Drogteszt

Február végére elkészülhet a drogtesztről szóló törvényjavaslat

2014. december 8. 14:29
Rogán Antal a Fidesz frakcióülése után közölte: fenntartásokkal és erős pontosításokkal, de támogatják Kocsis Máté drogtesztre vonatkozó javaslatát. Mint elmondta: a drogtesztjavaslat megvalósításához mindent hajlandóak mozgósítani, anyagi forrásokat, technikai eszközöket és megfelelő lebonyolítási menetrendet egyaránt. A drogtesztről szóló törvényjavaslat február végére készülhet el.

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja fenntartásokkal, „erős pontosításokkal”, de támogatja a Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) VIII. kerületi polgármester által felvetett drogtesztjavaslatot – közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Közlése szerint voltak ellenvélemények a kormánypárti frakcióülésen, de a frakciónak „messze a túlnyomó többsége” támogatta a javaslatot. A frakcióvezető szavai szerint a drogszűrés ellenzői a drogot támogatják.

Kocsis Máté elképzelésének támogatását Rogán Antal azzal indokolta, hogy az általános drogszűréssel harcolni lehet a drogkereskedelem, a szervezett bűnözés ellen, és meg lehet védeni a gyermekeket. A legfontosabb módosítási javaslatuk között említette, hogy a kiskorúak drogtesztjének eredményéről csak a szülő értesülhetne, kiskorúak esetében a teszthez nem párosulhatna jogkövetkezmény. Rogán Antal kijelentette: a drogtesztjavaslat megvalósításához mindent hajlandóak mozgósítani, anyagi forrásokat, technikai eszközöket és megfelelő lebonyolítási menetrendet egyaránt. A vizsgálatokra a kormányt kérték fel, a törvényjavaslat pedig február végére készülhet el.

A VIII. kerületi polgármester tervei szerint a politikusokra és újságírókra is vonatkozó drogtesztről Rogán Antal azt mondta: ez jogi kérdés, arról, hogy a politikusok és az újságírók esetében a teszt hogyan lenne megvalósítható, a fideszes Gulyás Gergely konzultál majd az igazságügyi tárcával, és legkésőbb január végéig véleményt tesz le erről a frakció asztalára. Kérdésre úgy fogalmazott, „várjuk meg a végét” annak, hogy kire terjesztik ki a drogszűrést, de a közoktatásban részt vevő gyermekek esetében tartja a leginkább indokoltnak. A Kocsis Máté által javasolt 12-18 év közötti korosztályról azt mondta, a pontos korosztályt szakemberek bevonásával határozzák majd meg. A frakcióvezető azt is jelezte, hogy szerinte társadalmi konzultációnak kell megelőznie a javaslatot. Példaként említette a szülői szervezeteket és a pedagógusokat.

Arra a kérdésre, hogy vizsgálják-e, a drogteszt milyen traumákat okozhat a gyermekeknél, a politikus azt válaszolta: sok orvosi vizsgálat nagyobb traumát jelenthet egy gyermeknek, ezért ezt a kérdést inkább „kekeckedésnek” nevezte.

A sajtótájékoztató elején Szabó Tímea, a PM színeiben politizáló független országgyűlési képviselő egy alkoholszonda megfújására kérte Rogán Antalt, aki ezt meg is tette. Az eredmény negatív lett. Arra az újságírói kérdésre, hogy támogatná-e a képviselők alkoholtesztjét, a Fidesz frakcióvezetője úgy felelt: minden olyannak áll elébe, amit egyébként bárkinek el kell végeznie, aki dolgozik. Szerinte egyébként ez „az egész csak azért van”, mert az Együttben ülő képviselőtársainak „a drog egy nagyon kényes kérdés”.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a fidesz leghülyébb ötlete, ha ugyan nem provokáció.

Baromság!

Packó, aki fidesz szavazó

igen, minden 12 éves gyerekkel rendelkező szülő azon van felháborodva, hogy nem drogozhat együtt a kölökkel.

Ugye, hülyeúr?

A magadfajta idiótáknak kötelező végbéltükrözést rendelnék el. Aki tiltakozik, az a rákot támogatja.

Bár nem gondolom magam paranoiásnak (attól persze még lehetek az), de kezd egy olyan -nem kellemes- érzésem lenni, hogy direkt provokálnak.
Mert ennyire ostobák egyszerűen nem lehetnek.

Aki pedig azt gondolja, hogy aki ez ellen tiltakozik az drogos -vagy családilag érintett- annak csak azt tudom mondani, hogy nem mindenki olyan, hogy csak azon akad fenn, ami személyesen kedvezőtlen helyzetbe hozza.

Egyszerűbb lenne a dílereket elkapni és terroristáknak nyilvánítva elküldeni Guantanamora vagy félkilós adaggal felültetni őket egy közel-keletre tartó gépre.

Ótvar a te anyukád.

Na gyerünk, antiszemitázzál!

Mert vagy trágárkodni tudsz, vagy antiszemitázni.

Legyen a bemutató a Szigeten v. a Balatonsoundon.

Utána végre be lehet azokat is zárni örökre.

Majd jöhetnek egyesével az undorító romkocsmák.

A Drognegyedet is fel lehetne így számolni.

18 év alatt pedig hétvégékre bevezetném:

_a kijárási tilalmat_

Én szokásosan az un. "Hatástanulmányt" hiányolom, amit a jogszabálytervezetek mögé kell tenni. Ebben benne van az elérendő cél, az eszközök, de a jogi akadályok és a pénzügyi vonzatok is. Ma meghallgattam néhány szakértőt, akik 4-40 milliárd közé tették a költségeket ( utóbbi nyilván új műszereket is akart szerezni..), de olyan specialistát is hallottam, aki szerint univerzális (minden drogra kiterjedő) megfizethető teszt nem létezik.

Igazad van. Lesz 20% is, az a 15%...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés