Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Elegem van a tiszteletlenségből és a trehányságból!

2024. május 24. 17:33

Dombi Rudolf fideszes. Dombi Rudolf olimpiai bajnok. A Telex meg egy tornából felmentett, tiszteletlen és trehány banda.

2024. május 24. 17:33
Lentulai Krisztián
Lentulai Krisztián
Mozgástér

Nyitókép: Varga Mihály Facebook-oldala

„Dombi Rudolf indul a II. kerületi polgármesteri székért. Dombi Rudolf fideszes. Dombi Rudolf olimpiai bajnok. A Telex meg egy tornából felmentett, tiszteletlen és trehány banda. Pont.

Állandó vesszőparipáim közé tartozik a nyelvnáciskodás közepette, hogy folyton kijavítom a rossz angol kiejtéseket és a Facebook-posztok helyesírási hibáit. Ritkább, mégis felháborítóbb vétségek közé sorolom azonban az olimpiai érmeseink degradálását hazánknak is szerzett címeik el nem ismerésekor.

Ha valaki világ-, Európa-bajnok vagy éppen dobogós lesz a sportágában, mondhatjuk, hogy egyszerű dolga van bárkinek, aki ez alapján hivatkozik rá a sajtóban, hiszen fel sem merül, hogy ne világbajnokként, Európa-bajnoki bronzérmesként pontosítsuk vagy cizelláljuk a róla szóló híranyagot. Azonban az olimpia mindenkit megzavar. Pedig nem kéne!

A lehetőség ugyanis kibővül egy idegennek ható szóval, ami valljuk be, jól hangzik, kissé modoros is, de leginkább kiváló lehetőséget ad arra, hogy választékosnak hitt módon, ha kell, ha nem, használjuk. Össze lehet csapni a tenyeret, királyság, odaírom Kozák Danuta, Szilágyi Áron vagy éppen Kásás Tamás neve mellé, hogy olimpikon, jól is mutat, választékos is vagyok, hadd szóljon! Azonban valóságtartalma mellett a lehető legnagyobb tiszteletlenség, amit el lehet követni egy olyan sportolóval szemben, aki hajnalban kel, elkezdi a napot az uszodában, folytatja a konditeremben, télen felszalad a Hármashatár-hegyre, ezek között pedig tatamin, páston, uszodában vagy salakon az élsportnak él és hal. A felsoroltak olimpiai bajnokok, ahogy Dombi Rudolf is.

Hogy miért tiszteletlenség? Mert olimpikonnak azt a sportolót hívjuk, aki részt vett valaha egy olimpián.

»Lassan mondom, hogy mindenki megértse«: az egyenlítői-guineai úszó (?), Eric, az angolna, aki kis híján belefulladt a medencébe, összesített ranglistán nagyjából a 3542. helyen ért célba, na kérem, ő is olimpikon. Hatalmas respekt Eric Moussambani Malongának, aki erre az országában szokatlan sportágra egy hotel medencéjében készült fel, pláne néhai Knézy Jenőnek, aki közvetítette az életéért küzdő sportembert, de könyörgöm, a coubertini eszme szellemében, mindenkinek Eric, az angolna jusson eszébe, amikor olimpikonokról hadovál. Legfőképpen az újságíróknak!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:07
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­­k­­­e­­l­­d­ ­a­ ­s­­­z­­e­­x­­i­­ ­p­­u­n­c­­­i­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Perczel Éva
2024. május 26. 12:27
"A telex a cikkeiben olimpiai bajnokként említi minden esetben Dombi Rudolfot." Kedves nagyon tájékozatlan, ám hatalmas hévvel irkáló kommentelőnknek íme a rossz hír: Azért említik őt olimpiai bajnoknak, mert ő valóban olimpiai bajnok,..... és nem csak pia bajnok!
gyaloggos
2024. május 25. 21:50
LENTULAI! HA már a tiszteletlenséget említette! A MIICROSOFT hírei között olvastam, hogy ORBÁN VIKTOR nem fogott kezet Márki-Zay Péterrel. MÁRKI - ZAY HÓDMEZŐVÁSÁRHELY demokratikusan megválasztott polgármestere. PERSZE, én sem rajongok érte, meg komolytalannak tartom, de ettől még polgármester. Hm....? EZT miképpen aposztrofálod? BUNKÓSÁG, TAHÓSÁG?
gyaloggos
2024. május 25. 21:46
EZZELnekem nem nagyon van gondom, DOMBI RUDOLF olimpiai bajnok, oszt ő indul a II. kerületben a FIDESZ polgármester-jelöltjeként. BORKAI ZSOLT olimpiai bajnok meg GYŐRÖTT indul polgármester-jelölként, NEM FIDESZ -esként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!