Németország úgy világított rá a magyarok elleni kettős mércére, hogy még a saját kancellárjukat is bemártották

2024. július 17. 11:05

Ezek után nem lesz könnyű Olaf Scholz helyzete.

2024. július 17. 11:05

Nyitókép: KAY NIETFELD / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

A Frankfurter Allgemeine Zeitung nyomtatásban megjelent véleménycikke szerint nem nevezhető okos politikának az európai intézményeknek kárt okozni egy érdemi nézeteltérés miatt.

Nincs ez másként akkor sem, amikor nemcsak egyes tagállamok, hanem még az EU Bizottsága is csak tisztségviselőket akar küldeni a magyar tanácsi elnökség által szervezett informális miniszteri találkozókra. Ezek a találkozók a politikai vezetők közötti eszmecserét szolgálják, ám ha ők nincsenek jelen, abból nem sok minden lesz.

A német lap szerint csak remélni lehet, hogy ezek a „blokádjátszmák” nem ragadnak át a hivatalos minisztertanácsi ülésekre, ott ugyanis a jogalkotás a tét.

A német lap szerint az egész dolog meglehetősen gyerekesnek tűnik. A magyar miniszterelnök ugyanúgy elutazhat Moszkvába, Pekingbe vagy Trumphoz, mint bármelyik másik 26 állam- és kormányfő.

Amikor Scholz és Macron telefonon beszélt Putyinnal, nem érte őket bírálat azért, mert nem volt erre hivatalos felhatalmazásuk.

Brüsszelben világossá tették, hogy Orbán Viktor nem az EU nevében beszélt, amikor Putyinnál volt. Ez jogilag korrekt és politikailag is elégséges volt. Ezúttal azonban talán inkább arról van szó, hogy a héten bizottsági elnököt választanak az uniós parlamentben.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­k­­­e­l­­­d­ ­­­a­ ­­s­z­­e­­x­­i­ ­­­p­­­u­­­n­c­­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
falcatus-2
2024. július 17. 15:06
"Brüsszelben világossá tették, hogy Orbán Viktor nem az EU nevében beszélt, amikor Putyinnál volt..." Egyáltalán tudják, hogy mit beszéltek? Talán az ítéletüket beszélték meg? NYilván nem, akkor meg miért van úgy tele a jágeralsó? Nyugodjanak le a (nép) ítélet is meg fog még az életükben születni.Nem fognak bután meghalni :)
EX_Terminator
2024. július 17. 14:49 Szerkesztve
A moralizálgatós lószar ami mögé ezek bebújnak nem ad felmentést a szabályok törvény és tisztesség alól...
jaznaju-2
2024. július 17. 14:44
Kérdezném, hogy Mutti Merkel kivel egyeztetett a willkommenskultur alkalmazása kapcsán?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!