Börtönben toborzott tagokat az Iszlám Államnak egy rab Spanyolországban

2015. november 23. 16:57
Dzsihadista eszméket terjesztett a rabok közt egy fogvatartott Spanyolországban, a segovai börtönben, ahol még az Iszlám Állam számára is toborozni próbált szimpatizánsokat. A spanyol börtönökben száz radikális dzsihadista ül, közülük sokan próbálkoznak beszervezni másokat is ügyüknek.

Egy börtönbüntetését töltő rab próbált tagokat toborozni az Iszlám Állam terrorszervezet számára Spanyolországban - közölték a spanyol hatóságok hétfőn.

A 42 éves marokkói férfi nemi erőszak miatt került a segoviai börtönbe, ahol a dzsihadista terroristák propagandáját terjesztette a fogvatartottak között. A toborzás mellett azzal is gyanúsítják, hogy bombamerényletekkel fenyegetőzött az Iszlám Állam nevében.

 
Az Europapress hírügynökség információi szerint nem ritka, hogy a büntetés-végrehajtási intézetekben lévő radikálisok igyekeznek újabb tagokat szerezni a rabok közül, és főként olyanokat környékeznek meg, akik rövid időn belül szabadulhatnak.
 
A hatóságok most hozták nyilvánosságra, hogy október végén is lelepleztek két férfit egy spanyol börtönben, akik levélben fenyegetőztek robbantással és a spanyol kormánypárt vezetőinek megtámadásával. 
 
A spanyol börtönökben jelenleg körülbelül száz radikális dzsihadistát tartanak fogva.
 

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés