Gyöngyösi lezártnak tekinti az ügyet, de továbbra is listázna

2012. november 27. 16:43
„Megköveti zsidó honfitársait” a szerinte félreérthető kijelentései miatt Gyöngyösi Márton, de továbbra is fenntartja, hogy a kormánynak igenis közzé kellene tenni a magyar-izraeli kettős állampolgárságú kormánytagok és képviselők listáját. A jobbikos képviselő leszögezte, fel sem merült benne, hogy lemondjon, az ügyet pedig lezártnak tekinti.

Gyöngyösi Márton hétfői parlamenti kijelentése miatt „megköveti zsidó honfitársait”, elismeri, hogy félreérthetően fogalmazott amikor zsidó származásról beszélt, de „fel sem merült benne”, hogy lemondjon, az ügyet pedig lezártnak tekinti. A Jobbik frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta: felszólalásában „etnikai, faji alapon történő vagy zsidó származás szerinti listázás (...) természetesen nem hangzott el”, hanem „izraeli zsidó honfitársainkról, az ő jelenlétükről Magyarországon volt szó”.

A jobbikos politikus elmondta: fenntartja pártja azon kezdeményezését, hogy a kormánynak igenis közzé kellene tennie a magyar-izraeli kettős állampolgársággal rendelkező és így potenciális nemzetbiztonsági kockázatot jelentő kormánytagok és országgyűlési képviselők esetleges listáját. Hangsúlyozta: az adatvédelmi biztos egy korábbi vizsgálatában kimondja, hogy közérdekű nyilvános adat a közszolgálati tisztviselők állampolgársága, így szerinte egy ilyen vizsgálat „nem kellene, hogy megütközést keltsen Magyarországon”.

Úgy fogalmazott: kizárólag a magyar nemzet iránt 100 százalékos lojalitással bíró emberekre van szükség az Országgyűlésben és a kormányban, ezért pártja szerint a nemzetbiztonsági kockázatok felmérése szintjén igenis érdemes megvizsgálni „a magyar-izraeli kettős állampolgárság ügyét”. Szerinte ugyanis egy esetleges „kettős kötelezettségvállalás” esetében felmerülhet, hogy „erősebb-e az egyik a másiknál, vagy mehet-e egyik rovására a másik”. Gyöngyösi azt mondta, hogy az Országgyűlés 2010-es alakuló ülésén akkori MSZP-s képviselők izraeli kitűzőkkel a mellükön jelentek meg, és ez szerinte „olyan mértékű elfogultságot tükröz, amely nemzetbiztonsági kockázatok kérdését veti fel”.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tisztelt jobbikosok. Szeretném tudni mi lenne a reakciójuk, ha Romániai, Szlovákiai, Szerbiai és sorolhatnám, ha listát készitenének a kettös magyar állampolgárokról akik akár a kormányban parlamentben vagy a közigazgatásban (kormányhivatalokban) dolgoznak, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Gondolom, hogy fellármáznák a világot amit mi most Gyöngyösi ur kijelentése után megélünk. Gyöngyösi ur etnikai alapon akar listázni, ami nem külömbözne bármely más ország hasonló javaslattól.

Felhívnám a fígyelmet, hogy magyarországon hivatalosan tizen három kisebbség él és van anyaországuk, sőt többen kettös akár hármas állampolgárok. Ha ezek házasságban élnek egy másik etnikumhoz tartózóval nem kizárt, hogy magyarok is felvették más állampolárságot.

Ezért tartomteljesen kontraprudiktivnak ráadásul aljasnak az ilyen megnyílvánulásokat mert kontrapruduktiv és árt a hazának és árt a magyarságnak.

Ezek az eszmék már europát felperzselték, közeli szomszédukban polgárháborut inditottak és etnikai népirtások következtek be (90-es évek).

Ami a legszomorubb, hogy sem a jobbik sem Gyöngyösi még mindig nem méri fel, hogy mit tett és probálják bagatelizálni és magyarázni a bizonyítványt amit nem lehet.

Matolcsy, légy ügyes, gyorsan emelj adót, vagy találj ki újat. Amíg a médiák Gyöngyösin és a házszabályon csámcsognak és a köznépet mással foglalják el, addig használd ki. Utána lehet, már késő. És a Fidesz pedig csókoljon kezet a Jobbiknak a politikai hizlalásért, és a tányéron kínált okért a hazszabály módosításara, mely segítségével majd a jövőben befoghatják az ellezékiek száját. Ugyes.

Képviselő Úr!
Dobbal nem lehet verebet fogni- a nemzetbiztonságra veszélyes személyeket nem listának, hanem az Elhárításnak kell leleplezni.
Ha az Elhárítás ezt eddig nem tette, két oka lehet: vagy alkalmatlanság /ez teljesen valószínűtlen/ vagy kétkulacsosság.
Mindkét esetben az Elhárítást kell lecserélni.
Ha az Elhárítás felsőbb parancsra cselekedett,a felsőbb vezetést kell megbuktatni

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés