Amikor a TikTokért jöttek, nem szóltam, mert ez a hírlevél megírta magát

2024. augusztus 31. 17:33

Nem voltak magas elvárásaim, de a balliberális értelmiségnek sikerült azokat is alulmúlnia.

2024. augusztus 31. 17:33
null
Nefelejcs Gergő
Jövőkór

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

„Augusztus 20-a után véget ér a balatoni szezon, a közéletben pedig az uborkaszezon: a közszereplők, médiamunkások és a háttérmachinálók visszatérnek a munkába, és kezdődhet a politikai szezon.

Magyar Péter performanszaitól eltekintve pedig csak berobbant az okostelefonok betiltásának kérdése, mint az ügy, amire fel lehet húzni az ellenzéki remények szerint az őszi protest-hullámot.

Már nyár elején írtam a rendeletről, amit alapvetően helyesnek vélek, de aztán úgy egy hónapja elkezdte felkapni a témát az ellenzéki közvélemény is. A PDSZ júliusban kezdett tiltakozni a tervezet ellen, mondván, hogy az nem éri majd el a célját, majd a telex is megkérdezett szakértőket, akik azt mondták, hogy a telefon drog. A héten aztán a belpesti elitgimnázium igazgatóját menesztették a posztjáról, miután felkapta a sajtó az iskola közleményét, hogy ők nem tartják be a rendeletet, és egyből kettő tüntetés is szerveződik, hogy kiálljon a leváltott igazgató mellett.

Nem voltak magas elvárásaim, de a balliberális értelmiségnek sikerült azokat is alulmúlnia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2024. szeptember 01. 12:14
Ezredes úrnak alázatosan jelentem, az osztály létszáma teljes.. Hiányzik a fizika a kémia a matek tanár. Telefonok leadva. Golyóstollak leadva, lúdtollak, tinta elővéve!..
Karvaly
2024. szeptember 01. 08:30
Üdítően eredeti gondolatok, végre valaki olyasvalakit idéztek, aki nem politikai oldalak mentén gondolkodik, láthatóan saját gondolatai vannak - és még jókat is mond. Többet kellene idézni az oldalról, szerintem elférne a rengeteg bigott mellett, mint amilyen mondjuk Perintfalvi, Puzsér és társai.
tavirozsa2
2024. augusztus 31. 19:29
Érdemes a teljes írást elolvasni, sok jó meglátás egy értelmes embertől!
survivor
2024. augusztus 31. 18:51
Az iskolai mobil a CSALÁS eszköze. És kapudrog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!