Aki Brad Pittnek sütött palacsintát: elárulta a séf, mi volt a világsztár reakciója
2025. március 19. 15:38
Bacsa Gábor, avagy mit csinál egy executive séf?
2025. március 19. 15:38
4 p
1
2
3
Mentés
Bacsa Gábor, a Scruton executive séfe volt a Kultúrtér vendége. A beszélgetés során hamarjában az is kiderült, mit jelent valójában az executive séf kifejezés. Nos, a több mint 25 éve séfként alkotó Bacsa Gábor elmondta, ő fogja össze a csapatot a konyhában, és nem csak az étlaptervezés a feladata, hanem az egész koordináció.
Ő tartja a kapcsolatot a beszállítókkal, ő kalkulál és menedzseli a konyhát.
Mint az interjúból kiderült, a szakácsolimpián és világbajnokságon is járt neves séf tudatosan készült a pályára, olyannyira, hogy nem csupán szakácsként lett végzettsége, de pincérként és vendéglátóipari-menedzser szakon is végzett.
Egy képen Bacsa finom ételei. Fotó: Scruton
A hitvallásával kapcsolatban elmondta, ma már letisztult, három-négy összetevős ételeket kreál, és minden ételnél próbálja megjeleníteni azt, amit képvisel a szakmában. Példát is mondott. Ő például
a húslevest a Scruton konyháin gyömbérrel és citrommal megbolondítva tálalja
(de készített már húslevest csillagánizzsal is), mellette pedig szeret olykor elsőre meghökkentő ízkombinációkat létrehozni. Korábban készített egy mogyoróvajas pacal carpacciót, amely nagyon ízlet a vendégeknek. A Strutonnál három havonta cserélnek étlapot, s ma már a tavaszi étlap finomságairól válogathatnak a vendégek, és természetesen arra törekednek, hogy a szezonális összetevők megjelenjenek az ételekben. A beszélgetés során kiderült,
Tombor András, a kötet fordítója: a könyv az antik rómaiakra jellemző egyszerű lényeglátásával minden józan gondolkodású magyar ember számára igazi élménnyel szolgálhat.
habár különlegesen ételeket kreál, neki a bolognai spagetti a kedvence
és azt is elárulta, otthon inkább a felesége főz, aki részben általa inspirálódik a konyhában. Bacsa Gábor a karrierje során már több hírességnek is készített ételt. Elmondhatja magáról azt is, hogy az ő hortobágyi palacsintáját fogyasztotta a világhírű sármos színész, Brad Pitt, amikor Budapesten forgatott. A séf szerint Pitt elégedett volt a étellel, külön megköszönte.
Fotó: Bacsa Gábor ma már három-négy összetevős ételeket kreál. Fotó: Scruton
Közép-Európának is komoly megrendülés, ha a két nagyhatalom Ukrajna feje felett egyezik meg a területi kérdésekről, de ennél súlyosabb következményei is lehetnek.
„Kritikus Európa-párti és konzervatív liberális vagyok, ha létezik ilyen fogalom” – így jellemezte magát a Tisza Párt vezetője a Soros-hálózat egyik lengyel lapjának adott interjújában.
Valójában fogalma nincs se neki, se a csapatának arról, mit is kezdenének az országgal.
p
1
0
1
Hírlevél-feliratkozás
Ne maradjon le a Mandiner cikkeiről, iratkozzon fel hírlevelünkre! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és elküldjük Önnek a nap legfontosabb híreit.
Összesen 3 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalapali2
2025. március 20. 06:47
A fantázia névvel ellátott levesek a maradék levesek ehető minőségű újra tálalása.
Szakács gyermekemtől tudom, Venesz díjas séf volt a főnöke aki így alkotott.
Válasz erre
0
0
Dunhill67
2025. március 19. 20:29
a húslevest GYÖMBÉRREL és CITROMMAL...mi az,bazmeg...tea??
Válasz erre
0
2
DINO54
2025. március 19. 17:09
Ki vagy mi az a Brad Pitt?
Ehető?
Válasz erre
2
2
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!