Magyar virtus Mondok módra − Ilyen ország pedig nincs CDXI.

2017. január 25. 11:09
Izsák városának fideszes polgármestere láthatóan a jég, az EU meg nyilván a kiskun homok hátán is megélni képes magyar macher archetípusa.

Önnön farkába harap a kígyó és még dupla csomót is köt rá: nagyjából így lehet leírni e kis történet ívét, amiben csodálatosan belesűrűsödik 2017 kormányzati kommunikáción túli magyar valósága.

Az egyébként is legendás homályzónákkal bíró Bács-Kiskun megyében található Izsák városa, melynek fideszes polgármestere láthatóan a jég, az EU meg nyilván a kiskun homok hátán is megélni képes magyar macher archetípusa.

mondok_2.jpg

Mondok József polgármester − aki természetesen a trafikbizniszben is érdekelt − Mondok Kft. nevű cége a 444 riportja szerint egy uniós pályázaton indult és nyert, egy vadászházat építhetett fel belőle. A polgármester egyébként a helyi pályázati tervezést irányító egyesület bírálóbizottságának is a tagjaként szerepel egy 2013-as dokumentumban.

A vadászház elvileg panzióként szolgálna, de egyelőre senki nem tud arról, hogy szállást lehetne ott igényelni, a neten sem találni ennek semmi nyomát.

Helyiek szerint egyszerűen azért, mert a polgármester költözött be a házba. A polgármester szolgálati terepjárója ott is parkolt a ház előtt a 444 ottjártakor.

A kivitelező cég honlapján egyébként most is az áll: a turisztikai épületként megjelölt házat az Izsáki Vadász Szövetség rendelte meg, vadász vendégház és szálláshely céljából.

Nos, ez az uniós pályázat is elveszítette a végére a közpénz jellegét.

Nincs is mit hozzátennünk ehhez a sztorihoz, minden eleme magáért beszél. De jó lenne most egy Mikszáth vagy egy Móricz, aki ezt novellába faragná!

Amúgy a vadászház külsejét és belsejét meglátván, magukat lemmingként a Dunába vető építész-esztétákat vizionálunk.

A történet minden eleme csodálatos, a hírek szerint nem túl bőbeszédű, ellenben igen elfoglalt Mondok József polgármesternek pedig gratulálunk: ilyen egy igazi FŐNÖK a magyar végeken.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha ez igaz, akkor nagyon rímel a szoci elvtársak Szilvásváradi vadászház bizniszére. (1989)
Akkor kitaposott úton járnak az elvtársak.

"a neten sem találni ennek semmi nyomát."

Segítek.

Be kell írni a keresőbe

Szálláshelyek nyilvántartása - Izsák

"Mondok Vadászház" "Egyéb szálláshely"

Mindebből arra lehet következtetni, hogy vadászatok alkalmával a társaság használja vendégházként.
A Bakonyban több ilyen vadászház működik.

A kivitelező honlapján pedig a következő olvasható, amely az előzőekben leírtakat támasztja alá.

Megrendelő:Izsáki Vadász Szövetség
Infó:6070 Izsák, Gedeon dűlő 89. szám alatti vadász vendégház, szálláshely kivitelezési munkái.
Kivitelezés helyszíne:Izsák
Projekt kezdete:2014.08.
Projekt vége:2015.02.
Feladat jellege:Teljes körű generál kivitelezés

Izsák, Gedeon dűlő 89.szám alatti ingatlanon vadász vendégház, szálláshely új épület kivitelezési munkái, melyben a környezetterhelés csökkentése és a természetvédelem érdekében napkollektoros melegvíz ellátás kiépítése, napelemes rendszer szerelése valósult meg.
http://generalcentral.hu/portf..

a kivitelező szövegét én magam idézem és linkelem a cikkben. :D

Gellért nem írt mást, mint amit a 444.hu-tól átvett.

