Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Kitilthatják a magyar iskolákból a telefonokat

2024. június 11. 08:10

Az Országgyűlés többsége támogatta a javaslatot, így azt már kedden meg is tárgyalják és várhatóan el is fogadják majd.

2024. június 11. 08:10
General Election - Education

Nyitókép: Jeff J Mitchell/Getty Images

A kormány hétfőn egy átfogó, 90 oldalas jogszabály-módosítást terjesztett be, amely jelentős változásokat hozhat az iskolák és egészségügyi intézmények életében. A tervezet alapján az iskolákban ezentúl bevezetésre kerülhet az úgynevezett tiltott tárgyak listája, valamint az iskolaőrök a módosítás szerint jogosultságot kapnak a diákok táskáinak átkutatására – írta meg az Index.

A módosítás részeként a fővárosi háziorvosi és gyermekorvosi ügyeleteket az Országos Mentőszolgálat veszi át, az egészségügyi intézményekben pedig ki- és beléptető elektronikus rendszerek kerülnek bevezetésre. 

Az Országgyűlés többsége támogatta a javaslatot, így azt már kedden meg is tárgyalják és várhatóan el is fogadják majd.

Az iskolákat és a kollégiumokat érintő tiltott tárgyak listáján többek között a mobiltelefonok is szerepelnek. A kormány álláspontja szerint ezek az eszközök elvonják a diákok figyelmét a tanulástól és az iskolai zaklatásokban is kulcsszerepet játszhatnak. Viszont ha a tanár úgy ítéli meg, a mobiltelefonok, a tabletek és laptopok használhatóak lesznek majd, akár az iskolai feladatok elvégzésében is.

***

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:01
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­k­e­­­l­­d­­­ ­a­ ­­­s­z­­­e­x­­i­ ­­­p­­­u­­n­c­­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
2024. június 11. 16:53 Szerkesztve
Ahhoz képest, hogy egy tanárnak alig vannak fegyelmezési eszközei, már ez is valami. A mobilokra a fiatalok a szenzorális függőség (info-éhség) miastt maguktól szoktak rá. Olyannyaira, hogy otthon is a kütyük a legtöbb konfliktus forrásai. Leszokni viszont nem maguktól fognak, miután eszük ágában sincs maguktól letenni. Egyébiránt mobildetektorok alkalmazását is engedélyezni kellene tanár-iskola őr-portás körben, Mert akár kettőt is hoznak, ha egyet le kell adni. Bedugják a kerítésen, hogy utána benntről felvegyék De akár intim területekre is rejtik ha kell, hogy utána vádaskodhassanak miatta és érte. Nem lesz egyszerű a küzdelem, mert a szülők is ezeken keresik őket, akár óra közben is. A blue-tooth-os okosórás távirányítás és füleshallgatók trükkjeiről már nem is beszélek. Remélem a tv.hozás figyelembe vette ezeket is, mert ezek nélkül 0 eredményesség lesz.
Mindenhova
2024. június 11. 16:05
Nem csak a telefonokat kell kitiltani, hanem bekamerázni az összes iskolát, a folyosótól az osztálytermekig. A szülök, pedagógusok, tankerület ect. hozzáférést kellene kapniuk, had lássa mindenki, pontosabban mindenki a rá tartozó dolgokat, hogyan viselkedik a csemetéje, hogy tanít a tanár stb.
irmag2
2024. június 11. 11:38
A magyar országgyűlés üléseiről is ki kell tiltani, undorkeltő, ahogy megalázó módon nem a szóban lévő országos téma a lényeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!