Cséfalvay: Az IMF az egykulcsos adóval összefüggő átmenetet kifogásolhatja

2012. február 16. 14:55
A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint az IMF nem az egykulcsos adóról, hanem az azzal összefüggő átmenetről fogalmazhat meg kérdéseket, illetve véleményt.

A Népszabadság szerdai számában arról írt, hogy az EU-IMF megállapodás részeként sor kerül az egykulcsos adó újragondolásra is. Az MTI ennek kapcsán megkereste Cséfalvay Zoltánt, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárát, aki szerint az egykulcsos adó filozófiáját aligha kifogásolja az IMF, hiszen a pénzügyi intézmény is a szabad piacgazdaság alapjaira épül, ráadásul a régió több országában is működik az egykulcsos adó.

Cséfalvay szerint az IMF az egykulcsos adóval összefüggő átmenet kérdésében fogalmazhat meg kérdéseket, illetve véleményt, hiszen három év alatt alakul ki az egykulcsos, 16 százalékos adó. Hozzátette: ennek az átmenetnek a kialakítása valóban nem egyszerű. Mint elmondta, jövőre, azaz 2013. január 1-jétől valóban egykulcsos, 16 százalékos adókulcs lép hatályba, addig, tehát 2012-ben még a 16 százalékos kulcs mellett egy második kulcs is érvényben marad, s emellett működik a bérkompenzációs rendszer.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mikor mondja meg valaki a tárgyalópartnerének, hogy az miről fogalmazhat meg krédéseket?

Ja, megvan, ha a tárgyalóparnere akar valamit... tőle. És nem forditva.

Amúgy nem Cséfalvy az első aki ilyen "hireket" ereget. Azt nem értem minek. Hiszen az IMF vagy rátér erre a témára vagy nem. Ha igen, Cséfalvy teheti az ablakba a jóslását, ha nem, akkor is.

Az EU néhány felkészületlen, alkalmatlan képviselője nagyon nagy szereptévesztésben szenved.

Nem szabad komolyan venni ezeket a bohócokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés