Garázdaság miatt emelhetnek vádat Dopeman ellen

2015. január 29. 13:20
A Himnusz-feldolgozása kapcsán, nemzeti jelkép megsértése miatt indult eljárást megszüntették ugyan, garázdaság miatt mégis bíróság elé állhat Dopeman, miután 2013-ban egy demonstráció során részt vett egy hungarocell Orbán-szobor ledöntésében. A vádemelés formálisan egyelőre nem történt meg.

A nemzeti jelkép megsértése miatt indult büntetőeljárást megszüntették, de garázdaság miatt vádat emelhetnek a rapper Dopeman ellen, aki másfél éve egy kormányellenes tüntetésen részt vett az Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló műanyagszobor ledöntésében.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom 2013. szeptember végén Budapesten tartott kormányellenes tüntetésének házigazdája Dopeman volt, aki egyebek mellett „szemétládának és pofátlannak” nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, és előadta trágár szavakkal tűzdelt Himnusz-feldolgozását. A Clark Ádám téren tartott demonstráció végén lelepleztek egy Orbán Viktort ábrázoló bronzszínű hungarocell szobrot, majd ezt aktivisták ledöntötték úgy, hogy a Sztálin-szobor sorsára emlékeztető módon a csizmája a talapzaton maradt. A tömeg ezután elindult át a Lánchídon, és a Terror Háza Múzeumnál felállította a szobormaradványt. Ezt az egyik demonstráló ököllel megütötte, más késsel vágott ki belőle egy darabot, és akadt, aki ráfeküdt. A szobor levágott fejét a szervezők elvitték a Szolidaritás székházába.

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI megkeresésére közölte: a gyanúsítottal szemben garázdaság bűntette, valamint nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt indult büntetőeljárás. Az I. és XII. kerületi ügyészség a nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt indított nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette. Az erről szóló határozatban viszont az ügyészség a terheltet arról is tájékoztatta, hogy a megszüntetés nem érinti az ellene nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárást. Utóbbi ügyben az ügyészség vádat fog emelni.

Ezt a vádiratot azonban a kerületi ügyészség formálisan – a részmegszüntető határozat jogerőre emelkedéséig – még nem nyújtotta be a bíróságra, ezért arról bővebb tájékoztatás egyelőre nem adható – írta az ügyészég.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dopeman egy orbitális tapló!

"....akkor találjanak olyanokat, akiket ez megbotránkoztatott azok között akik odamentek tüntetni."
--------------------------------------
Ott nem is, de ez a jelenetsor hetekig ment a médiában.
Azt ne mond, hogy mindenkinek tetszett.

Hát mártírt nem, de fogvatartottat azt nagyon is!

Egyébként az eset kapcsán felmerülhet, hogy normális-e ez az ember.
Mert az, akiben ekkora düh és ekkora gyűlölet lobog, arról nem tudni, hogy más kritikus esetben miként viselkedhet. Még akár közveszélyessé is válhat, csak alkalom kell hozzá.
Mellesleg az, amit akkor ez az ellenzék produkált, semmiben sem különbözött a náci pogromoktól.
Még, hogy garázdaság, egyenesen uszítás!

Ha vudu mániás ez a Dopeman, mehet Haitira.

Aki Pityinger, az gyalázhatja a Himnuszt.
Ez van, drága feleim!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés