Magyar Péternek tényleg húszezer eurós kamuállás az EP-képviselőség

2024. szeptember 26. 17:43

Ahogy a régi mondás tartja, „vaktyúk is talál szemet”, úgy néha Magyar Péter is képes igazat mondani.

2024. szeptember 26. 17:43
Kis Ferenc
Magyar Nemzet

Nyitókép: Magyar Nemzet/képernyőfotó

„Ahogy a régi mondás tartja, »vaktyúk is talál szemet«, úgy néha Magyar Péter is képes igazat mondani. Ebben az esetben annyiban árnyalt a kép, hogy nem mostanában volt ez az őszinte pillanat és nem általános érvényű igazságról van szó. A Tisza Párt elnöke, amikor még nem volt politikus, csupán valamelyik zsíros állami pozíciójában osztotta az észt – leginkább otthon a volt feleségének és a korábbi barátainak –, szokásához híven leszólta az európai parlamenti képviselői munkát is. Tavaly nyáron ugyanis Magyar az egyik ismerősével csetelt a Messengeren, és azt írta, hogy »képviselőként elég két hetet kint lenni, és a képviselőség a legnagyobb kamuállás a világon havi húszezer euróért«.

Ezt is ajánljuk a témában

A június 9-i EP-választáson pártja listavezetőjeként mandátumot szerzett és hiába állította határozottan a kampány során, hogy esze ágában sincs kimenni Brüsszelbe, néhány nap múlva már a magyarfóbiás Manfred Weberrel tárgyalt és hamarosan be is ült az Európai Néppárt frakciójába, a többi Tisza párti képviselővel együtt.

Aztán telt-múlt az idő, a nyári kánikula is csak emlék már, lassan Brüsszelben és Strasbourgban is elkezdődött a munka, de a magyar Facebook-harcost még senki nem látta az Európai Parlamentben. Elnézést, mielőtt a Tisza Párt elnöke a telefonja billentyűzetét kezdené püfölni, hogy jól odakommenteljen nekünk, korrigálok: Magyar Péter járt az EP épületében, amikor felvette a mandátumát és aláírta a szükséges papírokat, amelyek nélkül nem kapná meg azt a húszezer eurós fizut.

A munkahelykerülés bajnoka egyébként csütörtök reggel befáradt a közmédiába – mivel most nem egy kormánypárti politikussal kellett vitáznia – és erősen visszaélt a vendégjoggal, ugyanis a Kossuth rádió riporterébe folyamatosan belefojtotta a szót, kérdések gyakorlatilag nem hangozhattak el, kizárólag Magyar Péter nem igazán fülbemászó orgánumát hallgathattuk, amint darálta a szokásos zagyvaságait.

Amikor a Tisza Párt fővárosi képviselőcsoportjára terelődött a szó, fölényeskedve elmagyarázta, hogy mindig is ő volt a listavezető, de azért nem ül be a közgyűlési frakcióba, mert nem tud ellátni egyszerre »öt« feladatkört, a pártelnöki teendőket, a Tisza-szigetek szervezését, és az európai képviselői munkát. Itt véletlenül közbe tudott vágni a riporter, és megkérdezte, miért nem jár az EP-be, mire Magyar azt tudta mondani, hogy csupán két bizottsági ülést hagyott ki, illetve a múlt héten az árvíz miatt nem vett részt a strasbourgi plenáris ülésen.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2024. szeptember 26. 23:10
Pszichopeti karaktergyilkolását Petire kell bízni, ezt nála jobban, és helyette senki nem tudja elvégezni.
Csubszi
2024. szeptember 26. 20:57
MP csak egy mesterséges unintelligencia
gyzoltan-2
2024. szeptember 26. 19:14
Már csak Magyar Péter van, meg az ő volt Evelinje..! Gáza, Libanon, Oroszország, Ukrajna, vér, halál, háború?! -ugyan már... Tényleg, ki lehet most Evelin új palija..?! -más csajok már felejtve?! Az Annák, Gabik, stb. stb..! Ebből még nagy sértődés lesz.., lesz itt még magyarázkodás... Ah, Brüsszel már eszembe sem jutott, a fontos híradás mellett..!
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 19:03
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­k­­­e­l­­­d­­ ­­a­­ ­­s­­­z­­e­­x­i­­­ ­­p­u­n­­­c­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!