Nekiment az olasz belügyminiszter a migránsokat segítő NGO-knak

2017. augusztus 3. 13:54
Az olasz belügyminiszter, Marco Minniti ultimátumot adott a migránsok mentésével foglalkozó nem kormányzati szervezeteknek. Ambrogio Cartosio, a szicíliai Trapani város ügyésze szerdai sajtótájékoztatóján pedig azt mondta, bizonyítani tudják, a Jugend Rettet segélyszervezet és az embercsempészek közötti együttműködést.

„Nehezen fogják tudni folytatni” munkájukat azok a migránsok mentésével foglalkozó nem kormányzati szervezetek (NGO-k), amelyek elutasítják a római kormány által számukra kidolgozott magatartási kódexet – vélekedett Marco Minniti belügyminiszter egy csütörtöki nyilatkozatában.

Marco Minniti a La Stampa című napilapnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy ha az NGO-k továbbra is részt akarnak venni a földközi-tengeri embermentésben, alá kell írniuk a 13 pontos magatartási kódexet.

A migránsok Olaszországba szállítását szabályozó új előírásokat az érintett kilenc NGO-ból eddig két szervezet írta alá. A kódexet elutasító berlini székhelyű Jugend Rettet segélyszervezet Iuventa nevű hajóját szerdán lefoglalták az olasz hatóságok, és a legénység tagjai ellen vizsgálatot indítottak illegális bevándorlás pártolása címén.

A miniszter a La Stampának azt mondta, hogy a lefoglalt mentőhajó esete bizonyítja, hogy szükség van a magatartási kódexre.

Marco Minniti hozzátette, hogy augusztus második felében Rómában újra találkozik azokkal a líbiai polgármesterekkel, akikkel július 13-án Tripoliban egyeztetett az embercsempészekkel szembeni fellépésről. Újabb megbeszélésre Rómába várják a közép-afrikai államok vezetőit is, akikkel az olasz külügyminisztériumban július elején tanácskoztak a migránsáradat megfékezéséhez szükséges lépésekről.

Ambrogio Cartosio, a szicíliai Trapani város ügyésze szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, bizonyítani tudják, hogy a Iuventa nem veszélyben levő embereket mentett, hanem líbiai területi vizeken közvetlenül az embercsempészektől vette át fedélzetére a migránscsoportokat. A csempészek egészen a mentőhajókig kísérték az emberekkel teli gumicsónakokat, s a csónakokat a Iuventa legénysége vissza is adta nekik.

Sajtóhírek szerint az olasz hatóságok tavaly ősz óta megfigyelés alatt tartották és le is hallgatták a Iuventát. Egy másik segélyszervezet, a Save the Children mentőhajójáról pedig egy civilruhás rendőr készített felvételeket a Iuventa legénysége és az embercsempészek közötti kapcsolatokról.

Az önkéntes legénységgel dolgozó Jugend Rettet csütörtökön Twitter-fiókján azt írta, hogy mint eddig mindig, továbbra is az emberéletek mentését tartja elsőrendűnek.

(MTI)

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Migránsok Európába "taxiztatásával" vádolják Ferenc pápa barátjának segélyszervezetét
http://katolikusvalasz.blog.hu..

Innen fúj a szél, ennek a szélnek nagyobb lesz a füstje, mint a lángja.
Pár napig-hétig bekeményítenek, szavakban, aztán minden megy tovább.

"Itália köszöni, nem kér Orbán tanácsaiból

Favero-Fürjész Judit Éva (Milánó)
2017. július 23., vasárnap 19:41"
" Paolo Gentiloni nem várt sokat a válasszal: „a szomszédainktól, azoktól az országoktól, amelyek megosztják velünk az európai projektet, jogunk van szolidaritást elvárni. Nem fogadunk el sem leckéket, sem fenyegető szavakat. Előítéletek nélkül csak annyit mondunk, hogy mi tesszük a kötelességünk, és elvárjuk, hogy Európa tegye a magáét, anélkül, hogy lehetetlen ötletekkel álljon elő”.

Ez utóbbi kifejezések Orbán Viktor másik kijelentésére vonatkoztak. A magyar miniszterelnök szerint „a migrációs hullámokat Líbiában kell megállítani, akár katonai erők bevetésével is”. Az olasz hatóságok szerint nincsen semmilyen lehetőség arra, hogy Líbia együttműködjön a kérdés helyi kezelésével kapcsolatban. "

Soros és a befolyása. Jó reggelt kedves balliberális ökrök!

Soros nem egy ember, hanem egy arc, a végtelenül pofátlan, pénz és hatalom éhes nagytőke előtt. a pszichopata multinacionális tőke profitmaximalizálásának akarata előtt.

Ti, nagy ökrök, pedig üveggyöngyökért vagy csak pusztán ostobaságból kiszolgáljátok őket, nem törődve a következményekkel, ezért vagytok kollaboránsok, elárultok nemzetet és az általatok hangoztatott "Európát" is.

Az emberiség javai néhány száz, vagy pár ezer ember kezében összpontosulnak, akik elbújnak a "korlátolt felelősségű társaságok" álcája mögé, nem törődve azzal, hogy a holnapunkat számolják fel éppen és minél inkább elodázzák a háborút, annál nagyobb pusztulást hoznak az emberiségre és végső soron az egész föld nevű bolygóra...

De az olyan ökrök, mint te is szépen tolják a szekeret!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés