Szentkirályi Alexandra: „Egy ilyen csapatra komolytalan dolgokat se bízzon az ember”

2024. október 03. 22:10

A fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint a balliberális pártok számára beugró feladat kellene legyen, hogy találnak egy főpolgármester-helyettest, de még ez sem sikerül nekik.

2024. október 03. 22:10

Nyitókép: Magyar Nemzet/Kurucz Árpád

Pénteken lesz a fővárosi közgyűlés alakuló ülése – erről kérdezték Szentkirályi Alexandrát, a fővárosi Fidesz-KDNP következő frakcióvezetőjét a HírTV Napi Aktuális című műsorában.

Ezt is ajánljuk a témában

Karácsony Gergely főpolgármester a napokban összehívott egy egyeztető ülést, ezzel kapcsolatban Szentkirályi Alexandra elmondta, azt hitte, hogy az ülésen érdemi érdemi témákról – közbiztonság, közlekedés, hajléktalanság – lesz szó, ehelyett szinte az egész egyeztetés bizottsági helyek osztogatásáról szólt.

Arról, hogy a balliberális pártok nem tudnak megegyezni a főpolgármester-helyettes személyéről, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője úgy vélekedett, beugró feladat lenne ezt megoldani, 

„ha itt megbukik a dolog, egy ilyen csapatra komolytalan dolgokat se bízzon az ember, főleg ne egy olyan komolyat, mint a városvezetés”.

Az interjúban szóba került, hogy a fővárosi Fidesz-KDNP-nek három javaslata is van már: meg kell erősíteni a rendészeti tevékenységet, a hajléktalanokról felmérést kellene csinálni, és vissza kell szerelni azt a háromezer kukát, amelyet a karácsony-féle városvezetés szerelt le.

Szentkirályi Alexandra rámutatott, 

Karácsony Gergely egy interjúban elkotyogta, hogy halványlila fogalmuk sincsen, hogy hány hajléktalan ember él Budapesten”.

Hozzátette, ezt a szemmel látható problémát márpedig enélkül nem lehet kezelni.

A közbiztonságra rátérve megjegyezte, vissza kell állítani azt a gyakorlatot, hogy a fővárosi rendészet és a rendőrség közös járőrözéseket folytatott.

A leszerelt háromezer kukáról pedig azt mondta, ezekre mindenképpen szüksége van a városnak. 

Én kapom folyamatosan a budapestiektől azokat a képeket, ahol küldik, hogy éppen hol csordul ki a kuka”.

A beszélgetés végén a Tisza Párt fővárosi frakciója is szóba jött. Szentkirályi Alexandra rámutatott, „eddig kizárólag Magyar Péter nyilatkozott meg a Tisza Párt budapesti ügyeiben is, tehát ő ment el akkor is, amikor a frakcióvezető asszonyt hívták volna meg”.

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője úgy vélekedett, nem életszerű, hogy Tiszában mindenféle nagy tervekkel, például kormányváltással készülnek, közben nem képesek egy főpolgármester-helyettest javasolni.

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ekrü
2024. október 03. 23:37
llnnhegyi 2024. október 03. 22:13 "Alexandra! Az hiszem,hogy most semmi dolgod Budapesten."- Amúgy szerintem sem. Ellenzéki többség van. Oldják meg.
sexykitty-5000103
2024. október 03. 23:37
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­ ­s­­­z­­­e­­x­­i­­ ­­­p­­u­­n­­­c­­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Ekrü
2024. október 03. 23:36
gilou-au-clavier 2024. október 03. 23:16 "A gyurcsányozásnak 2024-ben NULLA sportértéke van."- Akkor ezt mond Magyar Péternek és a Tiszásoknak, mert jelenleg ezt hozzák fel indokul, hogy ne kelljen dolgozniuk a közgyűlésben...
Ekrü
2024. október 03. 23:34
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag 2024. október 03. 22:38 "Én a helyükben megválasztanám Szandikát helyettesnek, és minden területet ráosztanék. "- Lehet sokkal jobban járna Budapest, mint az egymás torkát átharapni készülő ellenzékkel.... "Végre életében dolgozna egyszer az ostoba locsogás helyett!"- Jelenleg itt aki nem dolgozik az az a Magyar Péter , aki 30+ napja óta nem jelent meg a munkahelyén. Továbbá azok az ellenzéki képviselők ( Tisza, DK, LMP, Kutya) akik munka helyett a marakodással, meg egymás f@szának méregetésével vannak elfoglalva. Isten őrizz , hogy valaha is hatalomra jussanak, mert láthatóan még egy nyamvadt alpolgármesterben sem tudnak megegyezni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!