A pályázati kiírás szerint a vadásztársaságok is pályázhattak vendégházra, azzal a céllal, hogy a tagjaik, vendégeik részére a vadászatok alkalmával szállást biztosítanak, illetve rendezvényeket tartsanak. Pl. vadászbál. Így nem kizáró feltétel, ha a kereskedelmi szolgáltatásban nem vesznek részt. Amennyiben nem vesznek részt, akkor meghirdetés sincs.

A kivitelező honlapján feltüntetett adatokból arra lehet következtetni, hogy nem a polgármester építettet, hanem az Izsáki Vadász szövetség. Így az is logikusnak tűnik, hogy a pályázó az Izsáki Vadász Szövetség. Így a pályázatukat kell megnézni, hogy abban milyen cél van megjelölve, mi van részletezve.

Hány millió forintig kell elhallgatni egy lopást?

Ön a 444.hu írásának szövegét vette át. Sőt! A stílusát is.

Való igaz, hogy "a kivitelező szövegét én magam idézem és linkelem a cikkben." és feltételezem azért nevet, mert elhagyta felhívni a figyelmet nem a polgármester a megrendelő hanem az Izsáki Vadász Szövetség.

Ezen túl sem az Ön, sem a 444.hu - más honlapok cikkeiből sem - írásából nem derül ki, hogy mit tartalmaz a pályázat, milyen célt jelöl meg. Ez lenne a döntő a téma megítélésében. Arra is az Izsáki Vadász Szövetség tudnak választ adni, hogy miért lakik az épületben a polgármester és ki engedélyezte.

A 444.hu írása - ezek szerint az Öné is - nem is azért került ki a köz számára, hogy fehéren-feketén bemutassa a témát, hanem azért, hogy az érintetteket ekézze, azt sugallva; a jobboldalhoz tartozók lopnak, csalnak, visszaélnek. Ez lenne a független, komplex oknyomozás?

Gondolom az teljesen rendben van, hogy a polgármester a vadász szövetség vadászházában él életvitelszerűen. Az semmilyen összeférhetetlenséget nem jelez.

Hihetetlen vagy.

Egyébként a 444 megpróbálta elérni a fickót, hogy meghallgassák az ő változatát is, de következetesen hárított, letagadtatta magát.

Nem kell elhallgatni a lopást és a törvény figyelembevételével meg kell büntetni a lopásban résztvevőket.

Ehhez azonban az kell, hogy minden kétséget kizárva bizonyított legyen a lopás tényállása.

A 444.hu, ergé írása nem ilyen.

Több, mint egy évtizedig belső ellenőri tevékenységet folytattam, de ha ilyen jelentést adtam volna le, mint amilyen ez a két írás, a vezérigazgatóm elküldött volna a munkakönyvemért. Nem egy jelentés kapcsán született bírósági elmarasztalás az érintett részére, amely a Legfelsőbb Bíróságot is megjárta ahol jóváhagyták az első, második fokon hozott ítéletet. Egy esetben olyan is történt, amelyben az érintett a miniszter legjobb barátja, a párt potentátja volt, mégsem sikerült neki kibújni. Pedig 1990 előtt diktatúra volt.

A hivatkozott írás egy büntető eljárásban már első fokon megbukna. Az ilyent tartalmat én nem oknyomozásnak tartom, hanem egy lejárató kampány részének. A tévedések elkerülése véget, nem a hozzászólókkal vitázom, hanem az "írástudókkal" akik ilyen pongyola, értéktelen cikket tárnak a köz elé.

Terelsz, Bodri.

Egy újságírónak nem az a feladata, hogy "minden kétséget kizárva" bizonyítson, és erre nincsenek is meg az eszközei. Elég, ha felhívja a figyelmet és megpróbálja a lehető legtöbb bizonyítékot felkutatni.

Polt Péter feladata lenne a nyomozás, csak hát ebben nem annyira erős.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés