Deutsch Tamás: A Patrióták Európáért frakció megalakulásával az Európai Parlament működésében egy új időszak kezdődik

2024. július 08. 09:34

Az új jobboldali EP-frakcióról, Brüsszel háborús készülődéséről és a magyar EU-s elnökségről beszélt Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a Magyar Nemzetnek.

2024. július 08. 09:34
Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője

Fotó: Földházi Árpád

 

„Mind a három kezdeményező párt megnyerte az európai parlamenti választást a saját országában. Itt tehát győztesek hoztak létre egy szövetséget. A nyilvánosság előtt már megfogalmazott csatlakozó nyilatkozatokon túl azt tudom mondani, hogy a hét első felében, amikor esedékes az új frakció hivatalos megalakulása, már egy komoly erővel rendelkező politikai frakcióvá fog válni a nagy érdeklődést kiváltó, pozitív fogadtatásban részesülő Patrióták Európáért”nyilatkozta a Magyar Nemzetnek hétfőn reggel megjelent interjújában Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, listavezető.

Mint ismeretes, június 30-án, vasárnap délelőtt Bécsben Orbán Viktor, az Osztrák Szabadságpártot vezető Herbert Kickl és Andrej Babiš korábbi cseh miniszterelnök, ANO párt vezetője bejelentette egy új európai parlamenti frakció, a Patrióták Európáért megalakulását. Azóta csatlakozott a frakcióhoz a portugál Chega, a spanyol Vox, a Geert Wilders-féle holland Szabadságpárt, a belgiumi Flamand Blokk, és hétfőn bejelentheti csatlakozását Le Pen pártja, a francia Nemzeti Tömörülés is. A frakcióalakításhoz 24 fő és hét országból érkező pártok kellenek, ez a kitétel így már teljesülni látszik.

A Patrióták Európáért hétfőn megalakuló frakciójáról végül megjegyezte: 

a frakciónk megalakulásával az Európai Parlament működésében egy új időszak kezdődik.

 Egy teljesen más megközelítést képviselő, teljesen más testtartású, teljesen más politikai stratégiát követő frakció jelenik meg a porondon.”

Ezt is ajánljuk a témában

A háborús helyzettel kapcsolatban a Magyar Nemzetnek Deutsch kifejtette: Brüsszel képmutató, mert még több fegyvert akarnak küldeni Ukrajnának, és még több politikai támogatást adnának a háború folytatására. Szerinte 

„ma a gyakorlatban az Európai Unióban nettó háborúpárti politika zajlik: pénzt, fegyvert és politikai támogatást nyújtanak a háború elmélyítése érdekében.”

Magyarország július elsejétől december 31-ig tartó uniós elnökségéről elmondta: „Magyarország az Európai Unió munkájának a főszervezője lesz az előttünk álló hat hónapban”. Szerinte „olyanok leszünk, mint egy színházi előadásnál egy jó dramaturg”. A siker alapja a „tökéletes tervezés és szervezés”, a cél pedig az unió versenyképességének növelése.

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. július 08. 19:35
altercat1 Pardon, igazad van, még nem olvastam híreket. Sokkal könnyebb lesz light 12 százalékkal elfoglalni Brüsszelt.
Valodi
2024. július 08. 19:25
... valóságos blaszfémia, hogy Kossuth díjas, mélyen hívő jeles írónkat, néhai Czakó Gábor urat ilyen gusztustalan pornó/prosztó környezetben vagyok kénytelen idézni!
Valodi
2024. július 08. 19:20
altercat1 16:49 (Czakó Gábor) "A társadalom elvesztette dimenzióit. Mondhatjuk úgy is, hogy lerontotta őket. A szellemi felügyelet nélkül működő gazdaság igyekszik kitölteni a kor egész keretét, s ezenközben rákként működik. Kizárólag a korlátlan növekedés állapotában életképes. Amelyik vállalat, vagy nemzetgazdaság nem gyarapszik, az lemarad, kihull a Mókuskerékből és elpusztul. Ehhez igazodik … a politika is, amely a gazdaság függvényévé és szolgálójává vált. Még emlékszünk az ötéves tervekre, amelyek voltaképpen eskük voltak, hogy mi mennyivel fog növekedni, gyarapodni, fejlődni. A polgári demokráciákban ez a rituális eskü az ún. választásokon zajlik, ahol a különböző pártok és képviselők tesznek fogadalmat arra, hogy ők a másiknál többel fogják fölcukkolni a GDP-t. A választók legelsősorban a kecsegtetések komolyságát fontolgatják. Olyan párt, amelyik azt hirdetné, hogy lassítsunk, ne adj' Isten, hagyjuk abba, mert szakadékba futunk, néhány százaléknál többet nem tud szerezni.”
Lajoss
2024. július 08. 18:36
Fürtomi,te szerencsétlen… Inkább még egy csík…😉
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!