Magyar Péter beavatása

2024. április 10. 22:40

Kétségkívül bejelentkezett az ellenzék vezetőjének.

2024. április 10. 22:40
Pindroch Tamás
Pindroch Tamás

Az ellenzéknek kezdhet remegni a lába – eddig csupán ez a konklúziója a Magyar Péter-jelenségnek. Persze a néhány hónapja még NER-lovagként az ismeretlenség homályában tevékenykedő Magyar nem lesz minőségi csere. 

A 2000-es évek elején-derekán várták így a balliberálisok Gyurcsány Ferencet, majd az ő miniszterelnöki bukása után Bajnai Gordont, aztán a Momentumot, majd Márki-Zay Pétert. Ugyanők az egykori szélsőjobbos Vona Gábornak is hittek, csak mert jól hangzott a néppártosodás, és a Fidesz-gyűlölet mindent felülírt. Ha már Vona és Márki-Zay: az ő balos becsekkolásuk ugyanott, a bel-­pesti egykori SZDSZ-központban, a Spinoza-házban zajlott, mint most Magyar Péteré. Vona 2017-ben itt tagadta meg a Magyar Gárdát és a Jobbik szélsőséges múltját. Magyar is itt vallotta be, hogy ő kívülről ugyan fideszes NER-lovagnak látszott, de belül mindig liberális volt, Demszky Gábor arcképével plakátolta ki a szobáját.  

A Spinozában, majd a Kossuth téri beszédéből aztán az is kiderült, hogy ő mindenkit (is) tudna képviselni, középen áll. Természetesen ideo­lógiamentesen, a „centrumoskodásról” végül mindig lehull a lepel; az ilyen pártok, mozgalmak valójában senkit nem képviselnek, csakis a saját érdekeiket. 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. április 14. 15:46
Kamu Peti belátta, hogy NINCS Harmadik Út, így hát megvett magának egy tizenharmadik, minuszos moslékos pártot...
Mich99
2024. április 14. 15:09
birozska, remegsz... pedig csak egy patkányos kamupárt fog eltűnni a pöcegödörben.
Mich99
2024. április 14. 15:06
A CIA bevásárolt Patkány Petivel – Patkány Peti bevásárolt a Kamupárttal...
llnnhegyi
2024. április 11. 07:01
Magyarpetisre sikeredett a a pártalapítás ,a választói névjegyzékbe jelentkezés. Nincs vége.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!