Színház, porhintés, tündérpor!

2024. október 13. 08:17

Magyar Péter feláldozta a becsületét, a társát, a családját, a hitelét.

2024. október 13. 08:17
null
Ambrus-Jobbágyi Zsófia
Ambrus-Jobbágyi Zsófia
Magyar Nemzet

Nyitókép: Magyar Péter Facebook-oldala

„Aki a porondon akar maradni, aki azt akarja, hogy ismerjék, beszéljenek róla, téma legyen, hallják a hangját, annak paradox módon ki kell lépnie abból, amit valóságnak nevezünk, és kardot kell rántania ott, ahol jóformán minden színjáték. Mert a közösségi felületek erről szólnak: mutassunk olyan képet, amit a többség látni szeretne. Bármi áron. Akár úgy is, ha az igazság és a valóság köszönőviszonyban sincs vele.

Valahogy így születhetett meg, digitalizált világunk vegytiszta, XXI. századi politikai prototípusa: Magyar Péter, mint az „ideális” választói marketingtermék, aki tökéletesen debütált színjátékból és ostobaságból is a héten rendezett strasbourgi vitán.

Persze, akik nem a szemüknek és a józan eszüknek hittek, talán egészen mást láttak ott, a parlamenti patkóban, mint a még megmaradt józanul gondolkodók. Láttak egy embert, aki mellé odaálltak a „nagyok”, akinek a gondolatait és jól begyakorolt tételmondatait ügyesen elharsogta a nyugati balliberális elit, aki nem félt kiállni és elmondani, hogy minden, ami itt Magyarországon történik, az korrupt, elnyomó, hazug és haszonleső. Láttak egy embert, aki elhitte magáról, hogy ő már miniszterelnök, csak ki kell várnia 2026-ot, valakit, aki minden gesztusával a tökéletes képhez pózolt órákon át, valakit, aki úgy érzi, annyira hatalmas és fenomén, hogy Európa nyugati fele benne látja a jövőt.

Tulajdonképpen még igaz is lehetne, hogy az uniós magyargyűlölő kórus mélyen hisz benne: Manfred Weber, a maga sértett kiállásával kimondta, a jövő Magyar Péteré. Csakhogy azok, akiknek az önjelölt messiás olyan lelkesen és ifjanti hévvel tapsolt, ravaszabb rókák annál, mint hogy lelkesedésből és a magyar emberek iránt érzett hamis elkötelezettségből támogatnának valakit, aki néhány hónapja még ugyanilyen hévvel tapsikolt annak, akire most össztüzet nyitottak. Színházat nemcsak Magyar Péter játszott Strasbourgban, hanem mindenki más is, aki Orbán Viktor ellen szólt. Ez a kör pedig súlyos árat kér azért, hogy csatasorba álljon: teljes és totális alárendelődést, szervilizmust, meghunyászkodást, ha az érdek úgy kívánja. Hogy Péterünk ezzel tisztában van-e, nem tudom, de talán megszavazom neki, nem annyira ostoba, hogy egy ilyen alkuban csak a maga hasznát látja.

És hogy mit látott a világ józanabbik fele szerdán, az Európai Parlament épületében? Egy paprikajancsit, aki miközben Orbán Viktor egész Nyugat-Európával szemben állt, mögé oldalazott, hogy ráférjen a fotókra.

Egy álnok Júdást, aki nem tiszteletből vagy korrektségből fogott kezet a magyar miniszterelnökkel, hanem hogy életében először egy képre kerülhessen vele, és aztán azt lobogtassa, mondván: összefeszült a két erő. Láttunk egy szerencsétlen bábot, aki életében először megkapta azt a figyelmet, amiért egész életében tepert, és mindent feláldozott.

A becsületét, a társát, a családját, a hitelét. Öt perc hírnév.

Csakhogy Magyar Péter mögött néhány hónap áll csupán. Egy olyan világban állt helyt és szerzett hírnevet, ami igazán az ő terepe: olyasmit mutatni magamról, ami nem igaz, elfedni minden kicsinyes szándékot, a fékezhetetlen figyelem- és hataloméhséget. A közösségi médiában az lesz igazán nyerő, aki ezt képes megugorni. Csakhogy egy igazi miniszterelnöknek, egy valódi államférfinak a választás másnapján (is) ki kell lépnie a valóságba, ahol emberek vannak, valós problémákkal, valós igényekkel, akikért valódi felelősséget kell vállalni. Nem fotókon, nem videókban, a való életben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000110
2024. október 13. 20:58
🍓 ️ ­É­r­­­t­­­é­­k­e­l­­­d­ ­­a­­ ­s­­­z­e­x­i­­ ­­­p­­u­n­­­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Pandaka pygmaea
2024. október 13. 20:57
"A publicista kiemelte hogy, azt viszont álmában nem gondolta volna, hogy a „vakarózó főhős ezután folyamatosan a f@szára való utalásokkal igyekszik eladni az összes nulla újdonságot tartalmazó lózungját”. Hát, ezzel vagyunk még így egy páran... ;D
2024. október 13. 16:37 Szerkesztve
Becsülete és hitele Magyar Péternek soha nem volt, társa és családja se nagyon van, ha volt is, nem érdemelte meg öket. MP egy önjáró pszichopata szélhámos. Az az igazi szégyen, hogy egy ilyen ember mint "politikus" szinpadra léphet, GYURCSÁNY UTÀN !!!! Ez olyan, mintha egy lezuhant repülögéppel akarnánk újra felszállni. Egy ilyen nép vagyunk mi magyarok? No ez az igazi szégyen. Vegyük már végre komolyan magunkat!
machet
2024. október 13. 13:58
Államférfi nem is kell ma már.Pont abba az irányba nyomják a világot hogy az ilyen "gyorsan, gépi úton" előállítható virtuális modell létrejöhessen.A vezetői helyekre benyomva azután ezek a kívánt "báb" üzemmódban működnek.Ez ellen egyenlőre csak a szavazásokon lehet fellépni.Persze csak ha addigra nem mossák át tömegek agyát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!