.

Így a megoldás csak az lehetne, ha az EU megállapodna az adott afrikai országgal, hogy a területén az EU menekülttábort létesít és ennek működtetésére létrehoz egy szervezetet. Amikor pedig konszolidálódik a helyzet, a migránsok, menekültek visszatérnek a korábbi lakhelyükre, ahol további segítséget nyújt az EU a rekonstrukcióra.

A Fidesz, a kormány álláspontja kezdettől az, hogy a problémát a helyén, vagy a helyhez legközelebb kell kezelni és nem Európába importálni, ahogy ezt a szocialisták és liberálisok elképzelik.

Továbbá.

Ha Schiffer András a felelősség kérdését firtatja, akkor azok tehetők felelősé akik Afrikában háborút kezdeményeztek és előtte nem gondoskodtak a menekültek elhelyezéséről.
Ezek az országok közé tartozik a teljesség igénye nélkül: USA, Oroszország, Törökország, Franciaország és Anglia. Továbbá ide sorolhatók a volt gyarmattartó országok, akik közül Franciaország még most is adót szed a volt gyarmataitól. Így a migrációval járó költségek nagyobb részét is nekik kellene biztosítani.

Linket követelsz. Vannak esetek amikor erre szükség van, de van amikor nincs, mert a logikus, ésszerű gondolkodás igazolja az állítást. A jelen téma is ilyen. Én sem az újabból szoptam, hanem olvastam. Nincs időm, hogy linkeket keresgéljek és ha lenne akkor sem tennék ilyent. A következőhöz sem fogok linket keresni,pedig biztos vagyok benne, hogy található.

2011-ben az olasz és francia kormány jelezte az EU-nak a várható migrációs problémát és sürgette a megoldást. Ennek ellenére az EU semmit sem tett, mert a görbe uborkával és egyes országok letámadásával volt elfoglalva. Ennek során a gazdasági kérdéseket háttérbe szorította és előtérbe helyezte a pártpolitikai kérdéseket. A LIBE jelentés is enne az utóbbinak a része, ahogy korábban a Tavares jelentés volt.

Miért, mit vétóztunk meg? Nem lepődnék meg, ha ez a megállapodás is csak a szokásos libsi patkánykodás lenne.

A 444.hu és hozzá hasonló ellenzéki portál a következőket hozza:

„Jövő szerdán tartják a marokkói Marrákes városában azt a konferenciát, amelyen az EU és számos afrikai ország vezetői tárgyalnak. Az együttműködés fő célja, hogy az EU pénzt ad az afrikaiaknak, és ők cserébe igyekeznek gátolni a migrációt. Ezt az alkut segélyprogramok, vagy éppen az embercsempészek elleni rendőri együttműködések szegélyezik. Benne van az a program is, amin keresztül pénzt kapnak a hazatérésre azok a Líbiában várakozó emberek, akik hajlandóak lemondani arról, hogy illegálisan Európába hajózzanak.

A magyar kormánynak az volt a baja a megállapodással, hogy abban nem ítélik el elég hangsúlyosan a migrációt, illetve a magyarok szerint nem tettek elég éles különbséget a menekültpolitika és a bevándorláspolitika közé. Ezt annak ellenére is kifogásolta Budapest, hogy egyébként az egész folyamat egyik fő célja az illegális bevándorlás mérséklése volna.”
https://444.hu/2018/04/26/magy..

A két idézet szakasz egymáshoz viszonyítva tartalmaz ellentmondást, ugyanis az első szakaszban írtaknak az a problémája amit a hozzászólásomban felvetettem és ami csak részbeni labilis megoldást jelent.

A véleményem ezzel befejeztem. Vitázni pedig nincs szándékomban.

A vétó nem most, hanem 2017. májusban történt.
Kérdezem tőled; Hol olvashatók az akkori balliberális lapok tájékoztatója az ott történtekről?
Miért 2018 áprilisában lett olyan fontos az előhozakodás?

Te biztos tudsz erről több információt. Remélem adsz rá magyarázatot, mert nekem erre nincsen információm és csak most értesültem róla.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés