Szijjártót idézte a Daily Mail, és igen jó hírt közölt Magyarországról

2024. augusztus 22. 08:36

„A tárgyalások a célhoz közelednek” – idézi a magyar külügyminisztert a neves brit lap.

2024. augusztus 22. 08:36
Cyprus Hungary

Nyitókép: Danil Shamkin/NurPhoto via Getty Images

Nincs veszélyben Magyarország energiaellátása – mondta a külügyminiszter szerdán, hozzátéve, hogy az állam gázellátását nem veszélyeztetik az orosz Kurszk régióban található Szudzsában zajló harcok, mivel más vezetékek is elegendő mennyiségű gázt szállítanak. 

Magyarország energiaellátása biztosított”

 – mondta Szijjártó Péter a Facebookon. Az orosz Gazprom a Török Áramlat vezetéken keresztül, Törökországon és Szerbián keresztül szállít gázt Magyarországnak. Az ukrán fegyveres erők augusztus elején lépték át a határt, és foglaltak el több orosz várost, köztük Szudzsát. A csomóponton áthaladó gázáramlás változatlan maradt, bár Ukrajna azt mondta, nem tervezi a tranzitszerződés megújítását vagy meghosszabbítását, ha az év végén lejár. Szijjártó azt is elmondta, hogy a tárgyalások „végső szakaszában” vannak annak érdekében, hogy megoldást találjanak Kijev azon döntésére, hogy június végén megtiltotta az orosz olajexportáló Lukoilnak az infrastruktúrájának használatát. 

A tárgyalások a célhoz közelednek... tehát elmondhatjuk, hogy a rövid- és középtávon alkalmazott átmeneti intézkedéseken túl is biztosítottuk Magyarország kőolajellátását” – mondta Szijjártó további részletek nélkül.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. augusztus 22. 12:05
Így kell ezt libsik. Nem pedig várni arra, hogy a tetves eurocsürhe végre leforduljon az USA demokrata héjáinak a farkáról.
alexandrosz-2
2024. augusztus 22. 11:58
Miközben a cuckoldkonzi zsidó média, benne a zsideszes hazug geci kakadu is zsidó hasbarával, szánalmas hazudozással altat hetek óta, hogy lehiggassza a "magyar" "nemzeti" qrmány látványos semmittevésén és csicskaságán felindult bázist, azért rögzíteném, hogy a mai napig szabadon ömlik a magyarok pénzén az áram, a gáz, az olaj, az üzemanyag, a gyógyszer, kötszer, feldolgozott élelmiszer a magyargyilkos hoholokhoz. A beregszászi kórházat a magyarok szerelik fel, mert itthon már minden OK. A hohol gyilkosokat a magyarok pénzét pazarolva gyógyítja az amúgy is tündökletes magyar egészségügy, a honvédség magyargyűlölő hohol gyilkosokat képez ki. Sirok folyamatos üzemben, éjjel nappal ontja a gyalogsági lőszert, nyilván nem a kukába. Mindezért cserébe kapunk aljasságot, gyűlöletet és napi tízezernyi magyargyűlölő hohol patkányt. Évek óta. Mert ilyen a zsidó hála. Rohadj meg vétótlan geci orbán, hogy basznád meg sunyi szar zsidócsicskaként a redvás kurva anyádat, kakadustól!
Tegnap
2024. augusztus 22. 10:41
Zsolakomarom 2024. augusztus 22. 08:37 Akkor lesz igazán szebb és jobb az idő, amikor te meg a többi okádék kunfia, meg lajoss, meg gyalogoss, meg a pedofil meg a többi seggdugasz a hohol hullahegy tetején bűzletek a náci banderista bandával együtt . De igazán akkor lesz még annál is jobb, amikor a brüsszeli korrupt jenkibérenc nácikurvát akasztva láthatjuk a Grand-Place-on.
Józsi6
2024. augusztus 22. 10:24
Ismerjük ezt a " nincs veszélyben, biztosított" kifejezést. ACovidnál gyorsan vett a kormány 10.000 lélegeztető készüléket 300 milliárdért. Ami most egy raktárban porosodik. A 200 milliárdot elrakó közvetítő cég már rég megszünt. Aztán a háború kitörésekor gyorsan lekötött 220 Euro/Mkw áron orosz gázt Putyinnal. Aztán volt már 25 euro is, most meg 37 euro az ára. Most az a kérdés, hogy az megszerzett olaj 10 vagy 15 ször drágább, mintha Romániából vagy Hambugrból kamionnal ideszállítanánk ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!