Ezért kötött ki a Néppártban Magyar Péter!

2024. június 19. 13:11

Szánthó Miklós és Kiszelly Zoltán szerint sem meglepő, hogy a háborúpárti Néppárt frakciójának tagja lett Magyar Péter.

2024. június 19. 13:11

Fotó: Attila Kisbenedek/AFP.

Magyar Péter és a Tisza párt bebocsátást nyert az Európai Néppárt frakciójába. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Facebook-oldalán értékelte az összebútorozást. Szerinte a Néppárt az elmúlt 15–20 évben balra tolódott, „a progressszív mainstream egyszerűen felzabálta az egykoron kereszténydemokrata erőt” – fogalmazott Szánthó Mikós, aki tartja, a Néppárt folyamatosan adta fel a pozícióit elvi és politikai ügyekben és már nem sokban különbözik a szocialista és liberális pártoktól. 

„Család helyett gender, szuverén államok helyett föderalizmus, nemzetek helyett migráció, s legfőképpen: béke helyett háború” 

– értékelt az Alapjogok Központ főigazgatója, aki szerint a balra sodródási folyamat részeként nem meglepő, hogy Magyar Péter és a Tisza párt ott kötött ki. „Összenő, ami összetartozik” – összegzett Szánthó Miklós.

Ezt is ajánljuk a témában

Kiszelly Zoltán politológus tartja, az Európai Néppárt is menetel a háború felé, része annak, hogy egyre inkább militarizálják az európai uniót, s ennek a formációnak a része lett most a Tisza párt és Magyar Péter. Kiszelly szerint Magyar Péternek „eleve úgy kellett volna megfogalmaznia a kérdést a követői felé, hogy a fővárosi közgyűlésbe üljön e be vagy az európai parlamentbe, hiszen mindkettőre volt mandátuma. De 

a budapesti közgyűlés nagyságrendekkel rosszabbul fizet, ő pedig a pénzt választotta. 

Teszem hozzá, azt a pozíciót, amiről nem is olyan régen még azt mondta: kamu állás” – vélekedett a politológus.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. június 19. 19:49
mikizoli, oda még ti sem kellettetek.
auditorium
2024. június 19. 16:13
A Néppárt (Weber-Ursula- Tajani ) hálás lesz Peter Ungarnak, hogy megerősiti poziciójukat és egy nem orbani Mo-t fog képviselni, a többnyire nem Mo-n élő képviselőivel. Ráadásul németül is lehet vele értekezni, mert ott is tanult. Tehát minden maradhat a régiben Ursula továbbra is elvegetál mosolyogva, ahogy az előző 5 évben. Mi európaiak pedig életünket és vérünket feláldozzuk az Ukrán győzelem érdekében, ha kell még jobban eladósodunk az internacionalista szolidáris ESZMÉÉRT.
2024. június 19. 15:51 Szerkesztve
Érthetetlen miért lepődik meg ezen bárki. Magyar Péter az évtizedek óta ismert "nem magyar magyar" tipikus pédánya. Még meg se kell szólaljon, elég ha jellegzetesen nem magyar arcvonásaira tekintünk. Ez persze rasszista előítélet is lehetne ám cselekedetei mindjárt igazolják korai diagnózisunkat. A hazaárulás minősített esete, a szavazók átverése, megtévesztése, az alamuszi hazudozás, a mindentudás allürje, a nemzetközi judeoplutokrata mágnások igényeinek szervilis kielégítése nem hagy kétséget kivel állunk szemben.
states-2
2024. június 19. 15:50
Komcsi a komcsi pártban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!