Élvezzük ki a napsütést, holnaptól már fázni fogunk: jön a hidegfront

2024. április 14. 19:26

Nyárias idő után erős lehűlés és csapadék a láthatáron.

2024. április 14. 19:26
Spring in Baden-Württemberg

Nyitókép: Silas Stein/AFP

 

Reggelig döntően fátyolfelhős lesz még csak az ég, de az éjszaka második felében az Északi-középhegységben átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, és főként Borsod északi részein hajnalban, reggel gyenge eső, zápor is előfordulhat – jelezte előre a  HungaroMet.

Hétfőn az ország déli felén továbbra is derült vagy fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható. Eközben az északi tájakon is többórás napsütés valószínű a változó felhőzet mellett, de ott délutántól fokozatosan beborul az ég, és szintén délutántól egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, sőt néhol zivatar is lehet. 

Ma estére legyengül a légmozgás. Az ország délkeleti felén hétfőn erős lesz a délnyugati szél, északon, északnyugaton ezzel szemben az északnyugatira forduló szelet csak záporok, zivatarok körül kísérhetik erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 22 és 31 fok között alakul, az északi határ mentén lesz hűvösebb, míg a Dél-Alföldön a legmelegebb.

Az új hét első napján az ország déli felén egész nap változatlanul napos, nyáriasan meleg idő lesz, sőt ismét megdőlhet a melegrekord. Ezzel szemben az északi tájakon a napos, fátyolfelhős időt követően egyre többfelé valószínű csapadék.

Frontra érzékenyek figyelem!

Meleg, majd hétfőn a délutáni, esti óráktól a hidegfrontra érzékenyek szervezetét terheli meg az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:50
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­ö­­g­ö­s­­­ ­l­á­­­n­­y­o­k­­ ­­­v­­á­­r­n­­a­k­­ ­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
rockercicc
2024. április 14. 21:02
"22-31 fok"... Elmentek az anyátokba a riogatással! 22 fokba nehogy megfagyjatok!
P_F_Juli
2024. április 14. 20:59
Azért talán hóesésre már nem kell számítani - habár ki tudja?
békalepcse2.0
2024. április 14. 20:13
Azt az időt kell élvezni ami van! Itt ülök ép a teraszon és élvezem a naplementét. Ez nem a tenderpart, csak egy dunánatúli kis falu, de százszor élvezetesebb itt a naplemente mint akármeliyik sznibériás őrültek paradicsonában, a tengerparton. (Halkan megjegyezném, ép most futott át előttem egy borz... ) A hangok az illatok... Ilyen nincs a világon sehol se. Tegnap kimentem vadászni, na az a naplemente csúcsa. Amikor egyzerre elhallgat minden és pár perc és jönnek az éjszeme hangjai... Tegnap lőttem egy rókát és egy borzot elhibáztam...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!